Bugun...


Menderes'te STK'lardan Güç Birliği Kararı
Tarih: 06-06-2021 14:17:13 Güncelleme: 06-06-2021 14:42:13 + -


İzmir’in güzel ilçesi Menderes'te STK'lar pandemi sürecinde yaşadıkları zorlukları aşmak için bir araya geldi. Birlikten güç doğar ilkesi ile Menderes’in ufkunu açma çalışmalarını platform çerçevesinde birlikte aşmak isteyen STK'lar güçbirliği kararı aldılar.

facebook-paylas
Tarih: 06-06-2021 14:17

Menderes'te STK'lardan Güç Birliği Kararı

GÜLAY ÖZYILDIZ

İzmir’in güzel ilçesi Menderes'te STK'lar pandemi sürecinde yaşadıkları zorlukları aşmak için bir araya geldi. Birlikten güç doğar ilkesi ile Menderes’in ufkunu açma çalışmalarını platform çerçevesinde birlikte aşmak isteyen STK'lar güçbirliği kararı aldılar. 

Cumaovalı’lar dernek sekreteri "Mustafa DURAK" azim ile çalışmalarına katılım yapan diğer dernek başkanlarının buluşma ve bilgi alışverişinde bulunmaları, Menderes ilçesinde yapılan bir ilk olması bizim için önemli bir gelişmedir.. Derneklerin birleşmesi ile eski adı Cumaovası olan Menderes’te kıvılcımlar ateş olma yolunda ilerlemeler ile güzel bir şekilde devam etmesi, STK ların bilincinin daha verimli hale gelmesine imkan sağlayarak üyelerinin beraberliğinin pekişmesinde önemli rol üstlenmektedir" dedi. 

Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneğin de yapılan toplantı, bu platformda ki derneklerin birlik beraberlik istişaresi  güçbirliği konusunda önemli adımlar atıldı. Bu platformda oluşumun içinde olan Cumaovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa AKIN ve  Sekreteri Mustafa DURAK – Menderes Karslılar Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Yakup KILIÇ ve Yönetimi – Elazığ Kültür ve dayanışma Derneği Başkanı Şükrü ACAR ve Yönetimi – Alevi Kültür Dernekleri Menderes Şubesi Başkanı Vedat AD ve Yönetimi – Konyalılar Dernek Başkanı Muhsin ÇELİK ve yönetimi – Menderes Kent Konseyi Başkanı İlkay ÇİCEK ve yönetimi – Sivaslılar Dernek Başkanı Yılmaz LALE ve yönetimi – Mardinliler Dernek Başkanı Yavuz KOÇHAN ve yönetimi – Ordulular Dernek Başkanı İsa ELBİR ve yönetimi ve Misafir dernek başkanlarımız  Gaziemir’den Yunus Emre Yörük Türkmen Derneği Başkanı Nihat ERÇETİN ve yönetimi – Karşıyaka’dan Yakamoz Kadın Kooperatifi Başkanı Servet KAPLAN ve yönetimi – Gondol Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülay ÖZYILDIZ ve Yönetimi katılım göstererek STK'lar olarak fikir alış verişinde bulunuldu.

Yapılan toplantıda Cumaovalılar  Kültür ve Dayanışma Derneği sekreteri Mustada Durak" artık resmi makamlar bizi görsün ve muhatap alsın bizler STK'lar olarak tüm resmi davetlerde yerimizi almak istiyoruz. Hemşeri Dernekleri olarak bizleri görmezden gelemezler. Bizler bir çok faliyet gösteren aktif dernekleriz. Bizlerde protokollerde yerimizi almak istiyoruz" dedi.

Yunus Emre Yörük Derneği Başkanı "Nihat ERÇETİN" STK'ların önemini ve bunun bilincinde olarak hareket edilmesi gerektiğini ve kendi eksiklerini de görerek tamamlamak gerektiğini belirtti.

Karslılar Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Yakup KILIÇ ise, yaptığı konuşmada şehitlik veTaş köprünün Menderese kazanıldırılması konusunda açıklama yaptı. Misafirliğini Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği toplantıda modorötörlüğü üstlenen Elezığlılar dernek başkanı "Şükrü ACAR" yaptıkları ikramlarlada tüm dernek başkanlarını en iyi şekilde ağırlayarak, iş birliği güç birliği içinde ortak noktaları olan Menderes adına herzaman birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirttiler.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI