Bugun...


TMB Başkanı Eren: Dar Gelirlinin Konuta Ulaşması İçin Yılda En Az 850 Bin Konut Yapılmalı
Tarih: 14-05-2022 16:28:50 Güncelleme: 14-05-2022 18:38:50 + -


Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, açıklanan konut paketiyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, dar gelirli vatandaşların konut alabilmesi için bir formül önerdi. Eren, yılda en az 830 bin konut üretilmesi gerektiğini söyleyerek, quot;Kamu, hazine arazilerini arsa haline getirip, müteahhitlere düşük maliyetler ile verirse daha uygun fiyata konut üretilir. quot; dedi.

facebook-paylas
Tarih: 14-05-2022 16:28

TMB Başkanı Eren: Dar Gelirlinin Konuta Ulaşması İçin Yılda En Az 850 Bin Konut Yapılmalı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, açıklanan konut paketiyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, dar gelirli vatandaşların konut alabilmesi için bir formül önerdi. Eren, yılda en az 830 bin konut üretilmesi gerektiğini söyleyerek, quot;Kamu, hazine arazilerini arsa haline getirip, müteahhitlere düşük maliyetler ile verirse daha uygun fiyata konut üretilir. quot; dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı konut paketinin ardından konut sektöründeki temsilcilerden değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, dar gelirli vatandaşların ucuz konutlara ulaşabilmesi için önerilerde bulundu.

FÄ°YATLAR DAR GELÄ°RLÄ°NÄ°N ULAÅžAMAYACAÄžI RAKAMLARA GELDÄ°

Başkan Eren, açıklanan konut paketini olumlu bulduklarını belirterek "Konut satışlarına ivme kazandıracak. Yılda en az 850 bin konut yapılması gerekiyor. Ancak 3-4 yıldır 400-450 binin üzerine çıkamadı. Dar gelirlinin ulaşamayacağı rakamlara geldi konut fiyatları. Kamu, hazine arazilerini arsa haline getirip, müteahhitlere düşük maliyetler ile verirse daha uygun fiyata konut üretilir." dedi.

YURTDIÅžI PAZARI DARALDI

TMB Başkanı Erdal Eren, yurtdışı pazarının daraldığına dikkat çekerek, "Yüzde 6.1 istihdamda doğrudan pay var. Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde en yüksek rakam 31.6 milyar dolarla 2012'de gerçekleşti. Sonrasında petrol fiyatlarındaki düşüş ile yurtdışı işleri azaldı. Pandemi ile 15 milyar dolara kadar düştü. Uluslararası pazarlardaki meslektaşlarım atılım yaptı. 2021'i 30.7 milyar dolarlık iş hacmi ile bitirdik. Orta vadede 50 milyar dolar, 10 yılda ise 100 milyar dolarlık iş üstlenebiliriz diyoruz. Bu da iş yaptığımız ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi sayesinde olur" ifadelerini kullandı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EMLAK KONUT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÃœN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI