Bugun...


TAHSİN GÜZEL

facebook-paylas
Esnaf Devlet!
Tarih: 12-02-2019 21:01:00 Güncelleme: 12-02-2019 21:03:00


Meyve ve sebze üzerinden vatandaşı kazıklamaya çalışanlar olunca Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla belediyeler eliyle sebze tanzim satış noktaları kuruldu. Millet fırsatçıların dörtte bir fiyatına buralardan domates, biber almaya başladı.

 

Şahsen ben unutmadım ama unutanlarımız çoktur… 

Devlet ya da belediyeler esnafın işini yapmaya kalkıştığında TESK genel başkanı fena bozulurdu, hatta bununla ilgili 18 Temmuz 2018 günü basına şöyle bir haber düşmüştü: “Kamu Kurumları ve yerel yönetimlerin kendi işlerini yapmasını isteyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a mektup göndererek kamunun ve yerel yönetimlerin esnafla rekabet etmelerinin önüne geçmelerini istedi.”

 

Sayın Cumhurbaşkanı tanzim satışlarda pirinç, bulgur, mercimek ve hatta temizlik ürünlerinin de satılacağını söyledi… Aman Allahım bu Bendevi Palandöken için tam bir kâbus… Devlet resmen esnaflık hizmeti verecek,?!

 

13 Şubat 2019 Çarşamba günü Ankara’da Sayın Cumhurbaşkanımızın katılacağı ve TESK’in düzenleyeceği  “Büyük Esnaf Buluşması” yapılacakmış. Devlet esnafın işini yapıyor diye ister misiniz Bendevi Palandöken Sayın Cumhurbaşkanımıza veryansın etsin?!

 

Edebilir mi? Çok zor, imkansız. Ağzını dahi açamaz. Hatta, “Sayın Cumhurbaşkanım bu fahiş fiyatları tezgahlayan hep zincir marketler, bunlar hem milletimizi hem de esnafımızı yok etmek için çaba sarf ediyorlar” demezse bende bir şey bilmiyorum… Cesareti varsa 2018’de dediği gibi, “kamunun ve yerel yönetimlerin esnafla rekabet etmelerinin önüne geç” desin de görelim bakalım…

 

Değerli okurlarım bu anlattığımdan çıkan kıssadan hisse şudur: TESK esnafını savunamaz, hakkını da koruyup kollayamaz, buna benzer laflara esnafın karnı tok!

 

Devlet nasıl ki vatandaşı düşünüp, onu memnun etmek için ucuz tanzim satış yerleri açtı, esnafın kanununda da TESK’i ve yöneticilerini değil esnafı memnun edecek düzenlemeler yapmalıdır.

 

Siz devlet olarak esnafı memnun edin yeter, adeta aracı kurum gibi ne TESK’e ne de onları soyan kefalet kooperatiflerine ihtiyaç olmayacaktır.

 

Yeri gelmişken, İzmir’de neden ucuz sebze satan tanzim satış yerleri yok? İzmir halkı zengin mi yoksa sebze mi ucuz? Yoksa CHP’nin böyle bir derdi mi yok? Nasıl olsa İzmir kale, çalışsa da çalışmasa da CHP adayı kazanıyor mu deniliyor?

 

Takdiri İzmir seçmenine bırakıyorum.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
YUKARI