Bugun...


Bilim insanları nefesini tuttu, 4 Şubat'ı bekliyor! Yeni keşfedilen asteroit Dünya'ya çok yaklaşacak
Tarih: 19-01-2022 17:38:36 Güncelleme: 19-01-2022 18:02:36 + -


Çinli bilim insanları,1 Ocak’ta keşfettikleri 2022 adlı asteroidin 4 Şubat’ta Dünya’nın yakınından geçeceğini açıkladı. Futbol sahasının yarı büyüklüğündeki gezegenin bu yıl içinde keşfedilen Dünya’ya en yakın asteroit olduğuna dikkat çekildi. Öte yandan gezegenin Dünya için tehdit oluşturmayacağı değerlendiriliyor.

facebook-paylas
Tarih: 19-01-2022 17:38

Bilim insanları nefesini tuttu, 4 Şubat'ı bekliyor! Yeni keşfedilen asteroit Dünya'ya çok yaklaşacak

Çinli bilim insanları,1 Ocak’ta keşfettikleri 2022 adlı asteroidin 4 Şubat’ta Dünya’nın yakınından geçeceğini açıkladı. Futbol sahasının yarı büyüklüğündeki gezegenin bu yıl içinde keşfedilen Dünya’ya en yakın asteroit olduğuna dikkat çekildi. Öte yandan gezegenin Dünya için tehdit oluşturmayacağı değerlendiriliyor. Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Mor Dağ Gözlemevi'nden Pazartesi günü yapılan açıklamada, gelecek ay bir futbol sahasının yarısı büyüklüğündeki bir asteroidin Dünya'nın yakınından geçeceği ve gezegen için hiçbir tehdit oluşturmayacağı açıklandı.

1 OCAK'TA KEŞFEDİLDİ, ADI: 2022

Asteroit ilk kez 1 Ocak'ta gözlemevi tarafından tespit edilmişti. Uluslararası Astronomi Birliği'ne bağlı Küçük Gezegen Merkezi asteroit keşfini doğrulamış ve onu 2022 diye isimlendirmişti. Bu isim, 2022 'nın bu yıl keşfedilen Dünya'ya yakın ilk asteroit olduğu anlamına geliyor. Amerika Birleşik Devletleri ve Şili'deki gözlem istasyonları asteroidi o zamandan bu yana yakından takip ediyor.

4 ŞUBAT'I İŞARET ETTİLER

Genişliği 43 metre olduğu tahmin edilen yeni keşfedilen bu cisim, Apollo asteroid grubuna ait. Bu tür asteroitler, Dünya'nın Güneş etrafındaki yörüngesinden daha büyük yörüngelere sahip ve yolları Dünya'nınkiyle kesişiyor. Çin gözlemevi, asteroidin 4 Şubat'ta Dünya'nın yakınından geçeceğini tahmin ediyor.

Gözlemevinin Dünya'ya Yakın Cisim Teleskobu programının başındaki bilim insanı Zhao Haibin, asteroidin Dünya'ya doğru ilerlediğini ve Dünya yüzeyinden 2,55 milyon kilometre uzaklığa yaklaşmasının beklendiğini söyledi. Zhao, "Mesafe göz önünde bulundurulduğunda, Dünya için hiçbir tehdit oluşturmayacak" dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI