Bugun...


Bayraktar TB2'yi Almanlar dünyaya böyle duyurdu: Drone gücü Türkiye
Tarih: 21-11-2021 17:01:51 Güncelleme: 21-11-2021 17:01:51 + -


Türkiye'nin ürettiği yerli insansız hava aracı Bayraktar TB2 bu sefer Almanların gündeminde yer buldu. Alman medyasında çıkan bir haberde, Türkiye'nin ürettiği SİHA'lar ele alınarak, "Gittikçe daha fazla ülke bu silah sistemini satın alıyor veya sipariş ediyor" denildi.

facebook-paylas
Tarih: 21-11-2021 17:01

Bayraktar TB2'yi Almanlar dünyaya böyle duyurdu: Drone gücü Türkiye

Türkiye'nin ürettiği yerli insansız hava aracı Bayraktar TB2 bu sefer Almanların gündeminde yer buldu. Alman medyasında çıkan bir haberde, Türkiye'nin ürettiği SİHA'lar ele alınarak, "Gittikçe daha fazla ülke bu silah sistemini satın alıyor veya sipariş ediyor" denildi.

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesinde Rainer Hermann imzasıyla yayımlanan haberde, Türkiye'nin yerli olarak ürettiği insansız hava araçlarındaki dönüşüm ele alındı.

"Drone gücü Türkiye" başlığı kullanılan haberde, BAYKAR tarafından üretilen Bayraktar TB2'lerin ihraç gücüne vurgu yapıldı.

"TÜRKİYE YÜKSEK VERİMLİ İHA GELİŞTİRDİ" 
Bu SİHA'ların savaş meydanlarında kendini kanıtladığı belirtilen analizde, "Türkiye, yeni silahının uluslararası başarısından gurur duyuyor. Türkiye birkaç yıl içinde, çok sayıda ülkenin satın almak istediği yüksek verimli bir İHA geliştirdi" denildi.

ÇOK SAYIDA ÜLKE SIRAYA GİRMİŞ DURUMDA 
"Türkiye'nin yeni bir ihracat başarısı var: TB2 muharebe ve keşif S/İHA" diye devam eden analizde, bu askeri teçhizatı alan, ilgilenen ve Türkiye ile pazarlık aşamasında olan ülkeler şu cümlelerle anlatıldı:

"Gittikçe daha fazla ülke bu silah sistemini satın alıyor veya sipariş ediyor. Ukrayna, Azerbaycan ve Türkmenistan'ın yanı sıra Katar ve Fas bu araçları satın aldı. Polonya sipariş verdi, Macaristan sipariş vermek istiyor.

Mısır, Libya ve Endonezya SİHA'ların potansiyel alıcılarından. Pakistan ve Etiyopya da Türk üretici BAYKAR ile TB2 satın almak için pazarlık yapıyor."






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI