Bugun...


Ukrayna Dışişleri Bakanı: Putin geniş çaplı bir savaş başlattı, kendimizi savunup savaştan zaferle ayrılacağız
Tarih: 24-02-2022 09:24:49 Güncelleme: 24-02-2022 09:32:49 + -


Son dakika! Rusya’nın Ukrayna’nın Donbas bölgesine askeri operasyon başlatmasının ardından Ukrayna’dan ilk açıklama geldi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Putin, Ukrayna’ya karşı geniş çaplı bir savaş başlattı. Kendimizi savunup savaştan zaferle ayrılacağız. ifadelerini kullandı. Öte yandan Ukrayna’da sıkı yönetim ilan edildi.

facebook-paylas
Tarih: 24-02-2022 09:24

Ukrayna Dışişleri Bakanı: Putin geniş çaplı bir savaş başlattı, kendimizi savunup savaştan zaferle ayrılacağız

Rusya’nın Ukrayna’nın Donbas bölgesine askeri operasyon başlatmasının ardından Ukrayna’dan ilk açıklama geldi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Putin, Ukrayna’ya karşı geniş çaplı bir savaş başlattı. Kendimizi savunup savaştan zaferle ayrılacağız. ifadelerini kullandı. Öte yandan Ukrayna’da sıkı yönetim ilan edildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a askeri harekat başlatılması emrini verdi. Putin, " Rusya, Ukrayna'yı silahsızlandırmaya çalışacak. Ukrayna'nın işgali, Rusya'nın planları dahilinde değil. Kırımlılar seçimini yaptı. Adımlarımız tehditlere karşı öz savunmadır. Dış güçlere seslenmek istiyorum. Kim Rusya'ya tehdit oluşturmaya çalışırsa, derhal karşılık verilecek. Rus halkının desteğine güveniyorum." açıklamasını yaptı.

PATLAMA SESLERİ DUYULDU

Duyurunun hemen akabinde Rus ordusu Ukrayna sınırlarına girdi, birçok bölgeden patlama sesleri duyuldu. Ukrayna ise bu duruma tepki göstererek, Ruslara karşılık vereceklerini açıkladı. Kiev hükümeti, Ukrayna'da sıkı yönetim ilan etti.

"ŞEHİRLERİMİZE BOMBALAR ATILIYOR"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba tarafından yapılan açıklamada, " Putin, büyük çaplı saldırısını biraz önce başlattı. Sivil barışçıl şehirlere bombalar atılıyor. Bu agresif bir savaştır. Ukrayna kendini koruyacak ve kazanacak. Dünya Putin'i durdurabilir. Şimdi harekete geçme zamanı" ifadeleri yer aldı.

"KENDİMİZİ SAVUNACAĞIZ"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de "Eğer canımıza, özgürlüğümüze, çocuklarımıza saldırılırsa, kendimizi savunacağız, saldırmayacağız, kendimizi savunacağız." dedi.

Ukrayna lideri Zelenskiy.

"PUTİN ACI GETİRECEK KASTİ BİR SAVAŞI SEÇTİ"

ABD Başkanı Joe Biden ise operasyon haberinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Bu gece tüm dünyanın dualarının Ukrayna ile olduğunu belirten Biden, "Putin, felaket bir şekilde can kaybı ve acı getirecek kasti bir savaşı seçti. Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımın tek sorumlusu Rusya'dır. ABD ve müttefikleri birlik ve kararlılıkla karşılık verecektir. Dünya, Rusya'dan hesap soracak" dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI