Bugun...


Marmaris'te korkutan yangınlar! 1 şehit
Tarih: 27-06-2021 16:58:47 Güncelleme: 27-06-2021 16:58:47 + -


Marmaris ile İçmeler kara yolu üzerindeki Pamucak mevkisinde, orman alanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 27-06-2021 16:58

Marmaris'te korkutan yangınlar! 1 şehit

Marmaris ile İçmeler kara yolu üzerindeki Pamucak mevkisinde, orman alanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. 

Alevler kısa sürede yayılarak etkisini artırırken, ihbar üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler karadan ve havadan yangına müdahale etti.

Yangının yerleşim yerleri için bir tehdit oluşturmadığı, söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 

Yangın, plajlardan denize girenler tarafından endişeyle izlendi. 

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan yangında 2 milyon liralık tekne yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangını söndürmek için kepçe operatörü denizden su alıp teknenin üzerine döktü. Yangın uzun uğraşlar sonucu söndürüldü. Orman Genel Müdürlüğü'nden "Marmaris İçmeler'de devam eden orman yangınında bir kahraman personelimiz şehit olmuştur" açıklaması yapıldı.

BAKAN PAKDEMİRLİ: BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yangında şehit olan Görkem Hasdemir için başsağlığı mesajı paylaştı. Bakan Pakdemirli, ''Marmaris’te kahramanlarımız büyük bir özveri ile yangına müdahale ediyorlar. Maalesef şehidimiz var. Şehidimiz Görkem Hasdemir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun, mekanın cennet olsun şehidim'' ifadelerini kullandı.

KISMEN KONTROL ALTINDA

Muğla ve çevre illerden takviye gelen 10 helikopter, 7 ilk müdahale aracı, 78 arazöz, 6 dozer ve çok sayıda orman işçisinin, müdahale ettiği yangının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi. 

LOJMANLAR BOŞALTILDI

Yangın sırasında ormanlık alana yakın bölgede bulunan polis lojmanları ile bazı otellerin lojmanlarının tedbir amaçlı boşaltıldığı, şu an için yangının bu bölgeler için tehdit oluşturmadığı aktarıldı.  

VALİ'DEN AÇIKLAMA: ÇEVREDE İLLERDEN YARDIM GELİYOR

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yangına çok sayıda ekiple müdahale edildiğini ve alevlerin kontrol altına alınmaya çalışıldığını belirterek, "Çevre ilçe ve illerden çok sayıda takviye ekip yangın bölgesine geliyor" dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI