Bugun...


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmeleri olumlu sonuç verdi! Rusya, Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihlerinde ateşkes ilan edecek
Tarih: 05-01-2023 23:41:55 Güncelleme: 06-01-2023 00:16:55 + -


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmeleri olumlu sonuç verdi! Rusya, Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihlerinde ateşkes ilan edecek.

facebook-paylas
Tarih: 05-01-2023 23:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmeleri olumlu sonuç verdi! Rusya, Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihlerinde ateşkes ilan edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmeleri olumlu sonuç verdi! Rusya, Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihlerinde ateşkes ilan edecek.

Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşmesinden sonra Ukrayna lideri Zelenski ile de telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği sonuç verdi. Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihlerinde ateşkes ilan edeceği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinin ardından bugün de Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Putin'e barış çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski'ye de savaşı bitirmek için ara buluculuk yapmaya hazır olduğunu söyledi.

RUSYA'DAN ATEŞKES KARARI

Erdoğan'ın diplomasi trafiği kısa sürede sonuç verdi. Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya Savunma Bakanlığı'na Ukrayna'da 6 Ocak saat 12.00'den itibaren 36 saatliğine ateşkes uygulanması talimatı verdi. Kremlin'den yapılan açıklamada ise Rusya'nın Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihlerinde ateşkes ilan edeceği duyuruldu. Ateşkes kararının arkasında Ortodoks Noeli olduğu belirtildi. Rus birlikleri yarın saat 12'den itibaren 36 saat boyunca cephe gerisinde olacak.

İNSANİ YARDIM VE TAHIL KORİDORU ELE ALINDI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zelenski ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından açıklama gelmişti. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Görüşmede, Türkiye'nin Ukrayna'ya insani yardım ve enerji konusunda sağladığı destek ile tahıl koridorundaki gelişmeler ele alındı.

"TÜRKİYE, ARABULUCULUK GÖREVİNE HAZIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı barışın tesisi için Türkiye olarak kolaylaştırıcılık ve arabuluculuk görevini üstlenmeye hazır olduklarını ifade etti.

DİPLOMATİK KATKI VURGUSU

Esir değişimi konusundaki çalışmalarının devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zaporijya Nükleer Santrali konusunda yürütülen süreci hızlandırmak için de diplomatik katkı sağlayabileceklerini dile getirdi."

PUTİN VE ERDOĞAN TELEFON

GÖRÜŞMESİNDE ATEŞKESİ ELE ALMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında yapılan telefon görüşmesinde, Rusya-Ukrayna arasında Ateşkes ele alınmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ateşkes için arabuluculuk yapma önerisine Putin’in olumlu baktığı ifade edilmişti.

ZELENSKİ: "TÜRKİYE'NİN BARIŞ FORMÜLÜ UYGULAMASININ

BİR PARÇASI OLMA İSTEĞİNE MİNNETTARIZ"

Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından bir açıklama yaptı. Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda görüşmede, devam eden savaşa ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundukları dile getirdi. Nükleer güvenlik başta olmak üzere birçok konuyu ele aldıklarını belirten Zelenski, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ülkelerimiz arasındaki güvenlik alanındaki iş birliğini, özellikle Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki durum başta olmak üzere nükleer güvenlik konularını görüştük. Ayrıca, Türkiye'nin arabuluculuğu sayesinde yapılan esir takası ve tahıl anlaşmasındaki gelişmeleri de ele aldık. Türkiye'nin barış formülü uygulamasının bir parçası olma isteğine minnettarız" diye konuştu.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI