Bugun...


İzmir’de Galerici Mağdurlarında Büyük Artış
Tarih: 30-09-2021 18:00:00 Güncelleme: 01-10-2021 08:59:27 + -


İkinci el araçta sahtecilik dolandırıcılık giderek artıyor. İzmir’de oto tamirciler ile işbirliği içinde çalışan bazı galericiler gerçek dışı ilanlarla ayıplı ürün satışı yaparak müşterileri mağdur etmeye devam ediyorlar.

facebook-paylas
Tarih: 30-09-2021 18:00

İzmir’de Galerici Mağdurlarında Büyük Artış

İkinci el araçta sahtecilik dolandırıcılık giderek artıyor. İzmir’de oto tamirciler ile işbirliği içinde çalışan bazı galericiler gerçek dışı ilanlarla ayıplı ürün satışı yaparak müşterileri mağdur etmeye devam ediyorlar.

Son yıllarda oto dolandırıcılığı, sahte ilanlar, gerçekte ayıplı bir aracı sağlam diye satan ve binlerce kişiyi mağdur edenlerin sayısı giderek artıyor.

Verdikleri araç ilanlarında gerçek dışı bilgiler vererek aracı sağlam gösteren bazı galericiler ve işbirliği yapan oto tamirciler müşterilerini mağdur etmeye devam ediyor.

Yılların oto ustası dahi kendisinin baktığı ve ardından ekspere de göstererek satın aldığı ikinci el otomobilin ekleme çıktığını öğrenince büyük şaşkınlık yaşadığı hafızalardan silinmezken İzmir’de de bir müşteri oto tamirhanesi ile ortak çalışan Otokenet otoborsa da yer alan galericinin verdiği ilanda ki bilgilere güvenerek aracı satın almasıyla büyük bir mağduriyet yaşadı.

Galerice de ki görüşmede satın alma sürecinde hiçbir sorun yok denilen araçta, çok sayıda problem olduğu ve büyük mağduriyetin yaşanmasına sebep oldu.  

GERÇEĞE AYKIRI BİLGİLER MÜŞTERİ MAĞDUR EDİLİYOR

İlan da yer verilen detaylarda gerçeğe aykırı bilgilere yer verildi. İlanda değiştirildiği iddia edilen parçaların değiştirilmediği ve yalan bilgilere dayandığını aracı satın aldıktan sonra öğrenen müşteri; ilgili galericiyi arayarak mağdur edildiğini ve kendisine ilanda bahsedilen bilgilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek şikayetini dile getirdi. Müşterinin yalan ve yanıltıcı bilgiler ile ayıplı araç satıldığını anlatmasından sonra galericinin cevabı; "İşbirliği içinde ortaklaşa çalıştığı oto tamirhanesi sahiplerinin kendisine yanlış bilgiler verdiğini ve kendisinin de yanıltıldığını" iddia etti.

Yalan bilgi ile mağdur edilen ve zarara uğratılan müşteri; değişti denilen parçalar ve diğer arızalar nedeniyle 15 bin TL’nin üzerinde masraf etmek zorunda kaldığını belirterek, gerekirse konuyu hukuka taşıyacağını ilanla ilgili bilgilerin ekran görüntülerini aldığını ve diğer tüm delilleri ile konuyu gündeme taşıyacağını kaydederek; bunun ayıplı malı gizleyerek müşteriyi aldatmaya girdiğini başkalarının da mağdur edilmemesi için kamuoyu ile paylaşacağını açıkladı.   






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI