Bugun...


AK Parti'nin geleneksel iftar programına Ukrayna ve Rusya büyükelçileri de katıldı
Tarih: 19-04-2022 04:42:01 Güncelleme: 19-04-2022 08:19:01 + -


AK Parti tarafından geleneksel hale getirilen ’Büyükelçiler İftarı’, bu yıl da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. İftar yemeğine şu an savaşta olan Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar ve Rusya Büyükelçisi Aleksey Yerhov da katılması dikkat çekti.

facebook-paylas
Tarih: 19-04-2022 04:42

AK Parti'nin geleneksel iftar programına Ukrayna ve Rusya büyükelçileri de katıldı

AK Parti tarafından geleneksel hale getirilen ’Büyükelçiler İftarı’, bu yıl da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. İftar yemeğine şu an savaşta olan Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar ve Rusya Büyükelçisi Aleksey Yerhov da katılması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezindeki Geleneksel Büyükelçiler İftar Programı'nda büyükelçiler ile bir araya geldi.

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Burada yaptığı konuşmaya tüm katılımcılara davetlerine icabet ettikleri için teşekkür ederek başlayan Erdoğan, ramazan ayının tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini Allah'tan niyaz etti.

"ZELENSKİ VE PUTİN'LE GÖRÜŞÜYORUM"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile düzenli telefon görüşmeleri gerçekleştirdiğini, tespitlerini, değerlendirmelerini ve beklentilerini kendileriyle doğrudan ve samimiyetle paylaştığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"İki lideri Türkiye'de buluşturma arzumu her fırsatta özellikle dikkatlerine getiriyorum. Bu savaşın bir kazananı olmayacağını, hepimizin, tüm insanlığın kaybedeceğini iletiyorum. Nitekim çatışmalar uzadıkça sadece insani kayıplar değil, ekonomik maliyetler de artıyor. Dünyamız büyük bir belirsizliğe doğru sürükleniyor. Savaşın etkisiyle özellikle Balkanlarda etnik ve kültürel fay hatları yeniden hareketleniyor. Acının, yıkımın ve gözyaşının daha fazla sürmesine bigane kalamayız. Bizim kültürümüzde hayırlı işlerde acele edilmesi gerektiğine inanılır. İki komşumuz arasında önce ateşkesin, ardından da kalıcı barışın tesisi insanlık adına yapılmış en hayırlı işlerden biri olacaktır. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunması temelinde diyalog yoluyla barışçı bir çözüm bulunabileceğine gönülden inanıyorum. İstanbul'daki görüşmelerden tarafların ve uluslararası toplumun mutmain olacağı bir neticenin alınması için çalışmalarımıza devam edeceğiz."

RUS VE UKRAYNALI BÜYÜKELÇİLER DE KATILDI

Geleneksel iftar programına birçok ülkenin temsilcisinin yanı sıra Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar ve Rusya Büyükelçisi Aleksey Yerhov da katıldı. Bodnar'ın elinde beyaz bir kağıt olması dikkat çekti.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI