Bugun...


KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan Egelobisi'ne Çarpıcı Açıklamalar:Kıbrıs’ı Yunanistan’a Bağlamak İstiyorlar
Tarih: 18-01-2023 16:02:22 Güncelleme: 31-01-2023 02:22:22 + -


KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, egelobisi'nden Ece Canan Alemdar'a çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tatar, Yunanistan Anadolu'yı adalar ve Kıbrıs üzerinden kuşatmak istiyor ama “Ama Türk Milleti buna ne izin verdi, nede izin verecek” şeklinde konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 18-01-2023 16:02

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan Egelobisi'ne Çarpıcı Açıklamalar:Kıbrıs’ı Yunanistan’a Bağlamak İstiyorlar

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Rumlar Kıbrıs’ı

Yunanistan’a Bağlamak İstiyorlar

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, egelobisine çarpıcı açıklamalar da bulundu.

Rumlar’ın hedefinin Kıbrıs’ın Tamamını ele geçirmek ve Yunanistan’a bağlamak olduğuna dikkat çeken Tatar, Kendilerini Kıbrıs'ın tek sahibi olarak görüyorlar. Niyetleri ve emelleri burayı tamamen Yunanistan'a bağlayıp milli hedeflerine ulaşmak. Büyük Yunanistan hayali kuruyorlar. Büyük Yunanistan Ege adalarında ki Rodos, Girit,13. Ada olarak dedikleri Kıbrıs'tır” diyerek Yunan Rum ikilisinin hedeflerine işaret ediyor.

“Anadolu’yu ta Ege Adalarını buraya Kıbrıs'a kadar kuşatma boyutuyla onların kendilerine göre bir mücadelesidir” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Ersin tatar, “Ama Türk Milleti buna ne izin verdi, nede izin verecek” diye konuştu.

 Egelobisi.com Haber Sitesinden Ece Canan Alemdar’a özel röportaj veren KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Hamd Olsun güçlüyüz diyerek, Rum Yunan ikilisine güçlü bir mesaj gönderirken artık iki devletli çözümden geri atılmayacağını güçlü bir şekilde vurguluyor. İşte sorularımız ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın çarpıcı açıklamaları..

TDT’YE GÖZLEMCİ ÜYE OLMAK

SİYASİ MÜCADELEMİZİ DESTEKLER

Türk devletleri teşkilatına girmek KKTC için tanınma anlamında büyük bir adımdır, diyebilir miyiz?

KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na "gözlemci üye" olarak kabul edilmesini değerlendirirken şunu ifade etmeliyim ki; "Bu, tarihi bir adımdır, tarihi bir karardır. Çünkü netice itibarıyla ben Cumhurbaşkanı olduktan sonra eşit egemenlik temelinde ve eşit ulusal statüyü vurgulamıştım. Bir uluslararası kuruluşa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kendi adıyla üye olması, iki devletli siyasi mücadelemizi destekler nitelikte ve bunun önemi çok büyüktür.

Diğer taraftan KKTC daha önce Ekonomik İş Birliği Teşkilatı ile İslam İş Birliği Teşkilatı’na farklı statü ve isimde kabul edildi. Annan Planı'ndan sonra bir bakıma federal bir çatının kuzey kanadı olan Kıbrıs Türk Devleti, güneyde de Kıbrıs Rum Devleti.

KKTC ARTIK DÜNYA İLE BÜTÜNLEŞİYOR

Gambiya devlet başkan yardımcısının KKTC ziyaretini nasıl değerlendirir siniz?

Gambiya Devlet Başkan Yardımcısı Badara Alieu Joof’u makamında kabul etmekten dolayı ayrıca mutluyuz. Çünkü bu ziyaret iki ülke arasındaki karşılıklı ilişkilerin gelişmesi için eğitim dışında başka alanlarda da yapılacak çalışmaların önemli olduğunu ifade etmeliyim.

Gambiya’yı ziyaret etmemiz için yapılan daveti memnuniyetle karşıladık. İki ülke arasındaki ilişkilerin yükseköğretim dışında turizm gibi başka alanlarda da kişisel ilişkiler geliştirilmesi için güven inşa edilmesinin önemine dikkat çekmek isterim. Eğitim bakanlıkları ve dışişleri bakanlıklarının iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek ve güven oluşturmak için köprü görevi görecek. KKTC’de eğitim gören Gambiyalıların ülkemizde rahat etmelerini sağlamak için devletimiz elinden geleni yapmaktadır.

KKTC’nin, dünya ile bütünleşmek için verdiği haklı mücadele artarak devam edecektir. Yükseköğretimde başarılı üniversitelerimizin olduğunu ve 144 farklı ülkeden öğrencinin KKTC üniversitelerinde eğitimlerini sürdürüyorlar. Dünyanın pek çok yerinde birçok alanda başarılı yerlere gelmiş mezunlar var. Bunlar bizi uluslararası alanda mutlu eden gelişmeler.

ARTIK MÜZAKERE GÖRÜŞMESİ OLMAYACAK

Rum lider Anastasiadisle son kez gayri resmi bir görüşme yapacaksınız, bu görüşmeden ne bekliyorsunuz?

Yılsonun da BM yetkilileriyle bir araya geldik. Müzakerelere ilişkin herhangi bir görüşme olmayacak. Şubat ayında görev süresi bitecek olan GKRY Başkanı Nicos Anastasiadis ile bir araya geleceğim. Ona bundan sonraki yaşantısında başarılar diliyorum.

TÜRKİYE’NİN GARANTÖRLÜĞÜ

BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Rum lider Anastasiadisle son kes gayri resmi bir görüşme yapacaksınız, bu görüşmeden ne bekliyorsunuz?

Rum lider seçime girmiyor. Bir veda yemeğinde buluşmak ve çeşitli sosyal farklı konuları tartışmak faydalı olabilir. Görüşme nedenimiz 2 devlet, neden Türkiye ilişkilerimizin bizim için çok önemli olduğunu, neden Türkiye’nin garantörlüğünün bizim için özel olduğunu bunlardan bahsedeceğim. Böyle bir veda yemeğinin bizim için faydalı olacağını düşünüyorum. Bizim sözümüz egemen eşitliğimiz kabul edilmeden eşit uluslararası statü kabul edilmeden resmi müzakerelere başlama gibi bir durumumuz olamaz.

ANADOLU’YU, EGE ADALARINDAN KIBRIS’A

KADAR KUŞATMAK İSTİYORLAR

Rumlar sürekli federal çözümü savunuyorlar ve onların istemiş olduğu federal çözüm görüşmelerinde Grand Montanada neden masadan kalkan taraf oldular?

Çünkü Grand Montanada hemen hemen garantörlükler dışında bir noktaya geldikleri tehlikesini sezdi ki kaçtı. Çünkü kendisi aldığı haritaya karşın dönüşümlü başkanlığı kabul etmedi. Aslında Anastasiadis hiçbir şey kabul etmedi. Grand Montanada Türk tarafında Sayın Akıncı ve görüşmecisi, elinden ne gelirse yaptılar. Anlaşabilsin diye. Dediğim gibi harita bile verdiler. Amaç onlara göre Kıbrıs Türkü’nün kurtuluşu bir anlaşmayla olabilecekti. Bir takım bana göre yanlış değerlendirmeler ile anlaşma meraklısı bir algı yaratıldı. Halbu ki Rum öyle düşünmedi. Rum yine işler son noktaya geldiğinde caydı. Çünkü eşitlik temelli bir anlaşmayı kabul etmiyorlar. Kendilerini Kıbrıs'ın tek sahibi olarak görüyorlar. Niyetleri ve emelleri burayı tamamen Yunanistan'a bağlayıp milli hedeflerine ulaşmak buda Büyük Yunanistan hayali. Büyük Yunanistan Ege adalarındaki Rodos, Girit,13. Ada olarak dedikleri Kıbrıs'tır. Anadolu’yu ta Ege adalarını buraya kadar kuşatma boyutuyla onların kendilerine göre bir mücadelesidir. Ama Türk Milleti buna ne izin verdi nede izin verecek. Hamd Olsun. Artık çok güçlüyüz.






Ahmet / 18-01-2023 19:59:00

Çok faydalı bir röportaj olmuş. Ege Lobisi ve Canan hanımı canı gönülden kutluyorum. Başarılarının devamını dilerim.



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI