Bugun...


TAHSİN GÜZEL

facebook-paylas
Hesap Bilmeyen Kasap Bırakın Sermayeyi Elinde Kalmaz Ne Satır Nede Masat
Tarih: 27-11-2018 12:37:00 Güncelleme: 27-11-2018 13:50:00


Hesap uzmanı Gandi Kemal Ağabey mi?  Kasımpaşalı R. Tayip Erdoğan Ağabeyim mi?

Yiğitler namıyla anılırmış! Yani CHP’mi ? Ak Partimi?  Partiler hizmete araç, araçları kullanananlar ise liderler!

 

Herkesin siyasi görüşüne saygım var ama ben R. Tayip Erdoğan ve Ak Parti diyorum. Hesap bilen ne sermayeyi kaybeder nede masat ve satırı. Halkımız hesabı da biliyor kitabı da okuyor ki gerekeni yapıyor. Her ne kadar kendini bu milletten değerli gören bu partiye oy verenleri koyun sürüsü diyen geri zekâlılar olsa da.

 

Namı değer Gandi Kemal ağabey Atatürk’ün partisi CHP’nin başında ve izinde, yani yeni CHP’lilerin izinleri öyle uzun sürüyor ki, izini bitirip bir türlü memleket meselelerine gelemiyorlar. Yüce Atatürk öyle miras bırakmış ki miras yetiyor, artıyor kavgalarsa bitmiyor. Koltuğa oturanlar da gitmiyor. Halk bunu gördüğü için olacak ki bu partiyi iktidar yapmıyor. Kendini bu milletin efendisi sanan zümreler çok istese de.

 

Kasımpaşalı R. Tayip Erdoğan ağabeyime gelince tam tersine İzin yok, yatmak, yok hep ayakta ve yola devam diyor. Bu halk da bunu görüyor.Her seçimde kurduğu partiden daha fazla sahsına oy veriyor. Bir atasözü vardır, yatan aslandan gezen tilki yeğdir diye. Bunun anlamı çok güçlü olup bir şey üretmeyen tembel tembel oturup onun bunun sırtından geçinen kimselerden; güçsüz olupta çalışan boş oturmayan kimseler daha iyidir. Bizim miras yedileri anlatmak için en güzel bir deyiş.

 

Sayın Cumhurbaşkanı AK Partinin Genel Başkanı olarak halkın hizmetkârıyız.Gurur kibir yok, halkın emrindeyiz diyor. Hesap ve kitaba da önem veriyor. Ama bazı eksikleri görmüyor. Gezdiğim birçok yerde teşkilatların bu düsturun tam tersine hareket ettiğini, hesap kitap bilinmediğini, yalan ve yanlış veri ve raporlarla göz boyadığını, bazı vizyonsuz ve misyonsuz kişilerin allanıp pullanıp makamlara getirildiği görülmüyor.

 

Diğer iller bir yana son günler İzmir teşkilatları ile ilgili kaleme aldığım, Dost acı söyler ama doğruları söyler’, ‘Ak Parti miras yedilere dur demeli’ ve ‘Ayaklar baş başlar ayak olursa’ başlıklarıyla yayınlanan yazılarımı okur ve bu yazımın devamında dikkat çektiğim konuları incelerse gerçekleri görür. Ben dosttum, ayrıca 3 ayrı kurumda başkanlık, iki gazetede yazarlık yaptığım dönemde İzmir'de bu  partinin kurucular arasında yer aldım. 3 dönemde başkanlık divanında görev yaptım. Bu kentte kimin özde, kimin söz de partili olduğunu biliyor, kimin ikballeri kimin millet için çalışmalarını da görüyorum. 

İzmir’in  geçmişi,  allanıp  pullanıp mükafatlandırılanları ve cezalandırılanları yazımın devamındaki gibidir.

İsmail Katmerci 2001 Ekim ayında İzmir kurucu il başkanı oldu. Bende başkanlık divanındaydım. 10 ay il başkanlığı yaptı. 2002 seçimlerinde milletvekili seçildi. Görevi Ali Aşlık’a devretti. 2 dönem Mv. Oldu.  Ali Aşlık 2007’nin Mayıs ayına kadar il başkanlığı yaptı. Yine  başkanlık divanındayım, 2002 - 3 Kasım genel seçimlerde 24 milletvekilliğinin 8’i kazanıldı, % 17 oy alındı. 2004 yerel seçimlerinde 28 ilçeden de 7 İlçe Belediye kazanıldı (Bergama, Aliağa, Kemalpaşa, Ödemiş, Tire, Buca, Gaziemir.),% 29 oy alındı ve 2007 genel seçimlerinde Ali Aşlık milletvekilliği adaylığı için istifa etti.

 

Aydın Şengül, Ali Aşlık’ın istifası nedeniyle atanarak il başkanı oldu. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerini ve 2009 Yerel seçimlerini yönetti. Genel seçimler de %30 oy alındı. 1. Bölgede 5, 2. Bölgede 4 olmak üzere toplam 9 milletvekilliği kazanıldı yani 24’de 9 milletvekilliği,  2009 yerel seçimlerinde 7 belediye başkanlığını kaybetti. Genel Merkez, Ömür Kabak’ın il başkanı olmasını uygun gördü. Ömür Kabak 2009 Haziran’da İl başkanı oldu. Sadece 2010 referandumunu yönetti.  % 37 Evet oyu aldı.  2010 Yılının 13 Aralık’ın da genel merkezin talebi üzerine istifa etti.

 

Ömür Kabak’ın istifası ile Ömer Cihat Akay 28 Aralık 2010 tarihinde il başkanlığına atandı. 2011-12 Haziran Seçimlerine 5.5 ay kala il başkanı oldu. Kısa sürede teşkilatları toparladı ve 12 Haziran 2011 seçimlerinde İzmir de %37 oy alarak Ak Partinin bu kentte aldığı en yüksek oy oldu. 950 bin oy İzmir’in 24 milletvekilliğinden l. Bölge 6, 2. Bölge 5 milletvekili çıkardı ve tarihinin en çok milletvekilliğini aldı. Daha da önemlisi Gündoğdu meydanında 200 bin kişiyle miting yaptı. 2014 yerel seçimlerde % 36 oy aldı. 1 belediye başkanlığını 6’ ya çıkartı. Haziran 2014’ de istifa etti. Ö. Cihat Akay’ dan sonra. 

Bülent Delican, 1 Temmuz 2014 de atama ile il başkanı oldu. 10 Ağustos 2014’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde % 33.5 oy aldı. 30 Ocak 2015’de yapılan kongrede seçimle tekrar il başkanı oldu. Ama teşkilatlar üzerinde hâkimiyet kuramadı. Haziran 2015’de %26 oy ile milletvekili sayısını 4+ 4’ e düşürdü. 1 Kasım 2015’de oy ve milletvekili sayısı arttığı halde yine %31 oy da kaldı. 4+4 milletvekili kazanıldı. 2016 Nisan’ da yapılan başkanlık sistemi seçiminde ittifak ile birlikte  % 31 oy aldı, 16 Şubat 2018’ de görevden istifa etti.

 

Aydın Şengül; 2. Dönem 16 Şubat 2018’ de yeniden göreve getirildi. 24 Haziran 2018 seçimlerinde % 28,5 oy ile 4+4 Milletvekilliği kazanıldı. Önce olduğu gibi 2’nci dönemde başarısız bir seçim süreci geçirdi. Hala göreve devam ediyor. Yazılarımda ne demek istediğim sanırım anlaşılmıştır, tepki gösterenler bu tabloyu değerlendirsin, bu teşkilatları ve temayül yoklamasında pompaladıkları adayları tanısınlar sapla samanı karıştırmasınlar. Yağcılık yapmasınlar, amaçları hizmet değil tanınmak adına reklam peşinde olanlar için ne yazmam gerekiyorsa  bana söylesinler.

 

Önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’ nin İzmir’de beceriksiz belediye başkanlarının % 85’nin el değiştirmesi mümkünken kendini beğenmiş burnu Kafdağı’nda halktan kopuk AK Parti mevcut teşkilatları bu fırsat kaçarsa, hesabını veremezler, Sayın Cumhurbaşkanının gözünü boyayanlar da vebalden kurtulamazlar…





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
YUKARI