Bugun...


Özbüroiş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba: Katip Çelebi Üniverstesi Ortaya Koyduğumuz İyi Niyetli Girişimleri Dikkate Almadı
Tarih: 12-05-2022 08:50:05 Güncelleme: 12-05-2022 09:07:05 + -


Özbüroiş Sendikası genel Başkanı Baki Gülbaba, "Toplu iş sözleşmesindeki zam döneminin 15 Ocak olması sebebiyle yevmiyelerimizin önce asgari ücret miktarına çekilmesi ve sonrasında ücret zammı uygulanması gerekirken Katip Çelebi üniversitesinin bu durumu göz ardı ettiğini" belirterek, rektöre çağrıda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 12-05-2022 08:50

Özbüroiş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba: Katip Çelebi Üniverstesi Ortaya Koyduğumuz İyi Niyetli Girişimleri Dikkate Almadı

Özbüroiş Sendikası genel Başkanı Baki Gülbaba, "Toplu iş sözleşmesindeki zam döneminin 15 Ocak olması sebebiyle yevmiyelerimizin önce asgari ücret miktarına çekilmesi ve sonrasında ücret zammı uygulanması gerekirken Katip Çelebi üniversitesinin bu durumu göz ardı ettiğini" belirterek, rektöre çağrıda bulundu.   

Özbüroiş Sendikası genel Başkanı Baki Gülbaba yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

"Dünyanın yaşamakta olduğu ekonomik dalgalanmalar ülkemizi de derinden etkilemiş, bunun neticesinde meydana gelen ekonomik kriz üyelerimizin alım gücünü günden güne azaltmıştır. Enflasyonist ortam ve tüketim ürünlerine gelen aşırı zamlar sebebiyle çalışanların yaşamları giderek zorlaşmıştır.

 Bu bağlamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın tüm kamu kurumlarında ve üniversitelerde çalışanların yaşam standartlarını bir nebze olsun iyileştirmek adına yayınladığı 7 Ocak 2022 genelgesinde toplu iş sözleşmelerinin kamu çerçeve protokolünden aşağı olmaması gerektiği açıklanmıştır.

 Bu çerçevede sendika olarak tüm girişimlerimize rağmen ek protokol talebimiz olumlu karşılanmamıştır. Daha da ötesi toplu iş sözleşmesinde imza altına alınmış yevmiye kazanımı yok sayılarak, üyelerimiz ciddi bir hak kaybına maruz bırakılmıştır.

Toplu iş sözleşmesindeki zam döneminin 15 Ocak olması sebebiyle yevmiyelerimizin önce asgari ücret miktarına çekilmesi ve sonrasında ücret zammı uygulanması gerekirken üniversite bu durumu göz ardı etmiştir.  

 Bu süreçte sendika olarak üyelerimizin mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması konusunda ortaya koyduğumuz iyi niyetli ve barışçıl girişimler üniversite yönetimince dikkate alınmamıştır.

 Gelinen bu aşamada çalışanlar ve sendika olarak kıymetli rektörümüzün sorunu ortadan kaldırmak konusunda olumlu adım atacağına inancımız tamdır. 

 Sonuç olarak üniversite yönetimini ivedilikle hem toplu iş sözleşmesinin 37. Maddesini doğru bir şekilde uygulamaya hem de tüm kamu kurumları ve üniversitelerde imzalanan ek protokolün İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde de imzalanması konusunda gerekli duyarlılığı göstermeye davet ediyoruz."






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI