Bugun...



Bakan Pakdemirli'den Yangın Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, İzmir'in Karabağlar ilçesinde çıkan orman yangının 2 gün 5 saatlik çalışmanın arından kontrol altın alındığını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 20-08-2019 19:18

Bakan Pakdemirli'den Yangın Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, İzmir'in Karabağlar ilçesinde çıkan orman yangının 2 gün 5 saatlik çalışmanın arından kontrol altın alındığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Karabağlar'da çıkan orman yangınına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Pakdemirli, "2 gün 5 saat sonra Karabağlar Tırazlı'da çıkan yangınımızı kontrol altına almayı başardık, soğutma söndürme çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Pakdemirli, zaman zaman parlamaların olabileceğini aktararak "Ama bu saat itibarıyla artık söndürme faaliyetleri neredeyse sonlanmış vaziyettedir. Bundan sonra saha soğutulacak ve akabinde de diğer faaliyetlere geçilecek." ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli, yanan alanların imara açılacak iddialarına ilişkin "Anayasa'nın 169. maddesi şunu der, 'Orman alanları imara konu edilemez'. Nokta. Anayasa ile korunan alanlardır. Yine 169. madde şunu der, 'burası yanıyorsa tekrar ağaçlandıracaksın.' Bunun başka açıklaması başka bir şeyi yok ama bunların üzerinden siyasi rant üretmeye çalışmayı kesinlikle doğru bulmuyorum. Yani devlet ormanları imara konu edilemez." ifadelerini kullandı. Ayrıca Pakdemirli, "Kasım ayında Guinness rekorlar kitabına girme projemiz var. İzmir, Muğla, Fethiye ile beraber çeşitli bölgelerde aynı anda 3 milyon fidan dikerek Guinness rekorlar kitabına gireceğiz. 11 Kasım saat 11.00'de tüm vatandaşlarımızı Guinness rekorlar kitabına girmek üzere açıklayacağımız illerde fidan dikimine davet ediyorum" ifadelerini ekledi.

Pakdemirli, "Üzülerek görüyorum ki yangın fırsatçıları var, bunların bir kısmına ben klavye silahşorları diyorum. Yangının ne olduğunu bilmeden hayatlarında bir defa buraya gelmeyen, bu işi siyasal, kişisel ranta çevirmeye çalışan insanlar var." dedi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
YUKARI YUKARI