Bugun...


BEHİCE SAÇU

facebook-paylas
Tabi ki Evet
Tarih: 17-02-2017 07:51:00 Güncelleme: 17-02-2017 08:07:00


Uğurlu ve hayra vesile olan evlilikte sihirli sözcük nedir? Nikah memurunun anonsundan sonra gelen, gelin ve damat tarafından dillendirilen iş bitirici muhteşem sözcük:  

Tabi ki ''Evet !’’

Gençler, özellikle de İzmir Gençliği buna "evet." diyor, Ak Parti tabanı, tavanı olarak  gelini de, damadı da, gençleri de kırmayacağımıza göre ‘’Tabi ki de Evet’’ Buna bir bütün olarak ülkenin kalkınmasında, ilerlemesinde, taşının, toprağının dillendirilip derlenmesinde büyük emeği olan kadınlarımızı, ninelerimizi, dedelerimizi katmak bize kalıyor. Halkımız da bunu çok iyi biliyor. Mesele memleket meselesi olunca doğal olarak herkes kendi penceresinden bir şeyler görmek, gördüğünü dillendirmek, meramını anlatmak, en önemlisi  anlaşılmak için dağarcığındaki bilgiyi, dimağındaki düşünceyi hasılı  kendi meşrebince, kavlince eteğindeki taşı dökecektir. ’’Ağzı olan konuşuyor mu? ’’ Konuşsunlar, Türkiye konuşturulmuyor, susturuluyor diyenlere malzeme mi vereceğiz. Her düşünce, öneri bizim için değerlidir. ’’Fikrin iyisi kötüsü, zararlısı, yararlısı olmaz. Yanlışı, doğrusu vardır. Uçuğu kaçığı, ayaklarının üzerine duranı vardır.

 

Biz yüreğini, evini, kucağını halis niyetle gelene açan, ehli gönül insanlarıyız. Büyük bir idealin hamallarının küçük yükler altında ezildiği nerede görülmüştür. İşte bu anayasa değişikliği meselesi kişisel bir mesele değil, bir zümrenin, ailenin, grubun bekası değil, ülkenin bekası, geleceğidir. Lütfen ideolojik, birey odaklı bakmaktan ziyade bütünlüklü bakmayı deneyin.

Türkiye büyüdü, insanların idealleri hayalleri, beklentileri birikti. Sizin, bizim önümüzde koşar adım giden bir gençlik, onları donatan yığınla ana baba var. İnsan büyüdü, aklı muazzam gelişim ve dönüşüm içinde. Vazgeçin insanları bidona, koyuna tahvil edip kendinizi kandırmaktan. Bir gençle, bir yetişkinle değil; bir çocukla konuşunda görün. Ülkeyi ideolojik sanrılarınıza kapılarak, statükoyu sahiplenerek onlara, yeni nesile ne verebilirsiniz ondan bahsedin.
 

Büyük bir Türkiye, aşı işi olan bir yuva ve tabi ki de çokça barış, kardeşlik, huzur diyoruz. Bu basit ama karşılanması için büyük emekler verilen, değer içeren masum taleplere amalı, fakatlı, cek caklı cümleler ile yanıt olmayın… Umuyorumlu, diliyorumlu değil, demokratik, barışçıl ve huzurlu bir atmosferde Evet ya da hayır denilir, biz tabi ki de ''EVET !'' diyoruz.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
YUKARI