Bugun...


Ünal Çeviköz Kimin Sesi?
Tarih: 19-09-2021 11:55:11 Güncelleme: 19-09-2021 12:42:11 + -


CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz hangi güçlerin sesi. Emperyal güçler neyi seslendiriyorsa aynı minvalde açıklama yapan Çeviköz'ün skandalları bitmek bilmiyor.

facebook-paylas
Tarih: 19-09-2021 11:55

Ünal Çeviköz Kimin Sesi?

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz hangi güçlerin sesi. Emperyal güçler neyi seslendiriyorsa aynı minvalde açıklama yapan Çeviköz'ün skandalları bitmek bilmiyor.

Emperyal güçlerden Türkiye'ye demokrasi dilenen, Libya'da Irak'ta Suriye'de ne işimiz var diyen; S 400'ün aktif edilmesine karşı çıkıp bu hükümet yapmazsa CHP'nin gereğini yapacağını iddia ederek mesaj veren, KKTC’deki Kapalı Maraş’ın yeniden açılmasına karşı çıkan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan Dağlık Karabağ savaşına ilişkin "Maalesef gelen haberlerde, Türkiye'den Azerbaycan'a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan'a gönderiliyor" şeklindeki sözlerinden sonra Çeviköz'den bir skandal daha geldi. 

Çeviköz, yaptığı açıklamada Türkiye'nin devletler hukuku tarafından tanınan, üzerinde egemenlik hakkı kullanabileceği deniz yetki alanları anlamına gelen 'Mavi Vatan' kavramını hedef aldı.

ABD, YUNANİSTAN VE BATILI 

GÜÇLERİN SÖYLEMLERİ İLE ÖRTÜŞÜYOR

"Mavi Vatan'ın tarifine baktığınız bu aslında zaman egemenlik haklarının ötesinde alanı kapsayan ve bu şekilde egemenliğin daha geniş bir alana yayılmasını öngören bir kavram" ifadesini kullanan Çeviköz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alanı da kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız."

CHP Genel Başkan Danışmanı Ünal Çeviközün söylemlerinin parti politikaları olup olmadığı konusunda kamuoyunda büyük soru işaretleri var. Çeviközün açıklamaları parti politikalarını yansıtıyorsa bu söylemlerinin Türkiye'nin çıkarları ile ne kadar örtüştüğü konusunda CHP kamuoyuna daha net mesajlar vermek zorunda... Aksi durumda CHP'nin milli güvenlik ve dış politika konularında seçmen nezdinde ki güvenirliği büyük darbe alacaktır. 






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI