Bugun...


Amerikalı AP, sosyal medyada İsrail'i eleştiren muhabirini işten attı
Tarih: 22-05-2021 14:42:08 Güncelleme: 22-05-2021 14:52:08 + -


AP haber ajansı, İsrail'in Şeyh Cerrah'ta Filistinlilere yönelik uygulamalarını ve medyanın bu süreci ele alma biçimini eleştiren Emily Wilder isimli muhabirinin işine son verdi.

facebook-paylas
Tarih: 22-05-2021 14:42

Amerikalı AP, sosyal medyada İsrail'i eleştiren muhabirini işten attı

ABD merkezli AP haber ajansı, İsrail'in Şeyh Cerrah'ta Filistinlilere yönelik uygulamalarını ve medyanın bu süreci ele alma biçimini eleştiren Emily Wilder isimli muhabirinin işine son verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan haberde; Amerikan Associated Press'in (AP) çalışanlarına gönderdiği ve sosyal medyada paylaşılan e-postada, Emily Wilder'ın artık kurumla ilişkisinin kalmadığı belirtildi.

Washington Post gazetesine konuşan Wilder ise; AP'nin sosyal medya kullanım ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle sözleşmesinin feshedildiğini, ancak hangi ilkeleri ihlal ettiğinin kendisine açıklanmadığını söyledi.

Wilder, Yahudi ve aktivist bir kişiliği olduğunu, Stanford Üniversitesindeki öğrenciliği döneminde  "Filistin'e Adalet İçin Öğrenciler" ve "Barış İçin Yahudilerin Sesi" gibi kulüplerde görev aldığını belirtti.

"AP, tehditelere boyun eğdi"

İsrail'in Filistinlilere yönelik uygulamalarını her zaman eleştirdiğini ifade eden Wilder, 3 Mayıs'ta AP'de işe başladığını ve İsrail’i eleştiren tweetlerinin bazı çevrelerce aleyhinde kampanyaya dönüştürüldüğünü söyledi.

Wilder, başta Stanford'daki bazı Cumhuriyetçi muhafazakar çevrelerin kendisine ait eski sosyal medya paylaşımlarını da yeniden gündeme getirerek AP üzerinde baskı kurduklarını ve AP'nin de bu baskılara direnemediğini ifade etti: "Tüm bunlar bana karşı yürütülen bir kampanyanın sonucu idi. Bana göre AP, bu gülünç talepler ve ucuz tehditler karşısında boyun eğdi." 

Wilder, işine son verilmesinin ardından sosyal medyada kendisine ciddi şekilde destek verilmesinden çok mutlu olduğunu belirtti.

AP, İsrail saldırısını kınamıştı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken AP ile Aljazeera'nın ofislerinin de olduğu bina, İsrail uçakları tarafından vurulmuş ve tamamen yıkılmıştı. AP, söz konusu saldırıyı kınamış, başta Beyaz Saray olmak üzere birçok uluslararası kurum da "medya kuruluşlarının çalışmasını engellemeye yönelik" eylemlerin kabul edilemeyeceğini açıklamıştı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MEDYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI