Bugun...


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2023 mesajı: Başaramayacaklar
Tarih: 16-09-2021 09:28:41 Güncelleme: 16-09-2021 09:53:41 + -


6. Anadolu Medya Ödülleri töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası yolundaki en önemli durağımız 2023’ün eşiğindeyiz. 2023, Türkiye’nin ve Türk milletinin yeniden şahlanışının sembolüdür” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 16-09-2021 09:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2023 mesajı: Başaramayacaklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “2023 Türkiye’nin ve Türk milletinin yeniden şahlanışının sembolüdür” dedi. Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından verilen “6. Anadolu Medya Ödülleri” Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Erdoğan, törende özetle şunları söyledi:

DEMOKRASİNİN BESLENMESİ

Anadolu basını demokrasinin beslenmesi ve sağlıklı işlemesi bakımından hayati öneme sahiptir. Hem halkımızın doğru bilgilenmesi hem de idarecilerin halkın gündemini sağlıklı takip edebilmesi bakımından yeri doldurulamayacak bir görev ifade ediyor. Tüm bu misyonların hakkıyla ifası, mahalli basının görevini meslek ahlakından taviz vermeden ve ülkesine karşı sorumluklarının bilinci içerisinde yerine getirmesine bağlıdır. Sosyal medya gibi doğrunun yalanla, iftiranın kumpasla, çarpıtmanın kötü niyetle, sinsiliğin çıkarcılıkla karıştığı mecraları zapturapt altına alacak olan da yine sizin gayretinizdir.

HAYSİYET CELLATLARI

Çanakkale Savaşı, İstiklal Harbi, Kıbrıs çıkarması, terörle mücadele, 15 Temmuz gibi kritik dönemlerde basının önemli bir kısmının sergilediği onurlu yaklaşım tarihimize şanla şerefle kaydedilmiştir. Aynı şekilde 27 Mayıs, Yassıada yargılamaları, muhtıralar, 12 Eylül, 28 Şubat gibi dönemlerde, ülkesinin ve milletinin değil de darbecilerin yanında saf tutanlar da milli hafızamızın kara kaplı defterine mimlenerek işlenmiştir. Milletimiz bilhassa 1960’tan beri darbecilere ve onların yaptığı insanlık dışı işlere kılıf bulmaya çalışan gazeteci sıfatlı haysiyet cellatlarını unutmadı, unutmayacak.

ESKİ TÜRKİYE YOK

Topraklarımıza sahip olamayanlar, ruhumuzu işgal etmek, bizi biz yapan her şeyi elimizden almak için dışarıdan ve içeriden nice yollara yöntemlere başvurdular. Bizi yeniden yapılanan küresel siyasi ve ekonomik düzenden dışlamak için var güçleriyle çalışıyorlar. Ama bu defa farklı bir Türkiye ile karşı karşıya kaldılar. Artık siyasetini, ekonomisini, dış politikasını, sosyal dinamiklerini diledikleri gibi yönlendirebilecekleri bir Türkiye olmadığını  gördüler. Kendi politikalarını kendi belirleyen bir Türkiye gerçeğiyle karşı karşıya kaldılar.  Bölgesinde hem sahadaki varlığıyla hem masadaki gücüyle söz sahibi bir Türkiye olduğunu yaşayarak kabullendiler.

TUZAKLARI BOZDUK

Son 7-8 yıldır buldukları her araca, her fırsata sarıldılar. Ama milletimizin desteğiyle bu tuzakların tamamını bozduk. Ülkemizi 2023 hedefleri rayında tutarak, vaktimizi ve enerjimizi heba etme girişimlerini boşa çıkardık.

BAŞARAMAYACAKLAR

Bugün büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası yolundaki en önemli durağımız 2023’ün eşiğindeyiz. Ülkemizi küresel sistemin yeniden yapılanmasının dışına itmek için kıvrananların son umudu, 2023’te eski Türkiye’yi yeniden hortlatmaktır, inşallah bu defa da başaramayacaklar. Milletimiz, bu fırsatı kaçırmama azim ve kararlılığına sahiptir.

KİŞİSEL MESELE DEĞİL

Bu mesele ne Tayyip Erdoğan’ın kişisel meselesidir, ne parti meselesidir, ne başka bir kısır hesap meselesidir. 2023 Türkiye’nin ve Türk milletinin yeniden şahlanışının sembolüdür. 2071 özellikle Anadolu’nun ebedi vatanımız olduğu gerçeğinin bir kez daha ilanı olarak ortaya koyduğumuz bir yıl olacaktır. 2053 sahip olduğumuz tarihi mirasımıza sıkı sıkıya sahip çıkmamızın iradesidir.

İZİN VEREMEYİZ

Hiç kimsenin bizi yeniden kendi iç çekişmelerimizin içine gömmesine izin veremeyiz. Türkiye geçmişte bu içe dönük kavgaların bedelini hem maddi hem manevi olarak ziyadesiyle ödedi. Sahip olduğumuz altyapı üzerinde ihtiyacımız olan asıl büyük sıçramayı yapabileceğimiz bir döneme girdik. İstikrar ve güven ikliminden taviz vermememiz gerekiyor.

RIZA GÖSTERMEYİZ

Milletimiz için hiçbir hayalleri, ülkemiz için hiçbir projeleri, devletimiz için hiçbir programları olmayanların, kendi ideolojik saplantıları ve kişisel hırsları uğruna bu güzel tabloyu tersine çevirmesine rıza gösteremeyiz.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI