Bugun...


38 Projeye 115 Bin Dolar Hibe
Tarih: 02-11-2022 19:36:06 Güncelleme: 02-11-2022 19:36:06 + -


MADAD Projesi kapsamında FAO ve Tarım Reformu ortaklığı ile eğitim alan Mesleki Eğitim Programından ve Uygulamalı Çiftçi Okullarından mezun olmuş çiftçilere yönelik programdan hibe almaya hak kazanan çiftçilere hibeleri düzenlenen törenle verildi.

facebook-paylas
Tarih: 02-11-2022 19:36

38 Projeye 115 Bin Dolar Hibe

MADAD Projesi kapsamında FAO ve Tarım Reformu ortaklığı ile eğitim alan Mesleki Eğitim Programından ve Uygulamalı Çiftçi Okullarından mezun olmuş çiftçilere yönelik programdan hibe almaya hak kazanan çiftçilere hibeleri düzenlenen törenle verildi.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Ak Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Siyasi Parti Temsilcileri, İlçe ve Şube Müdürleri, üreticiler ve kooperatifler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Ak Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı İzmir’de tarım alanında çok değerli projelere imza atıldığını belirterek bu projelere değer katan üreticilere teşekkür etti. İzmir’de 292 tane Tarım Kooperatifi, 700’e yakın Ticaret Kooperatifi olduğunu ve 2018’den beri bu kooperatiflerle yakın temas halinde çalışmalarını yürüttüğünü belirten Çankırı “Sizler üretirken biz de siyasi olarak yanınızda olmak adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu gibi organizasyonlarda bu çalışmaların karşılık bulduğunu görmek ayrı bir motivasyon kaynağı oluyor ve yapmamız gereken şeylerde de önümüzü açıyor. İl Müdürlüğümüzle birlikte bu şehrin her karesinde eğitimler, desteklemelerle çok güzel işler yapıyoruz. Bunun örnekleriyle saha da karşılaşıyoruz. Bayındır’da, Tire’de yaptığımız gece eğitimlerinde bire bir bu ışığı barındıran üreticilerle bir araya geldik. Gençlerin tarımın içinde olması çok önemli. Geriye göçün sağlanması ve sürdürülebilir tarımın gerçekleşmesi noktasında biz İzmir’de bir fark yaratmışız. Bunu sahada net olarak görebiliyoruz” dedi.

“Kadınlarımızın Önünü Açmak,

Hayallerini Gerçekleştirmek En Büyük Amacımız”

MADAD Projesi kapsamına İzmir’den 38 projenin hibe aldığını ve bunların 36 tanesinin kadın üretici olduğunu söyleyen Çankırı “Ülkeyi kadınlar kurtaracaktır. Kadınların yapmış olduğu çalışmalarla, kadını güçlendirdiğimizde, aileyi güçlendirdiğimizde ülkenin güçleneceğinin her zaman farkındayız. Her daim yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da gerçekten bu anlamda bizlere vermiş olduğu talimat noktasında kadınlarımızın önünü açmak, hayallerini gerçekleştirmek en büyük amacımızdır. Bugün burada alacağınız toplamda 115 bin dolarlık hibenin üretiminize katkı sağlamasını, bereket getirmesini diliyorum” dedi.

İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen ise “İzmir bereketli toprakları kadar bu bereketli toprakların üzerinde gönüllü, içten, samimi bir şekilde üretim yapan üreticilere sahip. Böyle şanslı bir coğrafya olunca biz bu sektöre ne versek hakkıdır, ne versek yeridir. Vermek zorundayız, omuz omuza çalışmak zorundayız. Ağustos ayında bu proje ilk başvurularını almaya başladığımızda İzmir olarak bize ayrılan sayı 25 projeydi. O zaman ‘Siz çok çalışın, çok proje üretin, biz size destek olacağız. Böylece diğer illerinde haklarını alalım’ demiştim. Bugün karşımda 38 kişi görmek ve bunlarında 36’sının kadın olması çok güzel bir şey. Bu desteğimizin yerine ulaştığını bugün gülen yüzlerinizde görebiliyoruz” dedi.

İzmir’de Tarım teşkilatı olarak desteklenmeyen ve temas halinde olunmayan kooperatif olmadığını ve 30 ilçede başarı hikâyeleri yazılmaya devam ettiğini söyleyen Özen “Sizler İzmir’in öne çıkan, Türkiye’ye örnek olan üreticilerisiniz. Sizlerle ne kadar gurur duysak, sizleri ne kadar desteklesek az biliyoruz. Siz yeter ki üretin, birlikte omuz omuza çok daha büyük başarılar elde edeceğiz” dedi.

Programda ayrıca AB tarafından düzenlenen bir programda “Dünya Gıda Kahramanı” ödülüne layık görülen Turuncu Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gürsel Appa’ya Ak Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve İl Müdürü Mustafa Özen tarafından gıda ve tarıma katkılarında dolayı bir plaket takdim edildi. Appa “Bundan 1,5 yıl önce Sayın İl Müdürümüze verdiğimiz bir sözümüz vardı. Sizin yüzünüzü asla kara çıkarmayacağız demiştim. Bu nedenle çok gururluyuz.Takım arkadaşlarım o kadar güçlü ki bizler 4 yıldır gönüllü olarak çalışıyoruz ve kooperatifimizi dünya çapında ortaklı bir kooperatif yapma yolunda bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Törende daha sonra Sayın Çankırı ve katılımcılar hazırladıkları projelerle hibe almaya hak kazanan 38 üreticiye temsili çeklerini takdim ederek, kooperatif stantlarını ziyaret etti.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI