Bugun...


TRT İzmir Radyosundan 'Yunus Emre Ve Türkçe Yılı Özel Konseri'
Tarih: 13-11-2021 19:48:49 Güncelleme: 13-11-2021 19:48:49 + -


TRT İzmir Radyosu da Yunus Emre’nin şiirlerinden bestelenen Türk Tasavvuf Musikisi konseri düzenledi. Konser Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezinde yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 13-11-2021 19:48

TRT İzmir Radyosundan 'Yunus Emre Ve Türkçe Yılı Özel Konseri'

TRT İzmir Radyosu vefatının 700. sene-i devriyesinde gönül sultanımız Yunus Emre’yi onun eserleriyle andı.

Bu yıl Cumhurbaşkanlığı tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edildi. Manevi dünyamızı ses bayrağımız Türkçe ile en yalın ve zengin şekilde dile getiren ve sevgi, hoşgörü mesajlarıyla çağları aşan Yunus Emre törenlerle anılıyor. TRT İzmir Radyosu da Yunus Emre’nin şiirlerinden bestelenen Türk Tasavvuf Musikisi konseri düzenledi. Konser Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezinde yapıldı. TRT İzmir Radyosu Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği sanatçılarının yer aldığı spikerliğini Emre Şimşek’in yaptığı konsere çok sayıda İzmirli katıldı.

TRT İzmir Radyosu Süleyman Hakan Kuralay Yunus Emre etkinlikleri kapsamında hem radyo programlarında hem de konserlerde Yunus Emre’nin mesajını ulaştırmaya ve onun manevi dünyasından istifade etmeye çalıştırdıklarını ifade etti. Yunus Emre’nin hayatından kesitler sunulan, şiirleri okunan gece izleyicilerden tam not aldı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI