Bugun...


Emekli Amiraller Bildirisi, İyi Partili İsimleri İkiye Böldü
Tarih: 05-04-2021 08:35:02 Güncelleme: 05-04-2021 08:54:02 + -


İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu bildiride kullanılan dilin rahatsız edici olduğunu söylerken, Aytun Çıray, “Bu metinden darbe çıkarılamaz” düşüncesini dile getirdi.

facebook-paylas
Tarih: 05-04-2021 08:35

Emekli Amiraller Bildirisi, İyi Partili İsimleri İkiye Böldü

İyi Parti’de 103 emekli amiralin bildirisine ilişkin olarak iki farklı görüş ortaya çıktı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bildiriye tepki gösterip zevzeklik diye nitelerken, İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu bildiride kullanılan dilin rahatsız edici olduğunu söylerken,  Aytun Çıray, “Bu metinden darbe çıkarılamaz” düşüncesini dile getirdi.

Çıray, “Bu metinden darbe çıkarılamaz. Amaçları son zamanlarda Türkiye’nin gündemine oturan ve iktidarın yıpranmasını hızlandıran uyuşturucu-siyaset-rüşvet üçgenini, milletin hayat pahalılığı altında ezilmesini, AKP kongreleri ile iyice yayılan salgını ve aşı beceriksizliğini örtbas etmek” dedi.

Ağıralioğlu, amirallerin bildirisinde darbe imaları olduğunu ve bunu rahatsız edici bulduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı.

“Darbelerle ilgili en ufak bir imayı teyakkuzla karşılıyoruz. Bu tür imalar ve bu imaların satır aralarını okumaya dair bir zorunluluk psikolojisi oluştu millette. Ne yaptığınız kadar nasıl yaptığınız, ne dediğiniz kadar nasıl dediğiniz önemlidir. Amiraller değerlendirmelerini yapsınlar ama bir gece yarısı bildirisi ile toplu olarak, içine darbe imalarını yerleştirerek yapmasınlar. Bu özensizlik ve kasıt olarak anlaşılacak açıklamalar. Montrö’yle ilgili hassasiyetiniz varsa bunu ifade edebilirsiniz ama bu hassasiyeti ifade ederken darbe imasını metnin içine yerleştirirseniz Montrö’den daha fazlaca bir gündeminiz olduğuna dair tartışma yaratırsınız. 'Kanaatlerimi ifade etmek istiyorum' diyen amiraller parti kurabilirler. Memleketimizde çok ciddi gündemler ve dertler var. Hükümetle mücadele etmenin tek yolu sandıktır. Sandık dışında hiçbir imayı meşru göremeyiz."

Çıray ise şu görüşleri kaydetti:

"Demokrasilerde geçmişte hangi meslekte olursa olsunlar Türk milletinin bütünü iktidarı eleştirme ve iktidara tavsiyede bulunma hakkına sahiptir. Bunu emekli öğretmenler de sağlıkçılar da yapabilir. Emekli olmadığı halde özel bir kanunla yasaklanmadıysa herkes siyasi görüşünü ifade edebilir. Nitekim bu metni dikkatle okuduğunuzda esasen Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve milletinin varlığını ve birliğini korumak için yazıldığını görüyoruz. 

Yarın yurttaş geçim sorunu ile karşı karşıya kaldığında, babalar ellerini cebine atıp çocuklarına harçlık veremediğinde bu hayali gündem sona erecektir” diye konuştu. Açılan soruşturmanın seyrine ilişkin ise Çıray, “Soruşturma açılması doğrultusunda sarayda çalışan bir devlet memuru büyük bir baskı yarattı ama kanunun verdiği yetkilerin dışına çıkan bu insanlar günü geldiğinde hesaplarını bağımsız cumhuriyetin savcıları önünde verecekler. Böyle giderse 81 milyonu hapsetmek zorunda kalabilirler. Yaşasın demokrasi, yaşasın özgürlükler”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun bildiriye "Haddinizi bilin" sözleriyle tepki gösterirken, TBMM Başkanı Şentop da bildiri için "darbe çağrışımlı" nitelemesi yaptı.

MERAL AKŞENER: BU BİR ZEVZEKLİK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bildiriye tepki göstererek "Kişisel fikrim, bu bir zevzekliktir. Bu zevzevlikten Türkiye çok çekti." ifadelerini kullanmıştı.

İYİ PARTİ ESKİ KURUCU ÜYESİ TÜRKŞEN: BİR ZEVZEKLİK VAR 

ORTADA AMA AMİRALLER CENAHINDA OLMADIĞI KESİN

İYİ Parti eski kurucu üyesi emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in amirallerin bildirisini 'zevzeklik' olarak nitelemesine tepki göstererek "Kulağının arkasını görürse anca iktidar olacaklardan yorum geldi: Zevzeklik. Bence de bir zevzeklik var ortada ama amiraller cenahında olmadığı kesin." dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI