Bugun...


TOGG'un dünyaya nasıl tanıtılacağı ortaya çıktı! İlk olarak Türk büyükelçilerin kullanımına sunulacak
Tarih: 28-10-2022 22:15:21 Güncelleme: 28-10-2022 22:20:21 + -


TOGG'un üretim tesisi yarın açılacakken seri üretimin ise önümüzdeki yılın Mart ayında başlaması bekleniyor. Bunun yanında Türkiye'nin yerli aracının dünyaya nasıl tanıtılacağı da ortaya çıktı. TOGG, ilk olarak yurtdışındaki Türk büyükelçiliklere verilerek dünyada etkili bir tanıtım ve pazar oluşturulması hedeflenecek.

facebook-paylas
Tarih: 28-10-2022 22:15

TOGG'un dünyaya nasıl tanıtılacağı ortaya çıktı! İlk olarak Türk büyükelçilerin kullanımına sunulacak

Türkiye'nin yerli aracı olan TOGG'un fabrikası yarın açılacak. Üretim tesisinin açılması ile ilk araç Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilecekken seri üretime 2023 yılının Mart ayında geçilecek. Bunun yanında yerli aracın dünyaya tanıtılma planı da ortaya çıktı.

İLK ARAÇLAR TÜRK BÜYÜKELÇİLERE VERİLECEK

Tanıtım planına göre, TOGG'un ilk araçları yurt dışındaki Türk büyükelçilere gönderilecek. Bu kararda amaç, TOGG'u dünyaya daha hızlı tanıtarak ihracatı kolaylaştırmak. Ardından da kamu kurumları TOGG'u kullanmaya başlayacak. 2023 yılı sonunda da kişisel satışın yapılması bekleniyor.

2030'A KADAR 1 MİLYON ADET

ÜRETİM PLANLANIYOR

Gemlik tesisinde üretim kapasitesi yıllık 175 bine ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlayacak olan Togg, 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklı modelde toplam 1 milyon araç üretmeyi planlıyor.

SUV'UN FİYATI NE KADAR OLACAK?

TOGG'un ne zaman satışa çıkacağı veya fiyatının ne kadar olacağıyla ilgili henüz bir netlik yok. Bakan Varank, geçtiğimiz hafta konuyla ilgili "Dolayısıyla vatandaşlarımız fiyatı merak ediyorlarsa, şu anda piyasada satılan C segment SUV dizel ve benzinli araçların fiyatlarına bakabilirler. Togg, bunların fiyatlarıyla piyasaya çıkacakmış diyebilirler" ifadelerini kullandı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI