Bugun...


Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Verdi: Temel Gıda Ürününde KDV Yüzde 1'e İndirildi
Tarih: 12-02-2022 17:11:30 Güncelleme: 12-02-2022 21:56:30 + -


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel gıda ürünlerinde uygulanan yüzde 8 KDV oranının yüzde 1'e düşürüldüğünü açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 12-02-2022 17:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Verdi: Temel Gıda Ürününde KDV Yüzde 1'e İndirildi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında yapılan, Türkiye Ekonomi Modeli ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda temel gıda ürünlerine yüzde 7 Katma Değer Vergisi (KDV) indirimi uygulanacağını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "KDV sistemini sadeleştirmek kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indidriyoruz" diye konuştu.

KDV oranı değişti! Erdoğan müjdeyi duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Programında konuştu. Erdoğan, temel gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 1'e düşürüldüğünü açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Programında konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

KONUŞMANIN BAŞINDA İMZALADI

Konuşmama başlarken mal ve hizmetlere uygulanacak KDV oranlarının tespitine ilişkin kararda değişiklik yapılmasına ilişkin kararın yürürlüğe konulmasına 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu'nun 28. Maddesi gereğince karar verilmiştir. Ben de şu anda imzamı atıyorum. Böylece inşallah bunu yürürlüğe sokuyoruz. Hayırlı olsun. 

KDV oranı yüzde 1'e düşürülen temel gıda ürünleri listesi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN

KDV İNDİRİMİ AÇIKLAMASI

Erdoğan'ın, 'müjde' vurgusu yaptığı KDV indirimi hakkındaki açıklamaları şöyle:

"Vergi indirimi enflasyonla mücadelede önemli bir kazanım haline gelmektedir. Düzenlemeyi yarın Resmi Gazete'de yayımlıyoruz. Bu gıda ürünlerinde yüzde 7'lik bir indirim anlamına gelmektedir. Gıda sektöründen de aynı bir fedakarlığı bekliyoruz. Gıda ürünlerinde pazartesi gününden itibaren yüzde 7'lik bir indirim yapılmasını milletimiz adına bekliyoruz. Diğer sektörlerden de aynı indirimi yansıtacak bir yaklaşım bekliyoruz."

HANGİ ÜRÜNLERİN KDV'Sİ

YÜZDE 1'E DÜŞTÜ?

Temel gıda ürünleri listesi:

* Peynir

* Yumurta

* Çay

* Zeytin

* Et

* Süt

* Pirinç

* Sebze ve meyveler

* Bakliyat ürünleri

* Yağ






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI