Bugun...


Sağlık turizmine 15 bin eleman lazım
Tarih: 10-01-2022 13:33:48 Güncelleme: 10-01-2022 14:08:48 + -


Rekabet Kurumu'nun şirketlerin birleşme ve devralma işlemlerine ilişkin raporuna göre, 2021'de Türk şirketlerine yatırım yapanlar arasında ilk sırada Lüksemburg kökenli yatırımcılar yer aldı.

facebook-paylas
Tarih: 10-01-2022 13:33

Sağlık turizmine 15 bin eleman lazım

Rekabet Kurumu'nun şirketlerin birleşme ve devralma işlemlerine ilişkin raporuna göre, 2021'de Türk şirketlerine yatırım yapanlar arasında ilk sırada Lüksemburg kökenli yatırımcılar yer aldı. Alanya’da düzenlenen Sağlık Turizmi Eğitimi Çalıştayı, sektörün geleceğine ışık tuttu. Türk Sağlık Turizmi Derneği (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler, sektördeki destek eleman açığına vurgu yaptı. Sektörün destek eleman açığına değinen Terziler, şöyle konuştu:

“Burada öncelikle ara elemanın ifade olarak destek elemanı olarak değiştirilmesi konusunda karar aldık. Destek elemanı ise doktora, destek veren hasta ve doktor arasında bir köprü görevi gören bir birey olduğunu tanımladık. Bu insanlar özellikle İstanbul’da nispeten bulunmasına rağmen Türkiye’nin 81 ilinde sağlık turizmi yapıldığını düşündüğümüz zaman destek elemanlarında hem sayı, hem de kalite olarak ciddi sorunlarımız olduğunu görüyoruz. Türkiye’de günde ortalama 2 bin saç ekimi işlemi yapılıyor. Bu sayı için en az her vaka için bir destek elemanı olması gerekiyor. Buradan en az 15 bin destek elemanı açığı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çalıştay raporlarımızı YÖK’e ilettik.”

Saç ekiminde önde

Saç ekimi alanında son gelişmeleri paylaşan Terziler, “Saç ekimine bakıldığı zaman İtalya, İspanya, İngiltere, Almanya, Hollanda gibi ülkelerde Türkiye ön planda. Son 5 yılda aylık olarak 50 bin, yıllık olarak ise 750 bine varan saç ekim sağlık turistine ulaştık. Bunun da rakama dökülen boyutlarında 2019 yılında yaklaşık olarak 1.5 milyar doları geçen bir hacme ulaştık” dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI