Bugun...


Büyükçekmece’de Büyük emlak Vurgunu
Tarih: 07-09-2022 21:45:07 Güncelleme: 07-09-2022 22:22:07 + -


İstanbul Büyükçekmece’de emlak al-satçısı gibi hareket eden dolandırıcılık çetesine ilişkin detaylar, çok sayıda mağdurdan birisi olan M.Ş. tarafından aktarıldı.

facebook-paylas
Tarih: 07-09-2022 21:45

Büyükçekmece’de Büyük emlak Vurgunu

İstanbul Büyükçekmece’de emlak al-satçısı gibi hareket eden dolandırıcılık çetesine ilişkin detaylar, çok sayıda mağdurdan birisi olan M.Ş. tarafından aktarıldı.

Albatros Mahallesinde bulunan ipotekli dairesini, nakit sıkıntısından dolayı geri alım vaadi ile satmak isteyen M.Ş.’nin yolu M.Ö ve H.Ö isimli şahıslarla kesişiyor ve evini ipotek ile birlikte (borçların da karşı tarafça ödenmesi hususunda mutabık kalınarak) şahıslara devrediyor. Sonrasında ne taksitler ödeniyor ne de sözleşilen ödemeler alınabiliyor. M.Ş. evini verdiği yetmez gibi bir de taksitleri ödemek zorunda kalıyor. Bahse konu taşınmazın ise defalarca kez başkaları üzerine devredildiği, çok daha fazla defa ise peşinat alınarak başka kimselerin de dolandırıldığı ve satışın verilmediği tespit ediliyor.

ÇOK SAYIDA KİŞİYİ BENZER

YÖNTEMLERLE MAĞDUR ETMİŞLER

Savcılığa suç duyurusunda bulunmak üzere hareket gecen M.Ş. bölgede ilgili şahısların çok sayıda - kişiyi; benzer yöntemler kullanarak mağdur ettiğini öğrenmiş. Tefeci olarak faaliyet gösteren, piyasaya yüksek miktar nakit para sokan ve yüksek faizle borçlar veren çetenin finans kaynağının ise Bingöllü Tefeciler A.K ve M.K olduğu öğreniliyor. Ellerindeki taşınmazları ilana koyarak çok sayıda kişiye satış vaadinde bulunan, bir çoğundan peşinat alan, yine aynı tapuyu birden fazla kişiye satarak, evini satmak isteyenlerden peşinatla evin satışını ya da vekaletini alıp, geriye kalan tutarları ödemeyerek adeta bir emlak vurgunu yapmaktalar.

ŞEBEKE ÇOK GENİŞ BİR SACAYAĞI OLUŞTURMU

Bu büyük dolandırıcılık olayına karşı çıkan sesler olduğu zaman ise şiddet ve cebir ile sesleri bastırmayı tercih ediyorlar. Şebekenin İstanbul ayağı olan ve Galerici olarak faaliyet gösteren A.Y. ve A. ile V. isimli şahıslar da ayni şebekeye destek vererek tefeci olarak faaliyet gösteren Diyarbakırlı Tefeci M.K. ile işbirliği içerisinde hareket ediyor. Mağdurlardan çeşitli yollarla hatır çeki alarak, çek vadesi geldiğinde yine turlu bahane ve akla gelmeyecek oyunculuklarla zor durumda olduklarını anlatıyor, mağdurdan daha fazla çek isteyerek durumu bu şekilde düzeltebileceklerini söylüyorlar. Mağdur kişi de çeki yazılmasın diye bu düzene mecburen razı geliyor.

Yine işin emlak tarafında değeri 500.000 TL olan daireleri çeşitli manipulasyonlarla 2-3 milyon TL bandında gösterip, mağdura bu daireyi 700.000 TL’na senin üstüne yaparız diyerek ve bu işi mağdurun en zor durumda olduğu anda gerçekleştirerek asla gerçekten olmayan fiyatlara satışlar yapıyorlar.

İŞ İNSANINI İNTİHARA SÜRÜKLEDİLER

Bölgede Emlak piyasasında ise mağdurların yanısıra emlakçı ve müteahhitler de zor durumda kalmış halde, asla almayacakları evlere verdikleri yüksek fiyatlarla piyasada algıların bozulmasına, alış/satışların yüksek tutarlar üzerinden yapılmasına sebep oldukları dile getiriliyor. İş öyle boyutlara gelmiş ki yakın zamanda bu şebekenin eline düşen iş insani İ.U. intihar ederek hayatına son vermekten başka çare bulamamış. Olaylarla ilgili geniş çaplı tahkikatın devam ettiği belirtiliyor. 






Atilla Hun / 15-09-2022 10:01:00

Attığınız tokata karşılık vermeyenden sakının. O ne sizi bağışlar, nede bağışlanmanıza olanak verir...!!!

Akif Sozer / 08-09-2022 11:58:00

Bu ÖZÇELİK ANONİM ŞİRKETİNİN HABERİMİ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EMLAK KONUT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI