Bugun...


Hatırlatma'dan Sonra 'Unutursam Fısılda' Dozu
Tarih: 14-11-2021 18:29:08 Güncelleme: 14-11-2021 18:29:08 + -


Ülkemizde geçtiğimiz günlerde başlatılan üçüncü aşama “Hatırlatma Dozu”ndan sonra önümüzdeki aylarda da “Unutursam Fısılda” adı verilen dördüncü doz aşılara başlanacağı öğrenildi.

facebook-paylas
Tarih: 14-11-2021 18:29

Hatırlatma'dan Sonra 'Unutursam Fısılda' Dozu

Mizahi Asparagas

Rıfat Yörük

Ülkemizde geçtiğimiz günlerde başlatılan üçüncü aşama “Hatırlatma Dozu”ndan sonra önümüzdeki aylarda da “Unutursam Fısılda” adı verilen dördüncü doz aşılara başlanacağı öğrenildi.

Araştırma-Karıştırma Servisimizden Bayram Aşısıtam’ın Sağlık Bakanlığı ve DSÖ İstanbul Ofisinden sızdırdığı bilgilere göre halkımızı aşılama süreci, “Hatırlatma” ve “Unutursam Fısılda” dozlarından sonra her altı ayda bir şu dozlarla sürecek;

            “Duydum ki unutmuşsun!” dozu,

            “Sakın unutma!” dozu,

            “Unutama beni” dozu

            “Az daha unutacaktın!” dozu,

            “Gelirsem yanına” dozu

            “Sakın ha! Aklından bile geçirme!” dozu,

            “Akıl defteri” dozu,

            “Pekiştirme” dozu,

Bu çarpıcı isimleri bulabilmek için Sağlık Bakanlığı’nda Türkçeci bir ekibin gece-gündüz çalıştığını belirten muhabirimiz Aşısıtam, yeni doz aşılarla ilgili meydanlara inerek ve Ekşi Sözlüğü karıştırarak halkımızın nabzını tutmaya çalıştı. İşte bu konudaki çarpıcı görüşlerden bazıları;

Hikmet Devletçi: “Devlet aşısı değil mi bu? Nasıl olsa bedava. Dört de oluruz, beş de…”

Umur Umar: “Umarım bir daha unutmaz da, devamlı vurdurmamız gerekmez.”

Sorgun Sorgusuz: "Bilim Kurulu çalışıyor kardeşim!”

Yaşar Yavaşça: “6 ayda etkisini kaybeden aşı mı olur arkadaş? Kollarımız   kevgire dönüyor bak yavaş yavaş”

Soysal Asosyal: “Benim için sosyal bir aktivite oluyor. Her altı ayda bir aşıya davet mesajını alınca mutlu oluyor, devletim beni adam yerine koyduğu için gurur duyuyorum.”

Şakir Şüpheci: “Üçüncü doz da koldan oldu ama dördüncü doz ve diğerleri için kaba etimiz hedefte gibi geliyor bana! Her oturuşta hatırlayalım diye!”

Celal Celâlli: “İki Sinovac üstü iki Biontech yaptırdım. Ama yine evden dışarı çıkmıyor, odada maskeli oturmaktan bıkmıyor, hanımla sosyal mesafeye uygun biçimde yatıyor, sokaktan maskesiz biri geçerse ortalığı birbirine katıyorum.”

Nadir Güler: "İnsülin aşısı gibi yanımızda devamlı iğnesini taşımaya başlarsak şaşırmamak lâzım!”

Doğan Doymuş: “Bizim milleti delik deşik ettiler. Yakında içtikleri su kollarından fışkıracak. Neyse koşun deldirmeye... Aşımsı şeylerin enjekte edilmesine bi doyamadınız gitti”

Mahir Golcü: “Acaba maç kaçıncı dozda bitiyor? Söyleyin de ona göre oynayalım!”

Mutlu Çokmutsuz: “Sanki ilk iki doz çok işe yaramış, maskeleri çıkarıp normal hayata dönmemizi sağlamış da üstüne üçüncü, dördüncü dozu yapacaklar.”

Duygu Duyuru: “Çeşitli duyuru ve anonslarla, çeşitli bahaneler uydurulup aşılamanın devam etmesine çabalanacak. ‘Bu pandemi yedinci dozunu     olmayanların pandemisidir, sekizinci dozunu olanların değil!’ anonsunu duymaya az kaldı!”

Tahsin Tahminikuvvetli: “Kaçıncı doz paralı olacak onu merak ediyorum. İnsanlara bağımlılık yaptıracaklar, sonrasında fahiş bir bedel talep edecekler gibime geliyor.”

İbrahim Müdavim: “Telefonlara yeni güncelleme indirir gibi ‘Sars Cov19-15.0   güncelleme hazır’ diye mesaj gelecek ve altı ayda bir aşı mı yaptıracağız?Ama daha hâlâ sanki bu   son aşı olacakmış gibi savunanlar var. Arkadaş!  Hepiniz görüyorsunuz ki bunun devamı gelecek.”

 Boran Soran: “Sinovac, Astra Seneca, Biontech, bilmemnevac derken 5-6 doz  aşı olmuş insanlar var. Üstüne üstlük bir de grip aşısı falan… Bir sene içinde bu kadar aşı normal mi? İnsanın bağışıklık sistemi oyuncak mı yahu? Buna bağışık sistemi mi dayanır?”

Şaşmaz Şaşırmaz: “Muhtemelen ‘hâlâ ölmüyorlar yahu!’ mantığı ile karar  verilen uygulama. Aşının yan etkisi ile daha kolay ölebilecek risk gruplarına öncelik verilerek ölüm sayılarını arttırmayı planlıyorlar sanırım. Yakında ‘4. dozu  olmamak için çok direnmişti, öldü’ derlerse şaşırmayın.”

Seden Akleden: “Hâlâ aşıyla kontrol altına alınmak istenen şeyin salgın olduğunu düşünenler var mı?”






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI