Bugun...


Rusya Türkiye'ye Uçuşları Kapattı: 533 Bin Tur Paketi Ne Olacak?
Tarih: 13-04-2021 10:15:22 Güncelleme: 13-04-2021 10:30:22 + -


Türkiye ile Rusya arasındaki uçuşlara ilişkin yeni karar açıklandı. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği basın toplantısında, Türkiye ile Rusya arasındaki hava yolu taşımacılığına dair açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 13-04-2021 10:15

Rusya Türkiye'ye Uçuşları Kapattı: 533 Bin Tur Paketi Ne Olacak?

Türkiye ile Rusya arasındaki uçuşlara ilişkin yeni karar açıklandı. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği basın toplantısında, Türkiye ile Rusya arasındaki hava yolu taşımacılığına dair açıklamalarda bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çeşitli önlemler alınacağını ifade eden Golikova, "Türkiye ile Rusya arasındaki normal ve charther uçuşların 15 Nisan-1 Haziran arasında sınırlandırmasına karar verildi." dedi.

İstanbul ile Moskova arasında haftada iki uçuş gerçekleştirilebileceğini kaydeden Golikova, "Ayrıca Türkiye’de bulunan Rus vatandaşlarının Rusya’ya dönüşü ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşasında yer alanların ulaşımı için uçuşlar korunacak." diye konuştu.

Süreci yakından takip etmeyi devam ettireceklerini belirten Golikova, salgınla ilgili gelişmelerin olumlu yönde ilerlemesi halinde uçuşların tekrar normale döneceğini söyledi.

RUSYA TUR OPERATÖRLERİ BİRLİĞİ:

TÜRKİYE'YE 533 BİN TUR SATILDI

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR, yasak nedeniyle uğranacak zarar konusunda yaptığı açıklamada, uçuş yasağı getirilen 15 Nisan-1 Haziran döneminde 533 bin tur paketinin satıldığını duyururken, söz konusu turlar için 32 milyar ruble (yaklaşık 413,7 milyon dolar) ödendiğini belirtti. Tur satın alanların yüzde 40'ının çocuklu ailelerin oluşturduğu kaydedilirken, binlerce kişinin iptaller nedeniyle ödedikleri paraları geri alabilmek için tur acentalarına başvurduğu kaydedildi.

‘Tur operatörlerine Türkiye tur satışlarına ara vermeleri önerildi’

Rus yetkili makamlarının tur operatörlerine Türkiye tur satışlarına ara vermelerini önerdiklerine dikkat çeken Golikova, “Tur operatörlerine, aynı dönem içinde Rusya Federasyonu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne tur ürünlerinin satışına ara vermeleri önerildi” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye'deki epidemiyolojik durumu yakından izleyeceğiz ve hızlı yanıt vereceğiz’

Golikova, Rus yetkililerin Türkiye ve Tanzanya’daki epidemiyolojik durumu yakından izleyeceklerini ve duruma göre hızlı karar alacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Durumu yakından takip edeceğimize ve Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Cumhuriyeti'ndeki durum istikrara kavuşursa vatandaşlarımızı, bu ülkelere tur satın alabilmeleri için hızlı bir şekilde bilgilendireceğimize dikkatinizi çekmek isterim.”

‘Türkiye’de bulunan Ruslar tatillerine devam edebilecek veya charter seferlerle dönebilecek’

Golikova, Türkiye'de bulunan Rusların tatillerini devam ettirme veya charter sefererle Rusya'ya dönme imkanı olacağını belirtti:

‘1 Haziran'dan önce Türkiye'ye tur satın alan turistler destinasyon değiştirmeli’

Türkiye’ye uçma tarihi 1 Haziran'dan önce olan turları satın alan Rus turistlere tatil destinasyonunu değiştirmeleri önerildiğini aktaran Golikova, “1 Haziran'dan önce kalkışlı turları satın alan turistler için, tur operatörleriyle anlaşarak seyahat tarihlerini değiştirmeden tatil destinasyonunu değiştirmelerini, ya da mümkün mertebe seyahat tarihlerini daha uygun tarihe ertelemelerini öneriyoruz” diye konuştu.

‘1 Haziran'dan sonra Türkiye'ye tur satın alan vatandaşlara mevcut durum hakkında bilgi verilecek’

Golikova, 1 Haziran'dan sonra Türkiye'ye tur satın alan turistlere ise ileri tarihlerdeki durum hakkında bilgilendirileceklerini ifade etti:

“1 Haziran'dan sonraki dönem için Türkiye turları satın alan turistleri, mevcut durum hakkında hızlı bir şekilde bilgilendireceğiz. Durum iyiye giderse, vatandaşlarımızın yaptığı planları pekiştirebilmeleri için hızlı bir şekilde bilgilendireceğiz".

‘Rosturizm, Türkiye turları alan turistlere yardım etmek amacıyla bir dizi önlem almakla görevlendirildi’

Golikova, yetkili makamların Rusya Federal Turizm Ajansı’nı (Rosturizm) Türkiye turları satın alan turistlere yardım etmek amacıyla bir dizi önlem almakla görevlendirdiklerini de dile getirdi:

“Tur operatörlerine gelince, Rosturizm’i ilgili meslektaşlarımızla birlikte turizm endüstrisinin desteklenmesi ile ilgili turistlere karşı yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olacak önlem paketi sunmakla görevlendirdik. Mümkün olan en kısa sürede ilgili önerileri bekliyoruz. Hem finansal hem de finansal olmayan destek önlemleri söz konusu”.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI