Bugun...


İzmirli selzede esnaflardan hükümete 'destek' çağrısı!
Tarih: 29-04-2021 15:07:02 Güncelleme: 29-04-2021 15:22:02 + -


İzmir'de geçtiğimiz Şubat ayında etkili olan sağanak, birçok ilçede sel ve su baskınlarına neden oldu. 1061 konut ve işyerinin su baskını nedeniyle mağdur olduğu sel felaketinde, maddi zararı karşılanmayan Göztepeli esnaf, zarar raporlarının tutulmuş olmasına rağmen hükümetten kendilerine hala destek gelmemesine isyan etti.

facebook-paylas
Tarih: 29-04-2021 15:07

İzmirli selzede esnaflardan hükümete 'destek' çağrısı!

İzmir'de geçtiğimiz Şubat ayında etkili olan sağanak, birçok ilçede sel ve su baskınlarına neden oldu. 1061 konut ve işyerinin su baskını nedeniyle mağdur olduğu sel felaketinde, maddi zararı karşılanmayan Göztepeli esnaf, zarar raporlarının tutulmuş olmasına rağmen hükümetten kendilerine hala destek gelmemesine isyan etti. Göztepeli esnaflar “Devlet şimdi bizim yanımızda olmazsa başka ne zaman olacak?” dedi.

İzmir geçtiğimiz Şubat ayında, son 100 yıl içinde en büyük sel felaketlerinden birini yaşadı. 24 saatlik zaman dilimi içinde 126 kilogram yağış alan kent, bir yıllık yağışın yüzde 18’ini bir günde almış oldu. Yağışın şiddetiyle Hacı Ahmet, Mehmetçik, Hıfzısıhha, Poligon, Gümüşpala, Yamanlar, Çitlenbik, Doğançay, Yahya derelerinde taşmalar olurken, 1061 konut ve işyeri su baskını nedeniyle mağdur oldu. Mağdur olan esnafa İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden maddi destek sağlanırken,  sel sonrası işyeri ve konutlardaki zararı raporlayan AFAD’tan ise henüz hala bir destek gelmediği belirtildi.

“RAPOR TUTULDU, DESTEK HALA YOK”

İzmir Büyükşehir Belediyesi sel afetinde evleri ve işyerleri zarar görenler için hasar tespit çalışmalarına başlamış, Başkan Tunç Soyer, mağdur olan İzmirliler ’in nakit veya eşya desteğinden faydalanabileceklerini ifade etmişti. Sel afetinden sonra 12-20 gün içerisinde işyerleri zarar gören esnafa maddi desteğin Büyükşehir tarafından yapıldığını ancak sel sonrası zarar gören işyerlerine gidip raporlama yapan AFAD’dan henüz herhangi bir destek verilmediğini aktaran Göztepe esnafı yetkililere seslendi. Göztepeli bir esnaf zararının 1 trilyon olduğunu aktarırken, “Sel felaketinin yaşandığı günden beri bize verilecek destekleri bekliyoruz. Bu tarafta yaklaşık 8-9 esnaf büyük zararda. Dükkânlarımızı sıfırdan yapmak zorunda kaldık. Zararımız 1 trilyonu geçiyor. Bize destek verileceği söylenmişti ancak öğrendik ki verilecek destek sadece konutlar için geçerliymiş. O zaman neden gelip zararımızı raporladılar? Devlet şimdi yanımızda olmazsa başka ne zaman olacak? Pandemi döneminde zaten çok zorluk çekiyoruz üzerine sel felaketinin yaralarını sarmak bizim için imkânsız. Yetkililere sesleniyoruz, lütfen bizim sesimizi duysunlar” şeklinde konuştu.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI