Bugun...


Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyon Başkanı Salmanoğlu oldu
Tarih: 01-02-2022 18:17:44 Güncelleme: 01-02-2022 18:17:44 + -


Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği 7. olağan genel kurulu sonrası yapılan seçimde yeni başkan Zakir Salmanoğlu oldu.

facebook-paylas
Tarih: 01-02-2022 18:17

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyon Başkanı Salmanoğlu oldu

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği 7. olağan genel kurulu sonrası yapılan seçimde yeni başkan Zakir Salmanoğlu oldu.

Erzurum Güncel- Erzurumlu hemşehri derneklerinin bir araya gelerek 20 yıl önce kurdukları, Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği 7. olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Konak Belediyesine ait Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapılan genel kurulda Zakir Salmanoğlu ile Mustafa Cihanbeylerde yarıştı. Yapılan seçimde oyların 235'ini Mustafa Cihanbeylerde alırken, 332 oy alarak Zakir Salmanoğlu başkanlığa seçildi.

Seçim sonrası konuşan Zakir Salmanoğlu kongreye Erzurum’luların büyük bir ilgi gösterdiğini ve kongrenin demokratik bir ortamda gerçekleştiğini belirterek, "Federasyonumuzun misyonu, milli birlik ve beraberliğimiz çerçevesinde tüm Erzurumluları bir çatı altında toplamak ve Erzurum’a ve Erzurumluya sahip çıkmaktır. Globalleşen dünyada yerel, kültürel ve toplumsal değerlerde dejenarasyon hızla olmaktadır. Bu çerçevede yerli ve milli kültüre sahip çıkmak gerekir. Bizi biz yapan, bizi başka milletlerden faklı kılan bir milli kültürümüz var, örfümüz var, ananelerimiz var. Biz örfümüze, kültürümüze, tüm değerlerimize sahip çıkarak nesilden nesile aktarmak istiyoruz.

Önümüzdeki dönemde ekonomisinden eğitimine, sağlıktan istihdam alanlarına kadar Erzurumumuzun temel problemlerini masaya yatırarak ilgili kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği yaparak tüm siyasilerimizle, bürokratlarımızla taşın altına elimizi koyarak akademik çalışmalar yapacağız" dedi.

Kurucu Genel Başkan Muzaffer Okumuş genel kurula veda konuşması yaptı. Diğer dernek başkanları hizmetlerinden dolayı Okumuş'a plaket verdi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI