Bugun...


İnsan İçin Umut Derneği Başkanı Gökçe'den 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı
Tarih: 23-07-2021 09:28:08 Güncelleme: 23-07-2021 09:28:08 + -


İnsan İçin Umut Derneği Başkanı Menşure Gökçe, Türk basınında sansürün kaldırılışının 113. yıldönümü 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; basın sektörünün büyük zorluklardan geçtiğini özellikle ekonomik ve teknolojik gelişmelerden en çok basın sektörünün etkilendiğini dile getirdi.

facebook-paylas
Tarih: 23-07-2021 09:28

İnsan İçin Umut Derneği Başkanı Gökçe'den 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

İnsan İçin Umut Derneği Başkanı Menşure Gökçe, Türk basınında sansürün kaldırılışının 113. yıldönümü 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; basın sektörünün büyük zorluklardan geçtiğini özellikle ekonomik ve teknolojik gelişmelerden en çok basın sektörünün etkilendiğini dile getirdi.

Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın; önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu kaydeden İnsan İçin Umut Derneği Başkanı Gökçe yayınladığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Basın ilkelerini ortaya koyan Atatürk’ün “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte; hülasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” sözü de basının önemini ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır.

Basın kuruluşlarımızın özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri; hiç kuşkusuz büyük emek ve özveri göstererek zor ve o ölçüde zevkli bir kamu görevini yerine getiren basın mensuplarımızın sorumlu yayıncılık anlayışının temelini oluşturmaktadır. Bu bakımdan basının hukuki düzenlemelerle güçlü olması kadar basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da hayati önem taşımaktadır. 

Yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra internet gazeteciliği ile de ciddi bir ilerleme kaydeden basınımızın, geçmişten günümüze ilimizin ve ülkemizin gelişmesinde çok değerli katkıları olmuştur. Basının ulaştığı seviyede en büyük pay, şartlar ne olursa olsun görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir. Bu duygu ve düşüncelerle kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda aziz milletimize hizmet etmek için mesai mefhumu tanımayan, fedakâr ve cefakâr tüm basın çalışanlarının “Basın Bayramı”nı kutlar; sevdikleriyle beraber daha nice bayramlara, güzel günlere sağlık, afiyet içinde ulaşmalarını; milletimize daha uzun yıllar hizmet etmelerini dilerim."






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI