Bugun...


İzmirli kuyumcular yıllardır hayal ettikleri Gemoloji Laboratuvarına kavuştu
Tarih: 04-11-2021 20:19:13 Güncelleme: 04-11-2021 20:19:13 + -


İzmir'de kuyumcuların İstanbul ya da yurtdışına onay için ürün gönderme çilesini sona erdiren İzmir Gemoloji Laboratuvarı resmi akreditasyonu tamamlanarak laboratuvar hizmete sunuldu.

facebook-paylas
Tarih: 04-11-2021 20:19

İzmirli kuyumcular yıllardır hayal ettikleri Gemoloji Laboratuvarına kavuştu

İzmir'de kuyumcuların İstanbul ya da yurtdışına onay için ürün gönderme çilesini sona erdiren İzmir Gemoloji Laboratuvarı resmi akreditasyonu tamamlanarak laboratuvar hizmete sunuldu.

İzmir Kuyumcular Odası (İZKO) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Baransel, "İzmir'de yıllardır tüm kuyumcuların dilinde olan gemoloji laboratuvarı için iki yıldır nefes almadan çalışıyoruz. İzmir'de kuyumculuk mesleğinin en büyük yatırımına başlarken hayallerimizin peşinden gittik" dedi.

İzmir Kuyumcular Odası'nın 1980'lerde üyelerinin İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası'na ayrılması sonucu küçülmesine rağmen, mesleki birlik ve dayanışmanın sürdürüldüğünü anlatan Baransel, "Bu projede de güçlerimizi birleştirdik, İzmir Ticaret Odası üyeleri bize büyük destek sağladı. İzmir Kalkınma Ajansı himayesindeki projeye İzmir Ticaret Odası da katkı sağladı" diye konuştu.

GERÇEK OLDU

Turgay Baransel, "sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dokuz Eylül Üniversitesi'nin resmi protokolle bilimsel destek sunduğu proje ile ilgili TC Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Özel Ayar Evi olarak kıymetli taşlara rapor verme yetkisinin tanındığı, İZKO İzmir Gemoloji Laboratuvarı’nın Resmi Akreditasyonu için kontrolü tamamlandı ve resmi akderitasyonumuzun belgesi bize verildi. İstanbul merkezden resmi akreditasyon belgesi gelen laboratuvar,  Türkiye'nin İstanbul ve Ankara'dan sonra onaylı üçüncü Gemoloji Test Laboratuvarı olarak hizmete sunulacak. İzmir Gemoloji Laboratuvarı Ege Bölgesi yanı sıra Yunanistan başta olmak üzere yakın komşular ve diğer bölgelere de hizmet verebilecek.

Laboratuvarın tamamı yurtdışından getirilen son sistem analiz cihazları ile donatıldı. Her türlü değerli ve yarı değerli taşlar, altın ve gümüş takı analizleri laboratuvarımızda uygun ücretlerle yapılarak, sertifikaları esnafımıza mümkün olan en kısa sürede teslim edilecek. Daha önce analiz için İstanbul ve Ankara'ya ürün göndermek hem maliyetli hem de zaman alan bir süreçti"

TÜM DÜNYADA GEÇERLİ

İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle, İzmir Kuyumcular Odası önderliğinde Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Ticaret Odası işbirliğinde kurulan Ege Bölgesi’nin ilk Gemoloji Laboratuvarı Egeli kuyumcuları gemoloji analizleri için ödedikleri nakliye, güvenlik gibi ek maliyetleri ortadan kaldırdığı gibi zaman açısından da büyük yarar sağlayacak. Dokuz Eylül Üniversitesi ve gemologlar tarafından imzalanacak analiz belgeleri ve sertifikaları tüm dünyada geçerliliğe sahip.  






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI