Bugun...


Kani Elektronik Güvenliğe Yatırım Yapacak
Tarih: 05-04-2021 12:02:21 Güncelleme: 05-04-2021 12:07:21 + -


Kani Elektronik olarak sektöre 2000 yılında adım atan güvenlik ve bilişim uzmanı Veysi Akay, sektörde 20 yılı aşkın süredir hizmet verdiklerini belirterek, Güvenlik, Yazılım, Donanım ve Networkte güçlü bir çalışma yelpazeleri bulunduğunu açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 05-04-2021 12:02

Kani Elektronik Güvenliğe Yatırım Yapacak

Kani Elektronik olarak sektöre 2000 yılında adım atan güvenlik ve bilişim uzmanı Veysi Akay, sektörde 20 yılı aşkın süredir hizmet verdiklerini belirterek,  Güvenlik, Yazılım, Donanım ve Networkte güçlü bir çalışma yelpazeleri bulunduğunu açıkladı.

20 yıldır sektörde hizmet veren bir firma olarak Arge çalışmalarına önem verdiklerini dile getiren Kani Elektronik Kurucusu Güvenlik ve Bilişim uzmanı Veysi Akay, 2007’de bilgisayar donanımları ve teknik servis hizmetlerinden sonra elektrik-elektronik sektörü başta olmak üzere hizmet yelpazemizi geliştirerek yazılım ve network sistemlerinde de çalışmalarda bulunduk. 2016 yılından itibaren ise Güvenlik Sistemlerini de hizmet yelpazemize ekledik. Yurtdışından kamera ve sistemler getirdik. Parça olarak ithalatını yaptık ama toplamayı kendimiz yaptık. Bu işte kendimiz yazılımlar geliştirdik. Kurum kuruluş ve işletmelere yerli yazılım desteği ve güvenlik hizmetleri vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Veri Güvenliğine Dikkat

Kripto Virüsler Mağdur Ediyor

Son yıllarda veri güvenliğinin hiç olmadığı kadar öne çıktığını kaydeden Akay, Çalıştığımız kurumları veri güvenliği konusunda sürekli bilgilendirdiklerini kaydederek şu açıklamayı yaptı:

“Bugün veri güvenliği tüm kurumlar için çok önemli hale geldi. Kripto virüsler var piyasada. Biz bunlara fidye virüsler diyoruz. Fidye virüsleri çok hızlı yayılıyor. Bu konu da binlerce mağdur işletme var. Parasını gönderip şifre alamayan dosyaları yananlar var. Diskleri yananlar var. Bizler bunlara şahit oluyoruz. Bu nedenle bizde müşterilerimize opsiyonlar sunuyoruz. Güvenlik duvarı tavsiye ediyoruz. Bizde ayrıca yazılım desteği veriyoruz.

Evden çalışmanın artması ile

İşletmelerin Veri güvenliği tehlikesi arttı

Covid 19 virüsü ile birlikte yaşanan Pandemi de şirketlerin evden çalışma seçeneğini aktif hale getirmesi ve bunu yoğun bir şekilde kullanması ile birlikte evdeki bilgisayarlarda veri güvenliği için önemli bir araç haline geldi. Evden yapılan çalışmalarda kullanılan kişisel bilgisayarlar kurum ve işletmelerin veri güvenliğini tehdit edebilir. Network ağlarına erişim imkanı olanı bilgisayarlarda virüs koruması çok önemli. Korsanlar İşletmenize sızabilirler. Şu anda işletmelerin yüzde 60 bu tehlike altındadır. Evde ki bilgisayarlarda genelde ücretsiz antivirüs programları var. Ama bu ücretsiz antivürüs programları tam koruma sağlamaz. Onlar tam etkili değil. Evden çalışma ile birlikte işletmelerin veri güvenliği de büyük tehdit altında. Bu nedenle lisanslı antivirüs programları kullanılmalıdır. Aksi takdirde evdeki bir bilgisayardan işletmelerdeki virüs bilgisayarlara sızabilir. Tüm bilgileriniz istenmeyen kişilerin eline geçebilir. Güncel olması da çok önemlidir.

Donanım arızaları arttı

Müşterilerimize mutlaka kesintisiz güç kaynağı UPS tavsiye ediyoruz. Elektriğin düşmesi yükselmesi ve kesilmesi sistemlere zarar verebiliyor. Çalışan cihazların USB girişlerini bozuyorlar. Cihazda kendisini arızaya ve kendisini korumaya geçiyor ve kendisini kapatıyor. USB girişlerinde meydana gelen arıza bilgisayardaki tüm sistemi etkileyebiliyor. Bunlar son zamanlarda en çok karşılaştığımız sorunlar.

Yeni yatırım planlıyoruz

2022 yılında yeni bir yatırım yapmayı planlıyoruz. 50 kişiye istihdam sağlayacak bu yatırım ile güvenlik alanında Ar ge çalışmaları başta olmak üzere sektörün tüm bileşenlerinde hizmet vereceğiz. Bu yatırım bizim için çok önemlidir. Ancak bu yatırımı Pandemi nedeniyle daha ileriye öteledik

Zırhlı Araçların Gözleri Keskinleşecek

Devletimizin zırhlı araçlarında kullanılan sistemler için yeni çalışmalar düşünüyoruz. Şu anda kullanılan sistemler yurtdışından geliyor. Milli Güvenlik sistemleri ile ilgili olduğu için biz bunu devletimize yüzde 50 daha uygun maliyetle sunmayı planlıyoruz. Mevcut sistemler hareketli görüntülerde sorun oluşturuyor. Biz daha net ve keskin bir gözle görecek hareket kabiliyeti yüksek ürünler ile alanda devletimize hizmet vermeyi hedefliyoruz. ZPT, Tanklar ve diğer tüm askeri ve güvenlik alanında stratejik alanda önemli hizmetler sınacağız.

20 bini aşkın müşteriye hizmet verdik

Bugüne kadar çeşitli alanlarda yazılım, donanım ve güvenlik sistemleri olmak üzere 20 bini aşkın müşteriye hizmet verdiklerini kaydeden Veysi Akay, Müşterilerimiz artık bizi bir güvenin adresi olarak gördükleri için çok önemli bir portföye ulaştık” diye konuştu.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI