Bugun...


Mutfak Mühendisi Gençler İzmir’den Dünyaya Açılıyor
Tarih: 17-02-2022 22:03:47 Güncelleme: 17-02-2022 23:32:47 + -


3 genç girişimcinin üniversite yıllarından başlayan arkadaşlıkları iş ortaklığına dönüştü. 7 yıl önce kurulan ama hikayesi çok daha eskiye uzanan La Puerta İzmir’in simge mekanlarından biri olmayı başardı. Girişimci üç arkadaşın kurduğu La Puerta'nın şimdiki hedefleri ise dünyaca tanınan World17 Group ile birleşerek yurt dışına açılmak.

facebook-paylas
Tarih: 17-02-2022 22:03

Mutfak Mühendisi Gençler İzmir’den Dünyaya Açılıyor

İzmir’in trend markası La Puerta dünyaya World17 Group ile açılıyor

La Puerta ve World17 Group ortaklığı İzmir’de yapılan toplantıda duyuruldu

3 genç girişimcinin üniversite yıllarından başlayan arkadaşlıkları iş ortaklığına dönüştü. 7 yıl önce kurulan ama hikayesi çok daha eskiye uzanan La Puerta İzmir’in simge mekanlarından biri olmayı başardı. Girişimci üç arkadaşın kurduğu La Puerta'nın şimdiki hedefleri ise dünyaca tanınan World17 Group ile birleşerek yurt dışına açılmak.

Son yıllarda Türkiye’ye gelen ve devşirilen her türlü yabancı markadan tam da sıkıldık derken La Puerta aldığı karar ile göğsümüzü kabarttı. Basın kahvaltısında ilk sorulan sorulardan bir tanesi neden İstanbul değil de yurt dışı şeklinde oldu.

Yekta Kocaoğlu ise “Diğer ülkelerde bulunan yabancı yatırımcıların La Puerta’ya ilgisi çok daha fazla oldu. Konjonktürel bir daralma yaşarken sanırım bu gayet normal bir durum. Riski biraz azaltıp yurt dışına açılmak öncelikli hedefimiz” dedi.

La Puerta’yı diğer markalardan ayıran özelliği sorusuna Baran Binboğa “Biz üç arkadaş dünyayı karış karış gezdik. Oradan bulduğumuz lezzetleri meşhur Türk mutfak lezzetleri ile harmanladık. Şimdi bu deneyimi dünyaya geri götürüyoruz. Dünyada her şey değişirken mutfaktaki lezzetlerin gelişmemesi zaten şaşırtıcı olurdu.” dedi.

Gelecekte La Puerta nerede olacak sorusunu cevaplayan Candaş İnceer “Her başkentte bir La Puerta hedefi ile yola çıktık. La Puerta’nın ismi İspanyol dilindeki kapı kelimesinden gelmektedir. Bira ve lezzetli atıştırmalıklar arayan herkese her başkentte bir kapı sunacağız. Bunun yanı sıra geçen yıllar bize 3 farklı marka daha oluşturttu. Sıfır atığa sahip mutfaktan geleneksel sokak lezzetlerine kadar birçok konuda bilgilerimizi paylaşmaya hazırız.” dedi.

Daha sonra söz alan World17 Group yönetim kurulu başkanı Adam Evren Garipoğlu: “Bir düşünün üniversiteden de arkadaşlarım olan bu 3 güzide insan bir marka oluşturuyorlar ve bunu dünyaya açmak size nasip oluyor. Son derece mutlu ve gururluyum” dedi. Sözlerine şöyle devam eden Garipoğlu “World17 Group 2022 yılının başında artık teknoloji ve savunma sanayi alanlarında büyüme kararı aldı. Fakat La Puerta projesi bizi o kadar çok heyecanlandırdı ki ortak çalışmaya hayır dememiz imkansızdı. Artık Türk mutfağından çalınan lezzetleri dert etmeyi bırakıp dünya lezzetlerini geliştirip dünyaya sunma zamanı. Yanımızda sadece bar sahipleri değil 3 tane birbirinden değerli mutfak mühendisleri yer almakta" şeklinde konuştu.

Yatırımcıların aradığı kriterlere uymaması halinde ilk lokasyonlarını Toronto, Kanada’ya ya da New York ABD’ye açacaklarını belirten Adam Evren Garipoğlu, "Bu girişimci ekip yakın zamanda dış basın haberlerinde başarılarıyla boy gösterecek" diye konuştu.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI