Bugun...


İHH İzmir - İZYAD Genel Kurulu Yapıldı, Rasim Çağlar Yeniden Başkan Seçildi
Tarih: 01-06-2022 12:59:52 Güncelleme: 01-06-2022 13:28:52 + -


IHH’nın İzmir’deki ortak kuruluşu İZYAD İzmir İnsani Yardım Derneği’nin 7. Olağan Genel Kurulu'nda oybirliği ile güven tazeleyen Başkan Rasim Çalar, 'Sizlerin yanımızda hatta bize daha da enerji vererek önümüze geçmeye gayret etmenizi istiyoruz' dedi.

facebook-paylas
Tarih: 01-06-2022 12:59

İHH İzmir - İZYAD Genel Kurulu Yapıldı, Rasim Çağlar Yeniden Başkan Seçildi

İZYAD Genel Kurulu’nda önemli mesajlar verildi...

IHH’nın İzmir’deki ortak kuruluşu İZYAD İzmir İnsani Yardım Derneği’nin 7. Olağan Genel Kurulu'nda oybirliği ile güven tazeleyen Başkan Rasim Çalar, 'Sizlerin yanımızda hatta bize daha da enerji vererek önümüze geçmeye gayret etmenizi istiyoruz' dedi.

Uluslararası yardım kuruluşu IHH’nın İzmir’deki faaliyetlerini ortak yürüten İZYAD İzmir İnsani Yardım Derneği’nin 7. Olağan Genel Kurulu İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapıldı. İZYAD’ın Olağan Genel Kurulu’na delegelerin yanı sıra İHH Genel Başkan Yardımcısı ve Yetim Birim Başkanı Reşat Başer, Milli Eğitim İzmir İl Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Murat Eskici, İzmir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nesim Tanğlay, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Korkusuz, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Bilal Saygılı, İSTOK Dönem Başkanı ve İMH İzmir Başkanı Uğur Bayrak, Memur Sen İzmir Başkanı Ali Kaya, Türk Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış, Büro Memur Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı ve Buca Gençlik Merkezi Müdürü Mucip Uludağ, Türk Kızılay Gaziemir Şube Başkanı Davut Dinçel, İzmir ve ege medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan Ege Manşet Gazetesi- www.egemanset.com  Genel Yyaın Yönetmeni Kenan Tokgöz, gazeteci Vahap Dabakan  ve İHH gönüllüleri katıldı.

31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail’in Gazze’ye yardım için giden Mavi Marmara Gemisi'ne uluslararası karasularda saldırarak 10 kişiyi şehit etmesinin yıldönümünde yapılan İZYAD Genel Kurulu öncesi yapılan kısa sunumda 1992 yılında kurulan İHH’nın 1995 yılından itibaren uluslararası çapta kurumsallaşan faaliyetlerinin bugün 123 ülkeye yayılmış durumda olduğuna dikkat çekildi.

Kısa sunumun ardından İZYAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Dündar’ın Aşr-ı Şerif okumasıyla Genel Kurul başladı. Divan Kurulu oluşumu için Mutafa Dündar, Abdullah Kocabaş, Halit Çelik ve Rasim Çalar’ın teklifi oylanarak Prof. Dr. Mehmet Çevik Divan Başkanı, Mucip Uludağ üye ve Uğur Bayrak ise sayman olarak belirlendi.

Genel Kurulda İHH’nın mesaj, misyon ve faaliyetlerini içeren sinevizyon gösteriminin ardından Başkan Rasim Çalar, İZYAD’ın kuruluşundan bugüne IHH ile ortaklaşa yürüttüğü hizmet ve faaliyetlerinden bahsettiği detaylı bir konuşma yaptı.  

Konuşmasına “Geçmişi aydınlık, geleceğe umutla bakan, kuruluşunda Afganistan’da şehit olan Bahattin Yıldız, Mavi Marmara’da şehit olan Cengiz Songür ve yine Mavi Marmara’da yaralanan gazi Musa Çoğaş’la birlikte ekip olarak kurmuş olduğumuz İzmir İnsani Yardım Derneği‘nin Genel Kurulu’na Yönetim Kurulu adına hoş geldiniz” diyerek başlayan Başkan Rasim Çalar, devamında İZYAD’ın IHH ile ortak yürütülen faaliyetleri ile ilgili şu önemli bilgileri paylaştı:

“İZMİRLİ GÖNÜLLÜLERİN DESTEKLERİYLE GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPTIK”

“İzmir İnsani Yardım Derneğimizin kurulduğu günden bugüne sivil toplum kuruluşlarına vermiş olduğu değer ve kıymetten dolayı İzmir’de 60’ın üzerinde sivil toplum kuruluşunu bir araya getirerek İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun kuruluşuna öncülük yapmış ve kuruluşunun gerçekleşmesini sağlamıştır.

Aileye kıymet verdiği için Türkiye Aile Platformu’na üye olmuş çalışmalarında katılmıştır.

Eğitime kıymet ve değer verdiği için İzmir’de Eğitime Destek Platformu’na üye olmuştur. Çalışmalarına katılmaktadır.

Yetimlere ve dezavantajlı çocuklara kıymet verdiği ve onları birer kutsal emanet olarak kabul ettiği için onlara sahip çıkmış, yetimlere burs bağlamış, okullar açıldığında çocuklarımızın kırtasiye ihtiyaçlarını, bayramlarda kılık kıyafetlerini tedarik etmiş, Ramazan’da erzak kolileri evlerine kadar ulaştırmış, yine yetim ve dezavantajlı gruplarımızı topluma kazandırma projesini üstlenmiş, onlar için İzmir Torbalı’da bir Yaşam Merkezi Projesi’ni hayata geçirmek için hızlı çalışmalara başlamıştır.

Afet, savaş ve depremler gibi olaylara hazırlık için İzmir’de arama ve kurtarma ekibini kurmuş, İzmir depreminde fiilen bulunmuş çeşitli yardımlara, hatta Giresun’daki sel baskınında buradan ekipler göndermiş, çalışmalara bizzat fiilen katılmıştır.

İHH’nın yurtdışında yapmış olduğu çalışmalara İzmir’den destek vermiş, 6 tane yetimhanenin İzmir’deki bağışçılar ve gönüllülerin vermiş olduğu destekle Pakistan’da, Patani’de, Afganistan’da, Burkina Faso’da, Siyenine Loire’de, bir de Bangladeş’te 6 tane yetimhanenin İzmir’deki hayırseverlerin desteğiyle hayata geçirilmesine sebep olmuştur.

Ve yine Burkina Faso’da ve bir de Patani’de birer tane hastanenin İzmir’deki bağışçıların vermiş olduğu destekle hayata geçirilmesine sebep olmuştur İzmir İnsani Yardım Derneği…

Onlarca su kuyusunun açılmasına sebep olmuş, binlerce katarakt ameliyatının gerçekleştirilmesine yine aracı olmuştur İzmir İnsani Yardım Derneği…

Kurban Bayramlarında İzmir’deki gönüllülerin Kurban hizmetlerini, oradaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış ve oradaki insanların gıda ve bu tür ihtiyaçlarının karşılanmasında sponsorluk üstlenmiştir.

Komşumuz Suriye’de sürmekte olan savaş münasebetiyle bugüne kadar 186 tır yardım oraya ulaştırmıştır. Ve İHH’nın yapmış olduğu briket evler, yaşam evleri projesine yüzlerce projenin evin yapılmasına yine İzmir’den katkı sağlamıştır.

Bu güzel çalışmaların siz İzmirli gönüllülerin bize vermiş olduğu desteklerle hayat bulduğu inkar edilemez. Bundan sonraki çalışmaları bu güzel insanların güzel duygularını, güzel insanlara ulaştırmak için gayretle mücadeleye devam edeceğiz ve Yönetim Kurulu adına bu Genel Kurula katıldığınız için tekrar teşekkür eder, çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan dilerim.”

ŞEHİTLER İÇİN FATİHA TALEBİ

Başkan Çalar, konuşmasının sonunda salonda bulunanlardan şu talepte de bulundu: “İki gün önce Lübnan’da kalp krizi geçiren kardeşimiz için, aynı zamanda Marmara’da şehit olanların bugün yıldönümü olduğu için, ayrıca terörle mücadele ederken şehit olan ve memleketimizin kurtuluşu için mücadele veren şehit asker kardeşlerimiz için birer Fatiha okumanızı istirham ediyorum.”

Genel Kurulda Başkan Rasim Çalar’ın sözlerini tamamlamasının ardından sırasıyla İHH Genel Başkan Yardımcısı ve Yetim Birim Başkanı Reşat Başer, Milli Eğitim İzmir İl Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Murat Eskici ve İzmir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nesim TANĞLAY ve İZYAD Teşkilat Başkanı Av. Halit Çelik konuşma yaptı.

“ENECİ, BİREYCİ, KONFORMİST,

SADECE KENDİNİ DÜŞÜNEN OLAMAYIZ”

İZYAD Teşkilat Başkanı Halit Çelik, toplumda insanların birbirine yabancılaştığına dikkat çekerek başladığı konuşmasında “Apartmanda komşular birbirinden habersiz. Sokakta insanlar kalabalık. Kemeraltı’nda yan yana, omuz omuza birbirine değerek yürüyor ama birbirini tanımıyor, selam vermiyor. Sokakta biri diğerine eziyet etse, kavga etse öbürleri etrafına bakmadan geçip gidiyor, müdahil olmuyor. Komşudan bir kavga sesi gelse bırakın gidip bakmayı telefon dahi açmıyor. Bu nasıl bir haldir değerli kardeşlerim? Biz buraya nereden geldik. Böyle bir duyarsızlığı ecdadımız bize yansıtmadı. Biz onlardan böyle bir şey görmedik. Biz komşusu açken tok yatan bizden değildir anlayışına sahip bir medeniyetin mensubuyuz. Biz sokaktaki bir taşı bile sadaka olsun diye kenara iten bir anlayışın mensubuyuz… Eneci, bireyci, konformist, sadece kendini düşünen, başkasını hiç hesaba katmayan bir anlayıştan behemhal ve acilen kurtarmamız lazım” dedi.

Dünyada 400 milyon civarında yetimin olduğunu İHH’nın sadece 135 bin civarında yetime ulaşabildiğine dikkat çeken Çelik, “Yeryüzünün tamamındaki gözyaşını, yoksulluğu, yoksunluğu, zulmü durdurmak bizim için mümkün olmayabilir. Ama yapacağımız mutlaka bir şeyler var değerli arkadaşlar. Biz onu yapmalıyız işte…” dedi. Bir şeyler yapabilmek için sadece iyi niyetin yetmeyeceğini de vurgulayan Çelik, “Donanım gerek bilgi gerek cesaret gerek yürek gerek arkadaşlar yürek… Donanımınızı kuşanın değerli arkadaşlar…” ifadelerini kullandı.

“KATILMAMAK ÖZGÜRLÜK, YAPMAMAK AHLAK SORUNU”

Halit Çelik, sözlerinin devamında “Bir sivil toplum kuruluşuna katılmamak bir özgürlük sorunudur. Ama bir sivil toplum kuruluşuna ben gönüllüyüm, ben üyeyim dedikten sonra görev almamak ve görevi kabul etmemek, verilen işi yapmamak özgürlük sorunu değil ahlak sorunudur. Üye olan kişi verilen görevi yapacak. Hiçbir bahane uydurmayacak. Çok meşru, makul, acil bir mesele olmadıktan sonra bahane söylemeyecek. Baş üstüne diyecek görevi alıp gidecek” dedi.

Çelik, bu konudaki sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“İşte arkadaşlarımız Mora’ya gidiyor mu, gidiyor. Tanzanya’ya gidiyor mu, gidiyor. İşte Reşat Bey anlatıyor. Her taraftan insanlar var, temsilci arkadaşlarımız var. Giderken Lübnan’da hayatını kaybediyor kalp krizinden… O bizden daha mı değersiz. Biz onlardan daha mı değerliyiz değerli kardeşlerim.  Allah hepimize bir ömür vermiştir. Ne zaman biteceği de bellidir. Önemli olan sizin bu ömrü, bu hayatı, bu bedeni hangi yolda harcadığınızdır. Bundan da hesap vereceğimizi de hepimiz biliyoruz.”

İZYAD’IN YENİ YÖNETİMİ

İZYAD Olağan Genel Kurulu’nda konuşmalar ve önceki yönetimin faaliyetlerinin ibrası sonrasında oybirliği ile seçilen yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Rasim Çalar, Av. Halit Çelik, Mucip Uludağ, Kadir Sayan, Mustafa Dündar, Abdullah Kocabaş, Rıdvan Karakaya, Hüseyin Güneş, Musa Kırca.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Ali Savurgaç, Hasan Uzunkaya, Cevat Sağıroğlu, Nurettin Taşçı, Faruk Eşlik, Mustafa Alkan, Abdullah Kaleli, İlyas Altınkaya, Çetin Mert.

Denetim Kurulu Asil Üyelerine: Murat Urhan, Zeki Bostancı, Fatih Demirtok.

Denetim Kurulu Yedek Üyelerine: Osman Yağmur, Alim Yılmaz, Yasin Keleş.

Olağan Genel Kurul’da oybirliği ile tekrar seçilen İZYAD Başkanı Rasim Çalar, sonrasında tekrar söz alarak katılımcılara ve kendilerine güven duyarak yönetimi tekrar kendilerine emanet eden İHH gönüldaşlarına teşekkür etti. Çalar, “Bundan sonra teşkilat başkanımız Halit Bey’in de bahsettiği gibi sizlerin yanımızda hatta bize daha da enerji vererek önümüze geçmeye gayret etmenizi istiyoruz. Allah razı olsun. Teşekkür ediyorum” dedi. Genel Kurul sonunda yardım kampanyalarında ilçelerinden tır kaldıran İHH - İZYAD İlçe Temsilcilerine tek tek hediye takdim de yapıldı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI