Bugun...



AK Parti İzmir'de Yeni İl Başkanı Kim Olacak?

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ün görevinden istifa etmesinden sonra partide yeni başkan arayışı başladı. İl başkanını belirlemek için yapılan temayül yoklamasında yaklaşık 210 partili oy kullandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-04-2019 15:41:52 Tarih: 15-04-2019 15:29

AK Parti İzmir'de Yeni İl Başkanı Kim Olacak?

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ün görevinden istifa etmesinden sonra partide yeni başkan arayışı başladı. İl başkanını belirlemek için yapılan temayül yoklamasında yaklaşık 210 partili oy kullandı.

AK Parti İzmir eski İl Başkanı Aydın Şengül, geçen hafta sonu görevinden istifa etti. Şengül'ün istifasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunmasının ardından, AK Parti Genel Merkezi yeni il başkanını belirlemek için çalışmalara başladı.

Bu kapsamda, ilk olarak görevden alınan il yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, milletvekilleri İl binasında yapılan temayül yoklamasına katıldı. AK Parti üyeleri, en az üç isim yazarak burada kurulan sandıklara attı.  Temayül yoklamasına 210'nu aşkın partili katıldı.

SONUÇLAR ERDOĞAN'A SUNULACAK

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir de, İzmir'e gelerek temayül yoklaması sonrası teşkilatta görev alan bazı isimlerle özel görüşmeler yaptı. AK Parti Ege Bölge Koordinatörü ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi, Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ve eski Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ten oluşan heyet, en az 3 ismi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacak ve il başkanı atama süreci gerçekleşecek. 

STK VE KANAAT ÖNDERLERİNE DE DANIŞILACAK

Genel Merkezin süreci yönetmesi için görevlendirdiği heyetin başında bulunan AK Parti Ege Bölge Koordinatörü ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, yaptığı açıklamada, 'Geniş çaplı şekilde temayül yoklaması ve görüşmelerimizi yaptık.Ankara'da yapacağımız çalışmaların ardından isimler netleşecek. Daha çıkan temayül sonuçlarına göre tasnifler yapılacak. Genel Merkezimiz de hem STK hem kanaat önderleri ile fikir alışverişinde bulunarak sonucu değerlendirecek.Zannediyorum birkaç gün içinde, bu hafta içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle atama süreci gerçekleşecek' dedi.

 

KİMLERİN ADI GEÇİYOR

Diğer taraftan temayüle girmeyen ancak AK Parti tabanı tarafından kabul ve destek gören bazı isimlerinde Genel Merkez tarafından değerlendirilmeye alınacağı belirtiliyor. Parti kulislerinde yeni il başkanı olarak, AK Parti eski milletvekili Kerem Ali Sürekli, eski il başkanları Ali Aşlık, Ömer Cihat Akay, Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan, Adı daha öncede İl başkanlığı için geçen Karabağlar eski ilçe başkanı Kazım Erten,  Anadolu Birliği Başkanı Veysel Güldoğan, Kemalpaşa eski Belediye Başkanı Yakup Karaca, İşadamı Ali Osman Karabulut,  Erol Körüklü, MÜSİAD eski Başkanı Ümit Ülkü, Maksut Karaosman, Temel Yıldırım, İsmail Çifçioğlu, İbrahim Ethem Yorulmaz, Ali Aşlık, Rıfat Sait, Aykut Dikenci, Aliağa eski Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın isimleri geçiyor.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
YUKARI YUKARI