Bugun...


Turizm Teşvik Kanunu yasalaştı, TBMM 1 Ekim'e kadar tatile girdi
Tarih: 18-07-2021 23:55:23 Güncelleme: 19-07-2021 10:49:23 + -


Turizm Teşvik Kanunu TBMM'de kabul edildi. Turizm sektöründe, Turizmi Teşvik Kanunu ve diğer mevzuatta yer alan teşvik tedbirleri ile istisna, muafiyet ve haklardan yararlanabilmek için Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm yatırımı belgesi veya turizm işletmesi belgesi alınması zorunluluğu getirilecek. Öte yandan gündemindeki düzenlemeleri yasalaştırmak amacıyla 24 saat 26 dakika aralıksız çalışan TBMM, 1 Ekim'e kadar tatile girdi.

facebook-paylas
Tarih: 18-07-2021 23:55

Turizm Teşvik Kanunu yasalaştı, TBMM 1 Ekim'e kadar tatile girdi

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, bu sabah TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Böylece OHAL sonrası getirilen bazı uygulamalar da uzatılmış oldu.

24 ST ARALIKSIZ ÇALIŞILDI

TBMM Genel Kurulunda, Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin de kabul edildiği bildirildi. Bu gelişme sonrasında 24 saat 26 dakika aralıksız çalışan TBMM, 1 Ekim'e kadar tatile girdi.

TURİZM TEŞVİK KANUNU'NDA NELER VAR?

Kanuna göre, Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygun görülen kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri veya turizm merkezlerinde, özel sektör katılımıyla "turizm hizmetleri yönetim birlikleri" kurulacak.

KONAKLAMA VE PLAJ İŞLETMELERİNİN BELGELENDİRİLMESİ

Turizm sektöründe, Turizmi Teşvik Kanunu ve diğer mevzuatta yer alan teşvik tedbirleri ile istisna, muafiyet ve haklardan yararlanabilmek için Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm yatırımı belgesi veya turizm işletmesi belgesi alınması zorunluluğu getirilecek.

BELGESİ OLMAYANIN FAALİYETİNE SON

Belirtilen süreler içinde turizm işletmesi belgesi alamayan konaklama ve plaj işletmeleri, işletmeye açılamayacak ve faaliyette bulunamayacak. Bu işletmelerin iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, Bakanlıkça yapılan bildirim üzerine yetkili idare tarafından 1 ay içinde iptal edilecek ve faaliyetlerine son verilecek.

LÜKS KAMPÇILIĞIN YASAL ALTYAPISI OLUŞTURULACAK

Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgelerinde ve turizm merkezlerinde devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin kamu yararı doğrultusunda korunmasına veya kullanılmasına katkıda bulunacak, ücretsiz girişli günübirlik tesis yapılmasına ilişkin usul ve esaslar belirlenecek.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI