Bugun...


Çelik: Doğu Türkistan’da yok olan ı̇nsanlığın ta kendisidir
Tarih: 10-12-2022 15:13:06 Güncelleme: 10-12-2022 17:15:06 + -


İzmir İHH teşkilat Başkanı Mustafa Halit ÇELİK, “Doğu Türkistan’da yok olan ı̇nsanlığın ta kendisidir” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 10-12-2022 15:13

Çelik: Doğu Türkistan’da yok olan ı̇nsanlığın ta kendisidir

Doğu Türkistan’da yok olan ı̇nsanlığın ta kendisidir

İzmir İHH teşkilat Başkanı Mustafa Halit ÇELİK, “Doğu Türkistan’da yok olan ı̇nsanlığın ta kendisidir.” dedi.

İzmir İHH teşkilat Başkanı Mustafa Halit ÇELİK İzmir konak meydanında Çine seslendi zulmü durdurun!!!!

Türkiye genelinde  (İHH)İnsani Yardım Vakfı’nın tüm  il ve ilçe teşkilatlarınca yaptığı basın açıklaması İzmir konak meydanında yapıldı.

Zulme sessiz kalmayan İzmirliler cuma namazından sonra Konak mescidi önünde yaptıkları basın açıklamasında  Doğu Türkistan’da yaşanan soykırıma sesiz kalmayarak Çin yönetimine seslendiler ”zulmü durdurun!!!

ÇELİK, “Urumçi’de vukû bulan yangın hâdisesi, bizlere yeniden işgal altındaki bir coğrafyanın insan haklarını ve onurunu nasıl bir hapishâneye çevrildiğini çok acı bir şekilde gösterdi.

Çin Komunist Partisi (ÇKP), âdeta insanlığa ve tüm dünyaya meydan okurcasına milyonlarca insanı sırf dini ve etnik yapılarından ötürü yüz binlerce kilometrekarelik bir coğrafyada, metrekarelere, zincirlerle bağlayarak mahkûm etmektedir. ÇKP, milyonlarca insanı dünyanın geri kalanından hatta ailelerinden koparıp vahşi bir şekilde tecrit kamplarında soykırıma tabi tutmaktadır. Evet, soykırım ÇKP, benzeri görülmemiş bir şekilde milyonlarca insanı, fizikî ve psikolojik olarak târumâr etme girişiminde bulunmaktadır. Şu an Doğu Türkistan’daki sözde eğitim ancak özde kıyım kamplarında neler uygulanıyor kısaca bahsetmek gerekirse; BM verilerine göre yaklaşık 3 milyon insan asimilasyon politikası adı altında işkencelere, tecavüzlere maruz bırakılıyor" dedi.

KAMPTAKİ İNSANLARIN AKIBETİ

KATİYEN YAKINLARINA HABER VERİLMİYOR

“Kamptaki insanların akıbeti katiyen yakınlarına haber verilmiyor. Ölenlerin cesetleri ailelerine teslim edilmiyor hatta öldükleri dahi bildirilmiyor.”diyen Yalçın, “Çocuklar Çinli olarak yetiştirilmek üzere ailelerinden koparılıyor yeni doğan bebekler ise ailelerine gösterilmeksizin alıkonuluyor. Bir anne, çocuğunun kokusunu dahi alamadan el konuluyor ve ileride kendilerine zulmedenlerden olması için tecrit kamplarında yetiştiriliyor.

Uygur ailelerin ama özellikle erkekleri sözde “eğitim kamplarına” gönderilen ailelerin yanına Çinli bireyler yerleştirilmekte ve Çin-Uygur tanışması adı altında insanların mahremiyetleri ihlal edilmektedir. Gençlere bakıldığında, gençler veya iş görecek kabiliyette olanlar Çin’in üretim tesislerinde köleleştirmek isteniyor. Milyonlarca genç, sadece inançlarından ötürü insani tüm haklarını kaybetmek zorunda kalmaktadır.

Doğu Türkistan’da yaşananlar sadece etnik değil aynı zamanda kültürel bir soykırımdır. Yıkılan camiler, yakılan mezarlıklar, türbeler birer tapu mahiyetindedirler ve organları sökülerek kimlikleri değiştirilmek istenen Doğu Türkistanlılar gibi, İslami kimlik de yok edilmek istenmektedir. Bir yanda yüz binlerce insan, parçalanıp organlarının satılmasını bekliyor diğer yandan o insanların yüzlerce yıllık kültürel varlıkları yakılıp yıkılıyor. Buraya kadar değinilen her şey, yıllarca çağrıda bulunulan; fakat Çin’in kalıcı hiçbir çözüm üretemediği konulardır. Öyleyse neredeyse hepimizin haberdar olduğu bu emsali olmayan zulme karşı neler yapmamız gerekmektedir”diye konuştu






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI