Bugun...


Hukukçu ve mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer 83 yaşında hayatını kaybetti
Tarih: 04-09-2022 13:20:21 Güncelleme: 04-09-2022 13:37:21 + -


Pir Nurettin Cerrahi Tekkesi'nin son postnişini olarak bilinen Avukat Ömer Tuğrul İnançer 83 yaşında hayata gözlerini yumdu. İnançer'in cenazesi yarın Fatih Camii'nden kaldırılacak.

facebook-paylas
Tarih: 04-09-2022 13:20

Hukukçu ve mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer 83 yaşında hayatını kaybetti

Cerrahi Tekkesi'nin son postnişini mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer, 76 yaşında İstanbul'daki evinde sabaha karşı hayatını kaybetti.

Bir süre önce operasyon geçiren ve istirahat etmekte olan İnançer, yarın Fatih Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

83 yaşındaki Ömer Tuğrul İnançer'in dün gece saatlerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Karagümrük'teki Pir Nurettin Cerrahi tekkesinin son postnişini olarak bilinen Ömer Tuğrul İnançer'in yarın Fatih Camii'nden kaldırılacak cenazesinin İstanbul'da toprağa verileceği belirtildi.

ÖMER TUĞRUL İNANÇER KİMDİR?

Bir süre önce operasyon geçiren ve istirahat etmekte olan 76 yaşındaki Ömer Tuğrul İnançer, İstanbul'daki evinde sabaha karşı hayatını kaybetti.

Ömer Tuğrul İnançer 1946 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Avukat, müzisyen ve mutasavvıf olan Tuğrul İnançer, İstanbul Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İnançer, 1991'e kadar hukuk müşavirliği yaptı. 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun Genel Müdürlüğü'ne atanan Ömer Tuğrul İnançer, Türk Tasavvuf Musikisinin önemli isimlerinden biridir. Öte yandan İnançer, evli ve 2 çocuk babasıydı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI