Bugun...


'Çeşme Marmaris Elele' gecesinde toplanan yardımlarla Marmaris’te yaralar sarılıyor
Tarih: 19-09-2021 14:38:49 Güncelleme: 19-09-2021 14:38:49 + -


Geçtiğimiz Temmuz ayında Antalya, Mersin ve Muğla şehirleri başta olmak üzere ülkenin pek çok noktasında çıkan orman yangınları yüz binlerce hektar ormanınc yanmasına, pek çok yerleşim yerinin yok olmasına ve binlerce hayvanın yaşamını yitirmesine yol açmıştı.

facebook-paylas
Tarih: 19-09-2021 14:38

'Çeşme Marmaris Elele' gecesinde toplanan yardımlarla Marmaris’te yaralar sarılıyor

Geçtiğimiz Temmuz ayında Antalya, Mersin ve Muğla şehirleri başta olmak üzere ülkenin pek çok noktasında çıkan orman yangınları yüz binlerce hektar ormanınc yanmasına, pek çok yerleşim yerinin yok olmasına ve binlerce hayvanın yaşamını yitirmesine yol açmıştı.

Yangından en çok etkilenen yerlerin başında gelen Marmaris’in yaralarını sarmak için yola çıkan İzmir’in yardımsever kadınları ise 17 Ağustos tarihinde Alaçatı Hayal Kahvesi’nde “Çeşme Marmaris Elele” isimli bir yardım gecesi organize etmişti.  Marmaris Dayanışma Derneği ile ortaklaşa gerçekleşen geceye başta, Çeşme Belediye Başkanı Erkem Oran, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan ve Marmaris Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Danyal olmak üzere yaklaşık 280 kişi katılmış ve geceden elde edilen yaklaşık 475 bin TL gelir Marmaris Dayanışma Derneği’ne bağışlanmıştı.

Bu önemli gecenin mimarları Leyla Noyaner, Neslişah Divrik, Erdinç Arzu Baybal, Anıl Yüksel, Gül Koçak, Berna Noyaner ve Pakize Sükan’dan oluşan fahri gönüllü elçiler, bağışlarla yapılacak çalışmaları koordine etmek için Marmaris’e özel bir ziyarette bulundu. Önce Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan’dan başlayan çalışmalar hakkında bilgi alan ekip üyeleri Marmaris Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Deryal ile birlikte yardım yapılacak köyleri dolaştı. Heyet, yangından en çok etkilen Osmaniye Ayalpınar Köyü, Turgut Mahallesi gibi yerlerde görüşmeler yaptıktan sonra Bayır Köyü Muhtarı Arslan Erarslan ile geleneksel Marmaris Çam Balı ile ilgili yapılacak çalışmalar ve yıkılan eski yağhanenin onarımı konusunda fikir birliğine varıldı. Osmaniye’de yanan ormanlık alanda bulunan Çam Balı Evi ve Müzesi’ni de ziyaret eden ekip, bu muhteşem müzenin daha çok duyulması ve tanıtımının artırılması için projeler geliştireceğine söz verdi. Bu kapsamda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 2 günlük bir kültür turu düzenlenmesine karar verildi.

İzmir’de tanıtımı yapılacak bu turun amacı ise yangından ve bölgeyi yoğun olarak ziyaret eden İngiliz turistlerin pandemi ile birlikte kapanan sınırlar nedeniyle ülkeye gelememelerinden dolayı zor durumda olan esnafa destek olmak...

“Bu köyler hepimizin” turu gerçekleşecek

Bu turda Marmaris’in tarihi ve kültürel zenginlikleri dışında harika dağ köylerinin tekrar ekonomisinin artırılması için de etkinlikler yapılacak. Turla birlikte, özellikle bölgeye has Çam Balı, Kekik ve Elma Yağı, Ballı Sabun ve diğer yöresel ürünlerin satıldığı köylere canlılık getirilmesi hedefleniyor. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay gerçekleşen ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek; “Büyük bir felaket ile karşı karşıya kaldık ancak tüm Türkiye bize destek verdi sizler de Çeşme’den yardım elinizi uzattınız ve çok anlamlı bir gece düzenlediniz. Şimdi de buraya kadar gelip bundan sonra ekonomiyi canlandırmak için neler yapabiliriz diye desteğe devam ediyorsunuz. Bu yüzden Marmaris adına size çok teşekkür ediyoruz” dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI