Bugun...


TDP Ege Bölgesinde İlk Toplantısını Manisa’da Yaptı
Tarih: 08-11-2021 11:15:46 Güncelleme: 08-11-2021 11:22:46 + -


TDP Manisa İl Başkanı Hüseyin Sürel çiftçiye ve tarım sektörüne sahip çıkılmaması, çiftçinin desteklenmemesinin devam etmesi halinde, Türkiye’de kıtlığın başlayabileceğine dikkat çekti.

facebook-paylas
Tarih: 08-11-2021 11:15

TDP Ege Bölgesinde  İlk Toplantısını Manisa’da Yaptı

TDP EGE BÖLGESİ’NDEKİ İLK TOPLANTISINI MANİSA’DA YAPTI

TDP Manisa İl Başkanı Hüseyin Sürel çiftçiye ve tarım sektörüne sahip çıkılmaması, çiftçinin desteklenmemesinin devam etmesi halinde, Türkiye’de kıtlığın başlayabileceğine dikkat çekti. TDP Genel Sekreteri Hasan Aydın ise iktidar ve muhalefet partilerini kast ederek; “Her ikisinin de derdi, koltuk. Sen git, ben geleyim. Halbuki Türkiye’nin meselesi “sen git ben geleyim” değildir” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Değişim Partisi Manisa İl Başkanı Hüseyin Sürel’in ev sahipliğinde, Magnet Sosyal Tesisleri’nde yapılan toplantıya; partinin Genel Sekreteri ve aynı zamanda 22. Dönem İstanbul Milletvekili Hasan Aydın, Genel sekreter yardımcısı Şaban Ulutaş, İzmir, Balıkesir, Aydın, Denizli ve Manisa il başkanları, ilçe başkanları, İl-ilçe kadın kolları ile gençlik kolları başkanları katıldı. Öğle yemeğinin ardından konuşmalara geçilen toplantıda ilk sözü TDP Manisa İl Başkanı Hüseyin Sürel aldı.

HÜSEYİN SÜREL VE EKİBİ ÜRETİMİ

DESTEKLEYEN PROJELERİN PEŞİNDEN KOŞUYOR

 İl genelinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını anlatan Hüseyin Sürel Manisa’da ekibiyle birlikte özellikle; üretimi destekleyen projelerin peşinden koştuklarını ifade etti.  Hüseyin Sürel sadece esnaf, çarşı -Pazar araştırmaları değil… Sık sık; çiftçi, köylü, sanayici, turizm sektörü temsilcileri, tekstil sektörü üreticileri ve imalat sanayi mensupları ile bir araya geldiklerini, araştırmalar yaptıklarını, vatandaşın  taleplerini dinleyip genel merkeze raporladıklarına vurgu yaptı.  

SÜREL: ÇİFTÇİ EKİP BİÇMEZ İSE, HALK

AÇ KALIR, KITLIK YENİDEN BAŞLAR

Sürel çiftçinin üretmekten, ekip biçmekten vazgeçmesi halinde kıtlığın başlayacağına önemle vurgu yaparak, “Tarımdan ve hayvancılıktan elde edilen gelirler neredeyse, Türkiye’nin ihracat rakamlarına eş değer. Biz neden bu iki önemli ekonomik girdiyi ülkemizde uyulamayalım? Genel Başkanımızın dediği gibi;  Tarımı ihmal eden ülke, intihar eder.  Tarım, Türkiye'nin olmazsa olmazıdır. Size hikaye gibi gelmesin. Ortada sonuçlarından kaçamayacağımız gerçekler var.  Çiftçi üretmekten vazgeçer, köyden kente göç eder ve bir daha toprağını ekip biçmez ise, halk aç kalır. Türkiye’de kıtlık baş gösterir. Çarşıda pazarda; yemek yapmak için ne sebze, ne meyve, ne tahıl, ne de süt ürünleri bulunabilir. Hayvanlar açlıktan telef olur.  Bu millet bu çağda bile; savaş yıllarındaki kıtlığı yeniden yaşar. Bir kuru ekmeğe muhtaç olur. O nedenle önce tarım ve çiftçi desteklenmelidir. Sanayi ne kadar önemliyse, tarım da o kadar önemlidir.” Dedi.

HASAN AYDIN: KENDİ PARAMIZI BİLE

BASTIRAMAYACAK BİR NOKTAYA GELDİK

Türkiye Değişim Partisi Genel Sekreteri Hasan Aydın ise Türkiye’nin; İngiltere’ye senet vererek, kendi Türk parasını bastıran bir ülke noktasına geldiği bilgisini verdiği konuşmasında; “Türkiye’de Yargıtay’da başvuru yapmış 120 civarında parti var.  Ama şu an Türkiye’de bilinen 9-10 tane parti var. Bu kadar parti varken, bizimde varlık sebebimizi merak ediyorsunuzdur. Bu  partiyi yeniden kurmamızın ve yollara düşmememizin sebebi, mevcut siyasal yapılanmanın Türkiye’nin sorunlarını çözememesinden kaynaklanmaktadır.  İktidarda, muhalefette çözüm bulamıyor. Çözüm yerine kavga ediyor. Türkiye 1924 yılında, O günkü Sovyetler Birliği’ne buğday satan bir ülke iken, 2021 yılında dosta ve düşmana muhtaç hale gelmiş, samanı bile  ithal eder hale gelmiştir.  Türkiye’yi bu hale getirdiler. Bundan 10 sene önce, bir işçi asgari ücreti ile 10 tane çeyrek altın alabiliyorken,  bugün ancak 4 tane çeyrek altın  alabiliyor.  Vatandaşın durumu son derece kötüye gitmektedir. Ama onlar Türkiye’de her şeyin yoluna gittiğini anlatan, süslü lafları ile işi kurtarmaya çalışıyorlar. Türkiye parası olmayan bir ülke haline geldi. Türkiye İngiltere’ye senet vererek, kendi Türk parasını bastıran bir ülke noktasına gelmiş vaziyettedir. Kendi paramızı bile bastıramayacak bir noktaya geldik.” Dedi.

“İKTİDARIN DA MUHALEFETİN DE İŞİ GÜCÜ KAVGA ETMEK”

Hasan Aydın iktidar ve muhalefetin sürekli kavga ettiğine dikkat çekerek,  “İktidar da, muhalefet te Türk insanı için hiçbir şey yapmıyor. Ancak kavga ediyorlar. İktidarında muhalefetin  de işi gücü kavga etmek. Kavga etmekten çözüm üretemeye vakitleri yok.” İfadelerine yer verdi.

“DEMOKRASİ ÜLKEDEN SİLİNİP GİTTİ”

Hasan Aydın demokrasinin  tek adam rejimi ile silinip gittiğini açıkladığı konuşmasında, “Tek adam Cumhurbaşkanı her türlü kararı kendi menfaatine göre alıyor. Bakanları kendi atıyor, kararları kendisi çıkarıyor, imzayı kendisi atıyor, adaletin kime ve neye göre uygulanacağına kendisi karar veriyor. Muhalefette kendi partisi içinde  aynı şeyi yapıyor.  Muhalefette milletvekillerini, belediye başkanlarını kendisi belirliyor. Parti içinde demokrasiler söz konusu değil. İktidarda da,  tek adamda da, muhalefette de demokrasi yok, demokrasiyi unuttular. Demokrasi ülkeden silinip gitti.  Kendisine yakın insanları belirliyorlar. Vatandaşın içinde bulunduğu durum içler acısı. Türkiye’de her 4 gençten bir tanesi işsiz. Geri kalanlarda iş aramaktan vazgeçmiş durumda, ümitleri kalmadı çünkü.” Dedi.  

“MANİSA TEK BAŞINA TÜRKİYE’Yİ BESLEYEBİLİR”

Manisa’nın tarımsal potansiyel ile tek başına bile, Türkiye’yi besleyebilecek üretim yapabileceğini vurgulayan Hasan Aydın; “tarımda, fındıkta, çayda, pamukta kota kota diye tarımı bitirdiler. Türkiye 30 sene önce Dünya’da kendi kendine yeten bir tarım ülkesi idi, fakat bugün muhtaç bir ülke haline geldi. Tarım olmadan bir ülkenin ayağa kalkması mümkün değildir. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri; Amerika, Çin, Almaya, Hollanda gibi ülkeler kendine yettiği gibi, dışarıya da ihracat yapıyor. "Hollanda'ya bakıyoruz. Konya kadar yüzölçümü var. Tarımdan ve hayvancılıktan elde ettiği gelir, bütün Türkiye'mizin ihracatına bedel. O nedenle biz geldiğimizde Çiftçilerimize alım garantisi vereceğiz.  Manisa’ya taş ekseniz biter, yeşerir. O kadar verimli toprakları var. Ama Manisa hak ettiği değeri alamıyor. Sadece Manisa’ya sahip çıkılırsa, Manisa  tek başına bile  Türkiye’yi besleyebilir. Yanına Aydın’ı koy, yanına Muğla’yı koy. Yanına İzmir’i koy. Manisa Türkiye’yi bakar. Ama Manisa’nın bu tarımsal ve endüstriyel potansiyelinin üzerine düşüp, gerekli yatırımlar ve destelemeler yapılmıyor. Biz geldiğimizde bu projeleri yapacağız ve Manisa’yı kalkındıracağız” diye konuştu.

“SEN GİT, BEN GELEYİM”

Hasan Aydın, “Muhalefetin tarım konusunda Türkiye’nin  geleceğini aydınlatan bir çözümü mü var? Hayır.  Demokrasi konusunda  bir çözümü mü var? Hayır.  Sen git, ben geleyim. Halbuki Türkiye’nin meselesi “sen git ben geleyim” değildir. “Ben geleyim Türkiye’nin meselelerini çözeyim” meselesi vardır.  Türkiye’nin tarım sorununu çözmemiz lazım, Türkiye’nin sanayi meselesini çözmemiz lazım. ‘Türkiye’yi  yalnız bir ülke olmaktan kurtaralım’ diyen ve bunun için çalışan bir iktidara, siyasi bir harekete, bir düşünceye ihtiyacı var.” İfadelerine yer verdi.

Türkiye Değişim Partisi Manisa il teşkilatı daha sonra, Manisa 15. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı gezerek, fuar yetkililerinden bilgi aldı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI