Bugun...


Özışık Kardeşlerin Adreslerine Polis Baskını!
Tarih: 22-05-2021 14:09:28 Güncelleme: 22-05-2021 15:17:28 + -


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Hadi Özışık ve Süleyman Özışık'ın adreslerinde polis ekiplerince arama yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 22-05-2021 14:09

Özışık Kardeşlerin Adreslerine Polis Baskını!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Hadi Özışık ve Süleyman Özışık'ın adreslerinde polis ekiplerince arama yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Hadi Özışık ve Süleyman Özışık hakkındaki suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özışık kardeşlerin ikametlerinde arama yapılması için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazısı gönderdi.

İstanbul Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Özışık kardeşlerin ikametlerinde arama gerçekleştirdi. Özışık kardeşlere ait iki bilgisayar ve iki cep telefonuna incelenmek üzere el konuldu.

TGC Hadi Özışık’ı üyelikten çıkardı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya arasında aracılık yaptığını iddia ettiği İnternet Haber'in kurucusu Hadi Özışık'ı üyelikten çıkardı.

TGC yaptığı açıklamada, Özışık'ın TGC Tüzüğü'nün ilgili maddeleriyle, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ne aykırı davranışları dolayısıyla oy birliğiyle üyelikten çıkarılmasına karar verdiğini duyurdu.

Açıklama şöyle:

"Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu 20 Mayıs 2021 günü yaptığı toplantıda 3959 sicil numaralı üyesi Hadi Özışık ile ilgili şikayetleri de değerlendirmiştir. Hadi Özışık'ın suç örgütü lideri Sedat Peker ile olan ilişkisini ortaya koyan video kayıtları ve açıklamaları TGC üyeleri tarafından tepkiyle karşılanmış çok sayıda şikayet Cemiyete iletilmiştir. Değerlendirme sonucunda Hadi Özışık'ın şikayete konu olan davranışlarının kamuoyunda görüntülü ve yazılı olarak somut bir biçimde alenileştiği görülmüştür.

"Hadi Özışık'ın suç örgütü lideri Sedat Peker ile olan ilişkileri, davranışları, açıklamaları, TGC Tüzüğü'nün Üyelikten Çıkarmayı düzenleyen 11. Maddesi'nin g bendi kapsamında değerlendirilmiştir.

"Üyemiz Hadi Özışık'ın Türkiye Gazeteciler Cemiyeti' Tüzüğü'nde belirtilen kuruluş amacıyla ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'nde belirtilen ilkelerle, bu bildirgede yer alan gazetecinin doğru davranış kuralları, hak ve sorumluluklarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışlar içinde olduğu tespit edilmiştir.

"Tüm bunların sonucunda Tüzüğün 11. Maddesinin g bendi ile Yönetim Kurulu'nun görev yetkilerini düzenleyen 21. Maddesinin g bendine dayanılarak Hadi Özışık'ın oy birliği ile üyelikten çıkarılmasına karar verilmiştir. Hadi Özışık'a üyelikten çıkarılma kararına karşı Tüzük gereği genel kurulda itiraz hakkı olduğu bildirilmiştir."

Ne olmuştu?

Türkiye'den kaçtıktan sonra YouTube üzerinden videolar yayınlamaya başlayan suç örgütü lideri Sedat Peker, Hadi ve Süleyman Özışık kardeşlerin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla aralarında aracı olduğu iddia etti.

Hadi Özışık, Sedat Peker'in iddialarını yalanlamı, Sedat Peker ise Hadi Özışık'la yaptığı telefon görüşmelerinin kayıtlarını servis etmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kayıtların ortaya çıkmasının ardından, gazeteci kardeşlerle yakın zamanda görüşmediğini iddia etmişti. Ardından Soylu'nun 24 Eylül 2020'de Süleyman Özışık ile birlikte TGRT programına çıktığı ve fotoğraf çektirdikleri gündeme gelmişti. 

İfşa videolarının ardından Soylu Hadi ve Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulundu.

Öte yandan Hadi Özışık'ın tv100'de ve Habertürk'te yayınlanan programlardaki yorumculuk görevine, Süleyman Özışık'ın ise Türkiye gazetesindeki köşe yazarlığına son verilmişti. 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI