Bugun...


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan marketlerle ilgili açıklama: Onlardan da yüzde 7 sözü aldık, toplamda indirim yüzde 14 olacak
Tarih: 16-02-2022 15:28:39 Güncelleme: 16-02-2022 15:51:39 + -


Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri dönüşünde uçakta gazetecilerle sohbet etti. Vatandaşın en çok merak ettiği konular hakkında değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı, KDV indirimden sonra marketlerden aldıkları sözü paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz KDV’yi 7 puan indirdiysek, sizden de en az yüzde 7 fiyat indirimi bekliyoruz’ dedik. Onlardan da bu yönde açıklama aldık ifadelerini kullandı.

facebook-paylas
Tarih: 16-02-2022 15:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan marketlerle ilgili açıklama: Onlardan da yüzde 7 sözü aldık, toplamda indirim yüzde 14 olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri dönüşünde uçakta gazetecilerle sohbet etti. Vatandaşın en çok merak ettiği konular hakkında değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı, KDV indirimden sonra marketlerden aldıkları sözü paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz KDV’yi 7 puan indirdiysek, sizden de en az yüzde 7 fiyat indirimi bekliyoruz’ dedik. Onlardan da bu yönde açıklama aldık ifadelerini kullandı. Birleşik Arap Emirlikleri'nden dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın gündeminden düşmeyen marketlerdeki zam oranlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yüzde 7'lik KDV indirimine ek olarak marketlerden de yüzde 7 indirim sözü aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı, "Biz KDV'yi 7 puan indirdiysek, sizden de en az yüzde 7 fiyat indirimi bekliyoruz' dedik. Onlardan da bu yönde açıklama aldık. Şimdi bu devam etmezse biz bunların üzerine çok farklı bir şekilde gideceğiz" şeklinde konuştu.

"ÖYLE VEYA BÖYLE İNECEK"

Marketlerdeki fiyatların mutlaka düşeceğini aktaran Cumhurbaşkanı, "Bazı ürünlerde KDV indirimi sonrası fiyatlar belli oranlarda geri gelmiş görünüyor. Öyle veya böyle inecek" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 7 KDV İNDİRİMİ YAPILMIŞTI

Türkiye'de enflasyon rakamları, en fazla gıda ürünlerine yansımıştı. Market raflarının cep yakmasının ardından harekete geçen hükümet, KDV oranını yüzde 7 indirmişti. Ancak bazı marketlerin bu indirimden kaçmak için ürünlere zam yapması, çok eleştirilmişti.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI