Bugun...


Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'ne Beş Yeni Üye
Tarih: 02-09-2021 11:33:15 Güncelleme: 02-09-2021 11:33:15 + -


Kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’ne (TKYD) beş yeni kurumsal üye katıldı.

facebook-paylas
Tarih: 02-09-2021 11:33

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'ne Beş Yeni Üye

3S Kale Holding, AKPLAS, Arçelik-LG, Doğan Trend Otomotiv ve Karel üye oldu

Kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’ne (TKYD) beş yeni kurumsal üye katıldı. 3S Kale Holding, AKPLAS, Arçelik-LG, Doğan Trend Otomotiv ve Karel ile birlikte kurumsal üye sayısı 63’e yükselen TKYD’nin bireysel olarak da 600’ü aşkın üyesi bulunuyor. Dünya genelindeki ekonomik belirsizliklerin yanı sıra salgınların ve afetlerin de kurumlar için risk oluşturduğuna dikkat çeken TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, “Şirketlerin gelecekte de var olabilmesinin yolu, başarılı bir kurumsal yönetim yapısı oluşturabilmelerinden geçiyor” dedi.

Adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri üzerine inşa edilen kurumsal yönetim anlayışının yaygınlaşması amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), kurumsal ve bireysel üyeleriyle büyümeye devam ediyor. Son olarak 3S Kale Holding A.Ş., AKPLAS Plastik Kalıp San ve Tic. A.Ş, Arçelik-LG Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş., Doğan Trend Otomotiv Ticaret Hizmet ve Teknoloji A.Ş. ve Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. TKYD’nin kurumsal üyeleri arasına katıldı.

Dr. Tamer Saka, “Şirketler risk yönetimini hayatlarının merkezine koymalı”

Kurumsal yönetimin, içinden geçtiğimiz dönemde yaşanan belirsizliklere karşı şirketleri koruduğuna dikkat çeken TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, “Dünya genelinde ekonomik güçler arasında denge oluşturma, kendini bulma çabaları sürerken Covid-19’la karşı karşıya kaldık. Küresel iklim kaynaklı afetlerin etkisini de her geçen gün daha fazla hissediyoruz. Diğer taraftan hızla gelişen dijitalleşme ve sürdürülebilirliğin ön plana çıkmasıyla birlikte belirsiz bir ortamın içine girdik. Böyle bir ortamda şirketler son derece akılcı olmak, hem kısa vadeli hem de orta ve uzun vadeli perspektifi yönetebilme kabiliyetini geliştirmek, risk yönetimini ve riski hayatlarının merkezine koymak durumundalar. Artık şirketlerin gelecekte de var olabilmesinin, her türlü risk ve belirsizlikten korunmasının yolu, başarılı bir kurumsal yönetim yapısı oluşturabilmelerinden geçiyor. Biz de TKYD olarak bu süreçte şirketlerimize destek oluyor, daha fazla kurumun aramıza katılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu doğrultuda aramıza yeni katılan üyelerimize hoş geldiniz diyerek teşekkür ediyor, kurumsal yönetimin gelişimine hep birlikte katkı sunacağımıza inanıyoruz” dedi.

2003 yılından günümüze kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren TKYD, şirketlerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesine yönelik kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Dernek aynı zamanda özel sektör, medya, düzenleyici kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünya arasında iletişim ağı kurma misyonunu da üstleniyor. Yeni katılımlarla birlikte kurumsal üye sayısı 63’e yükselen TKYD’nin bireysel olarak da 600’ü aşkın üyesi bulunuyor.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI