Bugun...


Malatya'da bina çöktü
Tarih: 09-11-2021 21:42:07 Güncelleme: 09-11-2021 21:42:07 + -


Malatya'da bina çöktü, enkazın altından 13 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Valisi Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan'dan bilgi aldı.

facebook-paylas
Tarih: 09-11-2021 21:42

Malatya'da bina çöktü

Malatya'da bina çöktü, enkazın altından 13 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Valisi Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan'dan bilgi aldı.

Malatya'nın Merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan ve 2 katlı bir binada henüz bilinmeyen bir nedenle göçük meydana geldi.

Giriş katında dükkanların bulunduğu binanın çevresinde güvenlik önlemi alındı. Kurtarma çalışmaları sürüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da bir binada meydana gelen göçük ve enkazda devam eden arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile telefonda görüştü.

Görüşmede, göçük olayı ve enkazda devam eden arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi alan Erdoğan, devletin bütün imkanları ve kurumlarıyla vatandaşlarının yanında olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini ileterek, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

İşte dakika dakika olay yerinden gelişmeler...

SAAT - 20:20 MECLİS BAŞKANI ŞENTOP BİLGİ ALGI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Malatya'da çöken binaya ilişkin Vali Aydın Baruş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'dan bilgi aldı.

Şentop, Malatya'da çöken binaya ilişkin Vali Baruş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan'ı aradı. Çöken binaya ilişkin Baruş ve Gürkan'dan bilgi alan Şentop, geçmiş olsun dileklerini iletti.

SAAT - 19:50 AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: GEÇMİŞ OLSUN MALATYA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Malatya’da bir binanın çökmesi sonucu vatandaşlarımızın yaralandığını üzülerek öğrendik. Devletimiz tüm kurumlarıyla arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Göçükten etkilenen tüm Malatyalı kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Geçmiş olsun Malatya” ifadelerini kullandı.

SAAT - 19.33 VALİ BARUŞ'TAN AÇIKLAMA: BİNADA

TADİLAT YAPILMASIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Gazetecilere açıklama yapan Malatya Valisi Aydın Baruş, "Hastaneye yatan 13 kişiden 3 kişi taburcu oldu. İki kişinin akciğerlerinde kanama olduğu için  yoğun bakımda takip ediliyorlar. Ancak şu anda tedavi edilen hiç kimsenin hayati tehlikesinin olmadığını söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız lütfen olay bölgesinden uzak dursunlar. Arama kurtarma ekiplerimizin sessizliğe ihtiyacı var. Sevindirici olan şu ki şimdiye kadar hayatını kaybeden kimse yok" açıklaması yaptı.

Tadilat iddiasıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyleyen Baruş, "Malatya'da yaşanan depremden sonra hasar tespit çalışması yapılmış. O zaman ki rapora göre  binada bir hasar olmadığı tespit edilmiş. Ancak araştırma yapıldıktan sonra kesin bir sonuca ulaşabiliriz.  Binada tadilat yapılmasıyla ilgili soruşturma sürüyor. Binada yapılan bir çalışmadan dolayı hasar oluştuğu ve çökmenin bu nedenle meydana gelmiş olduğu tahmin ediliyor" dedi.

SAAT - 19.03 BAKAN KOCA SON DURUMU AKTARDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca göçükle ilgili son gelişmeleri sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı:

"Malatya merkezde bir binanın çökmesi sebebiyle 13 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Olay yerinde 28 ambulans ve 2 UMKE ekibi görevlendirildi."

SAAT - 18.48 BİNADA TADİLAT MI YAPILDI?

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yıkılan binada tadilat yapıldığı ve kolonların kesildiği iddialarıyla ilgili olarak, "Bize ulaşmış bir ihbar ve tadilat izni için bir başvuru olmamıştır" ifadelerini kullandı.

SAAT - 18.33 İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Malatya'da bir binada meydana gelen göçük nedeniyle oluşan enkaz sonrası arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Devletimiz tüm imkanlarıyla ve kurumlarıyla bölgededir. Göçükten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Duamız, kalbimiz Malatyalı kardeşlerimizle." ifadelerini kullandı.

SAAT - 18:23 ENKAZDAN 13 YARALI ÇIKARILDI

AFAD: Malatya'da çöken Bina enkazından şu ana kadar 13 vatandaşımız yaralı olarak çıkarılarak hastaneye sevk edilmiştir.

SAAT - 18:10 AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇALIK: 40-50 YILLIK BİNA

AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık: Bölge Malatyamızın en işlek caddesi. İlk andan itibaren haberler ve bilgiler geldi. Resmi olmayan rakamlara göre şu anda 12 vatandaşımız sağlıklı bir şekilde çıkarıldı. Resmi rakamlara göre 11 vatandaşımız çıkarıldı. İçeride de kahvede olanlarla ilgili olarak da 10-15 vatandaşımızın olduğu bilgisi var. Bütün arama kurtarma ekiplerimiz orada. Ben de Meclis'ten çıktım. Olayın olduğu bölgeye geçiyorum. 40-50 yıllık bir bina. O bölge eski binalardan oluşuyor. Ama binanın eskiliğinden mi kaynaklandı hasardan mı kaynaklandı bilinmiyor. Hasar tespiti yapıldıktan sonra netlik kazanacak.

SAAT - 17: 54 MALATYA VALİSİ: 10 KİŞİ SAĞ OLARAK KURTARILDI

Malatya Valisi Aydın Baruş CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Enkaz altında yaklaşık 20 kişi olmasını bekliyoruz. Üst katında bir kahvehane var. 10 kişi sağ olarak kurtarıldı. Çalışmalar devam ediyor. AFAD ekiplerimiz, belediyemizin ekipleri çalışıyor. Sayı konusunda kesin bir bilgi veremiyoruz, orada bulunanların ifadeleri bunlar. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Durumu çok ciddi olan yok kurtarılanlar arasında."

SAAT - 17: 49 AFAD: EKİPLER OLAY YERİNDE

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Malatya'da 2 katlı olduğu değerlendirilen bir binada henüz bilinmeyen nedenle göçük meydana gelmiştir. Enkazdan 9 kişi yaralı olarak çıkarılıp hastaneye sevk edilmiştir. Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Sivas ve Adana illerinden arama ve kurtarma ekipleri faaliyetlere destek vermek üzere bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir" dendi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI