Bugun...


Çavuşoğlu’ndan ABD’nin yeni yaptırım uyarısına tepki: Her zamanki gibi bizi etkilemez
Tarih: 29-09-2021 09:40:07 Güncelleme: 29-09-2021 10:03:07 + -


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin ikinci parti S-400 hava savunma sistemi alması halinde yeni yaptırımların gündeme gelebileceği uyarısında bulunan ABD’ye, “kararlarımızı bugüne kadar etkilemedi” mesajını verdi.

facebook-paylas
Tarih: 29-09-2021 09:40

Çavuşoğlu’ndan ABD’nin yeni yaptırım uyarısına tepki: Her zamanki gibi bizi etkilemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CBS televizyonuna röportajında Rusya’dan ikinci parti S-400 hava savunma sistemi alabileceğini  söylemesinin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan “Türkiye’yi Rusya’dan daha fazla askeri malzeme almama konusunda uyarıyoruz” açıklaması geldi. Bu açıklama üzerine Çavuşoğlu, “CTSA yaptırımları yeni değil ki, her zamanki konuşmalar. Bizim kararlarımızı bugüne kadar etkilemedi” dedi.

Erdoğan-Putin görüşmesinin gündeminin sorulması üzerine Çavuşoğlu, “Suriye ağırlıklı olur, diğer konular da olur, belki Libya da görüşülür. İki tarafta da gündem maddeleri aşağı yukarı belli zaten. İkili ilişkiler gündeme gelir. Şu anda çok ciddi bir sorun yok ticarette, artıyor. Daha önce bir düşüş vardı. Sadece İdlib değil, İdlib ağırlıklı Suriye... Afrin bölgesinde muhalefete saldırı var, öbür taraftan Rusya’nın taahhüt ettiği bölgelerden YPG/PKK daha çekilmedi. İnsani yardım kısmı var ayrıca” yanıtını verdi.

Afganistan’a yardım

Afganistan’da geçici Taliban hükümeti ile görüşmelerin büyükelçi düzeyinde yürütüldüğünü belirten Çavuşoğlu, Afganistan’a Pakistan üzerinden insani yardım malzemeleri gönderileceğini açıkladı. Çavuşoğlu şunları kaydetti: “Bizim büyükelçimiz hepsiyle görüşüyor. İnsani yardım, gıda ilaç ihtiyaçları var. Ülkenin çökmemesi, ekonomisinin çökmemesi lazım. Sahada zaten Kızılay mevcut. Biz AFAD, Kızılay ve diğer ilgili kurumlarımızla sürekli toplantılar yaptık ve özellikle Pakistan’dan alıp oraya gönderme konusunda bir mutabakat oldu kendi aramızda.”

Çavuşoğlu, Mısır ile bakan veya Cumhurbaşkanı düzeyinde bir görüşmenin olup olmayacağına ilişkin soruyu ise “Şu anda planlanmış bir görüşme ya da ziyaret yok. Ama en son onlardan gelen heyetle yapılan toplantı sonrası ortak açıklama geleceğe yönelik daha olumlu” diye yanıtladı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI