Bugun...


BM'de soğuk duş: Protesto edildi!
Tarih: 01-03-2022 21:15:39 Güncelleme: 01-03-2022 22:02:39 + -


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM zirvesine video yoluyla katılım sağladı. Lavrov'un videosunun yayımlanması sırasında neredeyse 140 parlamenter salonu terk ederek protesto düzenledi.

facebook-paylas
Tarih: 01-03-2022 21:15

BM'de soğuk duş: Protesto edildi!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM zirvesine video yoluyla katılım sağladı. Lavrov'un videosunun yayımlanması sırasında neredeyse 140 parlamenter salonu terk ederek protesto düzenledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov "Amerika'ya ait nükleer silahların evine dönme vakti geldi. " dedi. Lavrov "ABD'nin Avrupa'daki nükleer silahlarının varlığı, Moskova için kesinlikle kabul edilemez" ifadelerini kullanırken birlikte çalışma konusuna da açık kapı bıraktı.

Lavrov "ABD ile çalışmaya hazırız. Stratejik istikrar konusunda ABD ile ortak çalışmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna işgali altıncı gününe girerken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Silahsızlanma Konferası'nda açıklamalarda bulundu.

PROTESTO ETTİLER

Lavrov'un konuşması, BM'de protesto getirdi. Ukrayna Büyükelçisi ile bazı ülkelerin diplomatları, Lavrov’un konuşmasının başlamasından hemen sonra, protesto amacıyla  salondan ayrıldı. Rusya Dışişleri bakanı Sergey Lavrov'un konuşması, boş salona yapıldı.

CENEVRE'DE KONUŞMASI YAYIMLANDI

Önceden kaydedilen mesajında, Kiev'in nükleer silah elde etmeye çalıştığını öne süren Lavrov, "Ukrayna hala Sovyet teknolojilerine sahip ve bu tür silahları elde edebilir. Bu gerçek tehlikeye yanıt vermek konusunda başarısız olamayız" ifadelerini kullandı.

Rus haber ajanslarının aktardığına göre Lavrov, Ukrayna'da nükleer silah olmaması için Moskova’nın olabilecek tüm tedbirleri aldığını kaydetti. Dışişleri Bakanı Lavrov ayrıca Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya ile diyalog yerine yaptırım yolunu tercih ettiğine dikkat çekti.

"ABD TOPRAKLARINA GERİ DÖNMELİ"

Konuşmasında, Batı’nın eski Sovyet ülkelerinde askeri tesis kurmaması gerektiğini de belirten Lavrov, bazı Avrupa ülkelerinin Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) nükleer silahlarına ev sahipliği yapıyor olmasını kabul edilmez bulduklarını ve bu silahların ABD topraklarına geri dönmesi gerektiğini vurguladı.

Aynı toplantıda söz alan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ise Rusya’yı, ülkesini "rastgele bombardımana maruz bırakarak" savaş suçu işlemekle suçladı. Kuleba ayrıca, Rus saldırganlığı ve kitle imha silahlarına yönelik olarak özel bir oturum talebinde bulundu.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI