Bugun...


Baybatur, Manisa'nın kurtuluş yıldönümünü kutladı
Tarih: 07-09-2021 18:34:12 Güncelleme: 07-09-2021 18:41:12 + -


İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, her yıl törenle açıklanan üzüm alım fiyatlarının bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi’nin internet sitesinden sessiz sedasız olarak açıklandığını vurgulayarak, “Çay ve fındık fiyatlarını mitinglerde açıklayan hükümet, üzüme gelince sessizliğe büründü.

facebook-paylas
Tarih: 07-09-2021 18:34

Baybatur, Manisa'nın kurtuluş yıldönümünü kutladı

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "Manisa halkının vatan sevgisi, özgürlük tutkusu, tarihe mal olmuş yiğitlik ve cesaretleriyle düşmana karşı gösterdiği şanlı direniş, milli mücadelemizin önemli halkalarından biri olarak milletimizin tarihindeki şerefli yerini almıştır” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Kurtuluş Savaşı’nın en zor cephelerinden olan Batı Cephesi'nde verilen büyük mücadeleler sonucunda Ege Bölgesi'nin ve Türkiye'nin düşmandan temizlendiğini ifade eden Baybatur, mesajında şunları kaydetti: 

"Yaklaşık üç yıl Yunan işgalinde kalan Şehzedeler şehri Manisa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı büyük taarruzun zaferle sonuçlanması üzerine Fahreddin Paşa komutasındaki kolordunun İzmir’e doğru ilerleyişiyle işgalden kurtarılmıştır. Manisa, Kurtuluş Savaşı sırasında belki de tarihinin en kötü dönemini düşmanın kaçışı sırasında yaşamıştır. Büyük bir korku ve dehşet içersinde  Manisa'dan çekilmek zorunda kalan Yunanlılar ve yerli Rumlar kenti ateşe vermiş, günlerce süren yangında tarihin Manisa’ya kazandırdığı büyük kültürel mirasın önemli bir kısmı yok olmuştur. Zümrüd-ü Anka gibi küllerinden yeniden doğan Manisa, aradan geçen 99 yıl sonunda bugün Türkiye’nin toplam sanayi ihracatının %90’ını karşılayan 10 il içerisinde 6.sırada yer alırken, sadece bölgesinde değil ülke çapında da önemli bir yere gelmiştir. Dünya piyasasında adını duyuran teknoloji firmaları, yerleşik sanayi ve kurulan teknoloji geliştirme bölgeleri ile Türkiye’nin teknoloji üssü olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Manisa, üzümü, zeytini, pamuğu, kirazı ve domatesi ile de tarımın lider şehirlerinden biri haline gelmiştir. Lidya döneminden günümüze kadar binlerce yıldır birçok uygarlık için önemli bir merkez konumda olan Manisa, tarihi ve doğal güzellikleri, bereketli toprakları, hayvansal üretimi, gelişen sanayisi, sahip olduğu yer altı zenginlikleriyle dünya şehri olma yolunda parlak bir geleceğe doğru yürümektedir. Mücadele yıllarında ortaya konan aynı ruh ve şuurla; Türkiye'yi hedeflediğimiz muasır medeniyetlerin ötesine taşımak bizim tarihimize ve ecdadımıza karşı en büyük görevimizdir. Kahraman ecdadımızın mirası olan bu toprakları uygarca yaşanabilen, marka bir kente dönüştürme azim ve kararlılığı içerisinde olduğumuzu bu anlamlı gün vesilesiyle bir kez daha vurgulamak isterim. Bizlere büyük bir tarihi zafer ve onur bırakan başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şanlı tarihimiz boyunca topraklarımızı vatan kılan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, Manisa'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.''






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI