Bugun...


Manisa’da Skandal
Tarih: 20-09-2022 11:17:28 Güncelleme: 20-09-2022 12:05:28 + -


Manisa’nın Yunusemre İlçesinde 500’e yakın kişinin yaşadığı bir site de bulunan havuzun ölümcül mikroplar barındırdığı havuza girenlerinde buradan mikrop kaparak hayati tehlikeye maruz kaldığı iddiasıyla konu yargıya taşındı.

facebook-paylas
Tarih: 20-09-2022 11:17

Manisa’da Skandal

Manisa’nın Yunusemre İlçesinde 500’e yakın kişinin yaşadığı bir site de bulunan havuzun ölümcül mikroplar barındırdığı havuza girenlerinde buradan mikrop kaparak hayati tehlikeye maruz kaldığı iddiasıyla konu yargıya taşındı. Yaşanan bu olaylardan sonra havuzun kapatıldığı belirtiyor. Havuz enfeksiyonları sağlığımızı tehdit etmeye devam ediyor. Standartlara uygun bakımı yapılmayan havuzlar adeta hastalık kaynağı haline geliyor. Yaz boyu yeterli denetimlerin yapılmadığı özellikle site havuzları birçok kişinin sağlığını tehlikeye attı.

HİÇ BİR YÖNETİM İNSAN HAYATI

ÜZERİNDEN KAZANÇ SAĞLAYAMAZ 

Site havuzları hastalıklara davetiye çıkartıyor. Bu olaylardan birisi de Manisa’da yaşandı. Manisa’nın Yunusemre İlçesi Güzelyurt mevkiinde 500 kişinin yaşadığı Lalekule rezidansın yüzme havuzundan şüphelenen bir site sakinin havuzdan mikrop kaptığı şüphesiyle, başvurduğu Manisa İl Sağlık Müdürlüğü söz konusu havuzda inceleme başlattı.

ÇOK SAYIDA ŞİKAYET VE OLUMSUZ

RAPOR SONRASI HAVUZ KAPATILDI

 Çok sayıda şikayetin olduğu Site Havuzundan Sağlık Müdürlüğünce alınan örnekler Laboratuvar da incelenirken sonucun olumsuz çıkması ve ölümcül hastalıklara dahi sebebiyet verme olasılığına karşı, Sağlık İlçe Müdürlüğü ve hıfzıssıhha kurul kararıyla halk sağlığını korumak amacıyla, havuz uzun bir süre kullanıma kapatılmasına karar verildi. 

OLAY YARGIYA TAŞINDI

 Sağlık Müdürlüğünün havuz suyu ile ilgili olumsuz raporundan sonra bir site sakini havuzdan mikrop kaparak hastalandığı gerekçesi ile olayı yargıya taşıdı.

M.K. isimli site sakini, Havuz suyunun sondaj suyu olması ve ölçümde klorun 0 olması, birden fazla kişinin tedavi ve ameliyat olma nedeni olabileceği gibi henüz farkında olmayan site sakinlerinin de yutulan sudan kaynaklı kitleler, kanser hastalığı ihtimaline karşı uyarılması, herkesin sağlık kontrolünden geçmesi adına savcılığa suç duyurunda bulunduğunu açıkladı.

MANİSA’NIN TANINMIŞ İSİMLERİNE AİT ÇIKTI 

Diğer taraftan olayda adı geçen Lalekule Rezidansın inşaat yapım Manisa’nın tanınmış isimlerinden Orkun ve Arkın Sıktaşlı’lara ait olduğu, Ceren Kooperatif adıyla site yönetiminin de Arkın Şıktaşlı tarafından yürütüldüğü iddia edildi. Olayı yargıya taşıyan site sakini M.K. yönettikleri sitede, kişinin ölümüne neden olabilecek virüsleri dahi barındıran havuz, tüm uyarılara rağmen ciddiye alınmamıştır. İnşaat yapım aşamasında da yanlış ve eksikler nedeniyle, logar suları da yıllardır tehlike arz ederken ne yıkılmak üzere olan havuz, nede binaya su sızmasından kaynaklı çökmek üzere olan çatı bahçesi, yıllar önce maliklerden toplanan tadilat ücretine rağmen yapılmamıştır. Amacın site yönetiminden çok daha fazlasının olduğunu düşündürüyor dedi.

CİMERE ŞİKAYET YAĞDI

Mağdur M.K, Lalekule Rezidansta 216 daire de 500’e yakın kişinin yaşadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: Site sakinleri tarafından Cimer’e yapılan şikayetler var. Cimer şikayetlerine zamanında müdehale edilmemesininde etkiside olabilir. Sitede görevli kişilerin iddiaları bununlada kalmadı. Şebeke suyunun ve Sondaj suyunun kaçak kullanıldığı, görevlilere ait dairelerin, görevlilerden alınıp iş yerlerine verilmesi, havuz misafir girişi ve kapı giriş kartı satarak yasal olmayan gelir elde etmek, 2021 yılı site yönetim kurulu toplantısına gelemeyen maliklerin (kooperatif üyelerinin) yerine atılan imzalarda iddialar arasında. Bunlarda araştırılıyor. Site sakinleri yargıdan gelecek cevabı bekliyor. Halka açık yüzme havuzlarında olması gereken sağlık esasları ve şartlar hakkında Sağlık Bakanlığı’nın yönetmeliği var. Bu yönetmeliğe göre havuzdan numuneleri alması gereken kişinin bile sağlık ve kimya eğitimi almış olması gerekiyor. Havuz suyunun yetkili laboratuvarlarda analiz edilmesi de şart. Fakat Türkiye’de kurallara ne kadar uyulduğu tartışmalı. Havuzu bulunan birçok apartman, site, spor merkezi nedense havuzlarına ait temizlikle ilgili analiz verilerini paylaşmıyor.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI