Bugun...


Engel tanımayan değerlerimizi hatırladılar
Tarih: 25-01-2023 18:49:48 Güncelleme: 25-01-2023 18:49:48 + -


Türkiye Beyazay Derneği Manisa Şubesi geride bıraktığımız Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda başlattığı etkinlikle çeşitli alanlarda iz bırakan görme engelli isimleri kısa videolarla sosyal medya kullanıcılarına tanıtıyor.

facebook-paylas
Tarih: 25-01-2023 18:49

Engel tanımayan değerlerimizi hatırladılar

Engel tanımayan değerlerimizi hatırladılar

Beyazay Manisa görme engelli değerlerimizi videolarla tanıtıyor

Beyazay Manisa, görme engelli değerlerimizi, Başkanı’nın seslendirdiği videolarla tanıtıyor

Türkiye Beyazay Derneği Manisa Şubesi geride bıraktığımız Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda başlattığı etkinlikle çeşitli alanlarda iz bırakan görme engelli isimleri kısa videolarla sosyal medya kullanıcılarına tanıtıyor.  Seslendirme alanında eğitimi ve sosyal sorumluluk çalışmaları bulunan Şube Başkanı Mimar Fisun Kumbaracı’nın bizzat seslendirdiği videolarda tarihte yerini almış değerlerin yanı sıra hayatta olan isimler de konu ediliyor.

Beyazay Manisa Şubesi, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda görme engelli değerlerimizi hatırlayıp hatırlatma misyonuyla kısa video serisi başlattı. Beyazay Manisa Şube Başkanı Mimar Fisun Kumbaracı’nın bizzat seslendirdiği videolar Beyazay Manisa’nın instagram hesabından yayımlanıyor.

Videolarla görme engelli ancak engel tanımayan değerlerimizi hatırlamak ve hatırlatmak istediklerini kaydeden Beyazay Manisa Şube Başkanı Mimar Fisun Kumbaracı konuya ilişkin düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

“Görmek ve bakmak arasındaki farkı insanlar açıklaya dursun, âdeta ‘Engel karanlıkta değildir.’ diyerek büyük başarılara imza atan değerlerimizi anmak istedik. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO) İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne giren Âşık Veysel’i ve hayatını Türk irfanına adayan mütefekkir Cemil Meriç’i saygıyla ve rahmetle yâd ederken, hayattaki rol modellerden ressam Eşref Armağan ve Genel Başkanımız Lokman Ayva’ya sağlıklı ve mutlu, uzun ömürler diledik. Engelli engelsiz tüm değerlerimizin hayattayken değerlerini bilmemiz ve hatırlamamız gerektiğini düşünüyoruz.”  

İlk etapta Halk ozanı Aşık Veysel, yazar ve düşünür Cemil Meriç, ressam Eşref Armağan ve Türkiye’nin ilk görme engelli milletvekili Lokman Ayva’nın hikayelerinin Kumbaracı’nın anlatımıyla seslendirildiği videolara yenilerinin eklenmesi planlanıyor.

Seslendirme ve diksiyon alanında eğitimi bulunan Kumbaracı’nın sosyal sorumluluk yaklaşımı çerçevesinde görme engelliler için gerçekleştirdiği çok sayıda kitap seslendirmesi de bulunuyor.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI