Bugun...


İzmir Büyükşehir Belediyesinde Binlerce İşçi İkramiyelerini Alamadı: İşçilerden Sert Tepki!
Tarih: 02-03-2022 10:12:37 Güncelleme: 02-03-2022 10:29:37 + -


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzelman Anonim Şirketi'nde çalışan işçiler; Ocak ayında yatması gereken ikramiyelerin 1 Mart tarihinde yatmasını beklerken ikinci bir şok daha yaşadı. Yaşanan gecikmeyle 1 Mart tarihinde yatması planlanan ödemelerin teknik bir hatadan dolayı 7 Mart tarihinde yatacağını SMS ile öğrenen işçiler Genel İş şube başkanlarının açıklamasına destek verdi.

facebook-paylas
Tarih: 02-03-2022 10:12

İzmir Büyükşehir Belediyesinde Binlerce İşçi İkramiyelerini Alamadı: İşçilerden Sert Tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesine sert büyük tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzelman Anonim Şirketi'nde çalışan işçiler; Ocak ayında yatması gereken ikramiyelerin 1 Mart tarihinde yatmasını beklerken ikinci bir şok daha yaşadı. Yaşanan gecikmeyle 1 Mart tarihinde yatması planlanan ödemelerin teknik bir hatadan dolayı 7 Mart tarihinde yatacağını SMS ile öğrenen işçiler Genel İş şube başkanlarının açıklamasına destek verdi.

Toplu Sözleşmeyi ezdirmeyeceklerini teknik hatanın bir an önce giderilmesini isteyen Genel-İş 1 ve 3 Nolu Şube yöneticileri İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde işçilerle buluşarak yapılan görüşmeleri anlattı. Duruma tepki gösteren sendika yöneticileri, "İkramiyeler hesaplarınızda olacak diyorlar. Mesajı size iletiyoruz. Ama attığımız mesajın askıda kalmasına, verdiğimiz sözün havada kalmasına izin vermeyeceğiz" diyerek yaşananlara tepki gösterdiler. 

İzelman'dan SMS'le bilgilendirme
İzelman 2022 yılının ilk dönemine ilişkin yapılması planlanan ikramiyelere ilişkin personellerini şu SMS'le bilgilendirdi:
"SENDİKALI PERSONELLERİMİZİN DİKKATİNE, 2022 yılının ilk dönemine ilişkin yapılması planlanan ikramiye ödemelerinin, muhasebe ve bordro tekniği açısından tek tahakkukla ve maaşla birlikte işleme alınması daha uygun olacağından, ikramiye ödemeleri, maaş ödemeleri ile birlikte 07.03.2022 tarihi saat 00:00 da yapılacaktır."

Mesai bitimine yarım saat kala teknik hata açıklaması!
Belediye binası önünde üyelerini bilgilendiren sendika yöneticileri ise gelinen noktada 16.30'da teknik bir olaydan dolayı ikramiyelerin yatmayacağına ilişkin açıklama yapıldığını hatırlattı. Genel-İş 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal, "Arkadaşlarımızı burada mevcut üyelerimizi bilgilendirmek için 1 ve 3 nolu şube başkanları olarak diğer başkanlarımızla bir açıklama zorunluluğu duyduk. Konu şu arkadaşlar. Biliyorsunuz son yapmış olduğumuz toplu sözleşmede olan ikramiyelerimizin Ocak ayının 7 sinde yatması gereken ikramiyelerin 20-21'nde yatması planlanırken yapmış olduğumuz görüşmelerde 1 Mart tarihinde yatacağı söylenmişti. Belediye bürokratları tarafından bize verilen tarih 1 Mart'tı. Biz de bu tarihi bekleyelim dedik. Bir sıkıntı olduğunu hep beraber kabul ettik. Bekleyelim dedik. Dün tekrar konuyla ilgili görüşme yaptık. Paranın yatmasıyla alakalı bir sıkıntı olmadığı söylendi. Bugün bir görüşme daha yaptık. Hem belediye tarafından hem de İzelman bürokratları tarafından bir görüşme yaptık. Yine bir sıkıntı yok. Saat 13.00 oldu dedik ki bir görüşme daha yaptık. İzelman'da veya başka bir yerde teknik bir sorun çıktı deyip bunun faturasını d aişçiye keselim dediler. Şu anda İzelman ve Eshot'ta örgütlü iki şube hiçbir işçisi hiçbir emekçisi ülkenin, dünyanın getirmiş olduğu yapıya karşı başkaldırmadık. İşimizde gücümüzde, pandemide. Ama durmadik biz. Sabah 6'da sefere çıktık. İzmirli bizden hizmet bekliyor. Ama biz çalıştığımızın emeğimizin alınterimizin kurumadan karşılığını almak istiyoruz" dedi.

"Sendikamızdan gelecek bir mesajla cevabını vereceğiz"
Genel-İş 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Sarraf ise toplu sözleşmeyi ezdirmeyeceklerini söyleyerek verdikleri sözün havada kalmasına izin vermeyeceklerinin altını çizdi. Sarraf, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 24 yıllık DİSK örgütlülüğü var. 12 toplu sözleşme var. Bu toplu sözleşmeyi hayata geçirmek için de şube yöneticileri var, emekçiler var. Biz bu toplu sözleşmeyi ezdirmeyiz. Yoldaşlığı anlarız, arkadaşlığı anlarız. AKP iktidarının yarattığı ekonomik krizi anlarız. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunu da hatırlatmak isteriz. Kaç günden beri bu kapılarda gelip bir tarih almak için dört şube yöneticisi dört şube başkanı ve dolayında sizlerle birlikte görüşme yapıyoruz. Bu gün belki burada bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık. Tüm emekçilerimize, yoldaşlarımıza İzelman'dan gelen mesajın karşılığını sendikamızdan gelecek bir mesajla cevabını vereceğiz. Tüm emekçi arkadaşlarımız görsün. Bu hatayı teknik demiyorum bu hatayı ivedilikle ortadan kaldıracaklar. Bu görüşmenin sonucunda da firma gece 24'den sonra geciken ikramiyeler hesaplarınızda olacak diyorlar. Mesajı sizlere atıyoruz. Attığımız mesajın askıda kalmasına verdiğimiz sözün havada kalmasına izin vermeyeceğiz" dedi.
Sendika yöneticilerinin konuşmaları sık sık işçilerin tezahüratlarıyla desteklendi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI